Crale Residence

Tvrz Wenai

Moderátoři: Wenai Lafayette, Syriana Spinnel

Re: Crale Residence

Příspěvekod Amyas Crale » 21 led 2013 23:53

+pustí ji a úsměv se mu pomalu vytratí z tváře. Dívá se na ni, jak tam sedí v křesle a mhouří oči, jeho světácký výraz se rychle mění v soustředění se na objekt, který chce namalovat. Sáhne po deskách a uhlu a narýsuje si základní skici toho, jak by měl budoucí obraz vypadat+ Sbližování? +ozve se po dlouhé chvíli, když už se zdá, že ani neodpoví+ Možná později. Teď se potřebuji soustředit především na malování +zvedá k ní pořád zrak a svoji představu hned přenáší na papír. Pracuje se zaujetím a nadšením+
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 21 led 2013 23:58

+spokojeně se usměje a klidně sedí v křesle, ani se nehne, aby mu nerušila myšlenky a práci, sleduje ho, zcela zaujatého jeho prací a uvažuje, jaké by to asi bylo, jaká je jeho žena a proč chtěl schůzku taky, proč jí ji představoval? za krátkou chvíli dokáže vymyslet spoustu věcí a většina z toho jsou samozřejmě nesmysly, ale přesto jen sedí a nechává se malovat od toho muže jehož oči ji zkoumají a mapují její tělo+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 22 led 2013 13:43

+prsty s uhlem mu jen kmitají po papíře a zanechávají za sebou čím dál jasnější představu budoucího díla. Svůdné křivky Wenaina těla už zná nazpaměť, zatím jenom pohledem. Vyhýbá se myšlenkám, jaké by to bylo, kdyby se jich mohl i dotýkat, ale je rozhodnut věnovat se pouze malování a zůstat věrný své ženě. Chvíli ještě neúnavně maluje, ve tváři hluboké soustředění+ Jste dokonalý objekt k malování, Wenai. Nehýbete se, nerozptylujete mně... moc +usměje se na ni+ Nepotřebujete na chvíli přestávku? +odtáhne se od skicy+
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 22 led 2013 13:49

+usměje se na něj+ Já vím, nedělám to poprvé. Když jsem chodila na univerzitu, tak jsem pózovala studentům z vedlejší fakulty. +protáhne se+ Něčeho bych se napila, kdyby to bylo možné. +poprosí ho a s požitkem si zapálí cigaretu+ Kde jste studoval malířství?
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 22 led 2013 19:57

Takže vy jste už zkušená modelka... je to poznat +odloží skicu a dojde k baru+ Co si dáte? Mám tady téměř vše, abych měl poruce všechno potřebné k přežití. Když maluji, tak ateliér téměř vůbec neopouštím +přinese jí, co si vybrala, sám si vezme pivo a posadí se k ní+ Už se můžete trochu uvolnit. Teď vás budu zkoumat už ne profesionálně +usměje se klukovským úsměvem+ Studoval jsem Akademii výtvarných umění v Carraře v Toskánsku. Tak trochu tíhnu k italské škole. A jakou univerzitu jste studovala vy?
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 22 led 2013 20:06

+zasměje se+ Tak by se to taky dalo říct, ovšem, když vezmete v potaz, že na tabuli bylo vždycky napsáno, kdy je sraz v hospodě, tak to trochu postrádá lesk. +uculí se na něj+ Víno, prosím. +opře se pohodlně do opěradla a napije se+ Teď se pokusíte prozkoumat moji duši? Tak to vás musím varovat, můžete objevit spoustu věcí, co nechtějí na stvětlo. +pozvedne krátce obočí+ Dublinskou univerzitu. Biologii. Ale měla jsem míň pózovat a víc se učit.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 22 led 2013 20:44

+pohodlně se usadí v rohu pohovky, ruku položí na opěradlo za Wenai hlavou+ Vaši duši zkoumám, co jste vešla do dveří +usměje se na ni lišácky+ Nemám strach, co uvidím ve vašem nitru. Budu objevovat jenom to, co mi sama ukážete. Máme na to dost času +napije se a přitom ji pozoruje+ Zůstanete v mém domě, než ten obraz dokončím?
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 22 led 2013 20:53

Vážně? +zeptá se ho a uculí se+ A co jste zatím zjistil, hm? +zajímá se a upije ze sklenice, zuje si boty a skrčí si nohy na křesle pod sebe, po jeho návrhu se na něj překvapeně podívá+ Zůstat zde? +chvilku nad tím zauvažuje+ Myslím, že to by bylo nejlepší, mohl by jste pracovat kdydkoliv. A vaše žena nebude proti?
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 22 led 2013 21:51

Nevím, jestli vám to mohu prozradit +usměje se a jeho úsměv je na dospělého muže docela rošťácký+ Zatím jsem zjistil, že svoji duši uzavíráte před světem, bráníte se tomu, aby vám do ní někdo nahlížel. Nepouštíte si lidi moc k tělu. Trefil jsem se... nebo jste mě dokonale zmátla tělem? +zasměje se+ To by bylo nejlepší řešení. Přece bych vás nenechal sem každý den dojíždět, nebo vás poslat do hotelu. Jste můj host a budu rád, když přijmete mé pozvání. Chtěl bych vás mít pořád poruce +mrkne na ni+ S mojí ženou si nedělejte žádné starosti, je na to zvyklá.
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 22 led 2013 22:06

Máte pravdu. +usměje se na něj přes hranu skleničky+ Přece nedovolím aby mi do duše courali úplně cizí lidé, ne? +napije se, ona s vínem moc nešetří+ Tak dobře. +přikývne+ Nechám si sem dovést nějaké věci a myslím, že to nebude žádný problém, když to vy říkáte... +zadívá se na něj+ Vlastně se na to docela těším.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Tvrz Coiméad mí