od Dean » 09 zář 2016 00:46
To si piš, že jsem zaujatej. +uculí se na ni trochu+ Radši věřím sobě, než někomu jinýmu. +podotkne, a už nedodá, že to platí dvojnásob pokud jde o ní+ Nakonec zjistíme, že toho ona a já máme společnýho víc než bys tušila. +ušklíbne se trochu+ No to doufám, že se odkládá. +pousměje se+ Ale vážně, nedělám si srandu. Jestli se neozveš, přijdu si pro tebe. +koukne na ni vážně+ Hele, Payne... +prohrábne si vlasy, když si vzpomene na jednu neodbytnou myšlenku, co v něm hlodala, a přemýšlí, jak ji podat, aby se nenaštvala+ Neber si to vůbec špatně, jo, ale... měl by tě adoptovat, myslím legálně. Já nechci bejt pesimista, ale měl by. +koukne na ni a oči má trochu smutný a měkký+ Když moje máma... +zarazí se a olízne si rty+ No, prostě jsem tady jedině díky tomu, že Jade reaguje hodně rychle. Jinak bych byl v děcáku. +pohladí ji jemně po pažích. Polibek ale všechny tyhle obavy a myšlenky smaže, i když je pro něj hodně těžký se z toho vytrhnout. Ale teď nesmí, ne teď a ne takhle. Nesnáším to, nechat tě tu. +zamumlá a ještě se otře svými rty o její+ Jo, jako kdyby oni byli svatí. +zašklebí se vesele+ Zavolám ti. +slíbí, donutí se ji pomalu pustit a o krok odstoupí. Koukne na ni, jako by se rozhodoval, a pak si sáhne na zátylek a přetáhne si přes hlavu koženou šňůrku. Na krku má Jadeův přívěsek/přenašedlo, a pak ještě jeden, kterej mu většinu času spočívá pod tričkem; teď ho sundá, takže Payne může vidět, že to je lesklej černej kamínek zasazenej v stříbřitým kovu+ Není to stříbro. +ujistí ji bezmyšlenkovitě, vytáhne hůlku a poklepe na přívěsek, mávne zápěstí a zamumlá pár slov. Kámen se krátce modře rozzáří, a pak zase pohasne+ Řekni nějaký slovo, jakýkoliv. +podrží jí kamínek před rty, a když Payne promluví, přívěsek se v Deanově dlani ještě jednou zaleskne+ Teď je to přenašedlo, který se aktivuje heslem, ale jenom na tvůj hlas. +vysvětlí jí+ Je nastavený, aby tě odneslo ke mně, ať budu kdekoliv. Slib mi, že když se dostaneš do potíží, nebudeš blbnout a zmizíš. +koukne na ni prosebně, než jí koženou šňůrku přetáhne přes hlavu+ Slibuješ? +pousměje se a počká si na to, pak jí ještě věnuje křivej úsměv, otočí se a vyklouzne na chodbu. Rychle projde kolem obýváku, odkud jsou ještě slyšet hlasy, a zamíří k bráně. Nedělá si iluze, že by o něm nevěděli, ale očividně ho nechají odejít, takže se protáhne dveřma, seběhne kousek po cestě mimo ochrany hradu a přemístí se pryč+