Rande xD

Moderátoři: Rebecca Altamirano, Lestat

Re: Rande xD

Příspěvekod Payne » 22 bře 2016 19:51

+dívá se přímo před sebe, ale čas od času po očku koukne na jejich spojené ruce a spokojeně se usměje; takže možná že si o ní fakt nic špatnýho nemyslí. Pak dostane nápad, že by ji přece nemusel domů přemisťovat. Mohli by jít spolu pěšky. Není to daleko, ale přesto by byli ještě pár minut spolu. Zaobírá se tím nápadem až do konce filmu natolik, že si ani nevšimne, že už je konec. Když se rozsvítí světla, překvapeně zamrká a rozhlédne se+ Páni...to nějak uteklo, ne? +otočí se na něj a usměje se, dlaň stále v jeho ruce+
I'm not a victim. I'm a survivor.
Payne

Příspěvekod Dean » 22 bře 2016 20:11

+než stihne ten mentální problém vyřešit, rozsvítí se, a tím se to vyřeší za něj. Trochu jí stiskne prsty a nepustí je; z toho spojenýho místa jako by se mu šířilo příjemný hřejivý teplo do celýho těla. Pak se na ni uculí, a koukne na hodinky+ no to jo. +zazubí se+ nechceš... v kolik musíš bejt doma? +koukne na ni s nadějí+ můžem si jít třeba sednout na zmrzku. Nebo na pizzu, jestli máš hlad? +usměje se, jemu je to fuk, hlavně se ještě nechce rozloučit+
Dean

Příspěvekod Payne » 22 bře 2016 21:22

+podívá se na mobil, kolik je hodin a kousne se do rtu+ No, moc velká rezerva nezůstala. Ale myslím, že zmrzku stihneme. +usměje se na něj plaše; pak jí trochu rozpustile zajiskří v očích, vstane a vytáhne ho nahoru+ Ale to musíme pohnout kostrou. +zasměje se+
Payne

Příspěvekod Dean » 22 bře 2016 21:49

+uculí se a vytáhne se ze sedadla+ Tak poběž. +mrkne na ni, a pořád ruku v ruce s ní seběhne ze schodů a ven ze sálu, okolo pultu s popcornem a úplně ven z kina, na chladnej večerní vzduch. +teprve tam se zastaví a usměje se na ni+ támhle je docela dobrá cukrárna. +ukáže přes ulici, vezme ji dovnitř, a koupí jim každýmu aspoń tři kopečky. Sednou si s tím ke stolku v rohu, asi něco od jadea přece jen pochytil :D. Vytáhne mobil a nalistuje příslušnou fotku, beze slova jí ho postrčí po stole. Má tam vyfocený stránky ze sethovy složky, jednu za druhou+ Neprones bych ji. +usměje se omluvně, a zatímco se ona dívá do složky, má čas si prohlídnout její výraz a profil+
Dean

Příspěvekod Payne » 22 bře 2016 23:14

+zasměje se a běží za ním; venku se zastaví, zhluboka se nadechne chladnýho vzduchu, zvedne hlavu a na chvíli se zadívá na obrovský, zářící měsíc. Trochu se pousměje a koukne směrem, kam jí ukazuje+ Jo, tu znám, občas tam chodím s kámoškou ze školy. +přikývne; když jsou uvnitř, vezme si svoji mističku, sedne si a pustí se do té dobroty, do které se zamilovala v první chvíli, kdy ji ochutnala:D Nakloní se a přitáhne si mobil blíž; pak k němu na chvilku vzhlédne a usměje se+ Takhle to stačí. A aspoň nebudeš mít průšvih. +znovu sklopí oči k mobilu, pomalu to pročítá a s každou další stránkou se trochu víc zamračí; nakonec mu pošoupne mobil zpátky a podívá se na něj a výraz v očích má najednou mnohem starší a vážnější, než by ve svém věku mít měla+ Doufám, že ho jednou zabijou. +prohlásí tiše, aby je nikdo neslyšel, ale zřetelně, aniž by se jí zachvěl hlas+
Payne

Příspěvekod Dean » 22 bře 2016 23:38

+dívá se na ni, když zvedne oči k měsíci; aniž by si to pořádně uvědomoval, dělá to, co se naučil od Jadea, jen trochu pro jiný účely: sleduje každou její reakci a přizpůsobuje se jim, hledá, kde jsou spouštěče jejího strachu a vzteku, ale ne proto, aby je zneužil, ale aby se jim vyhnul, aby donutil ostatní se jim vyhnout. A taky proto, že když ji vidí usmát se na měsíc, něco v žaludku se mu tak hezky sevře+ Aspoň ne kvůli tomuhle. +ušklíbne se vesele+ Doufám, že ho já jednou zabiju. +řekne stejně tiše, a oči má tvrdý a chladný. Nakloní se k ní blíž; navenek vypadají jakože si špitají sladký zamilovaný něžnosti, když ve skutečnosti... no, dělají svoji ujetou verzi téhož+ Jade mi slíbil, že tátu pomstíme. +řekne tiše+ Asi to bude trvat, ale... on to dodrží. +zašeptá přesvědčeně, očima mu proběhne záchvěv toho chladnýho vzteku z uličky za halou, ale hned je pryč. Sbalí si mobil do kapsy. Dozvěděli se toho o Sethovi dost, ale o jeho spojení s Beccou je tam jen hodně vágní zmínka+ Takže ona... o něm nikdy nemluví? +zeptá se opatrně
+
Dean

Příspěvekod Payne » 23 bře 2016 00:05

+dívá se mu pří té jeho přísaze do očí a pocítí něco, co je určitě obava; bojí se o něj? Asi jo.+ Pomsta chutná dobře. +prohlásí vážně a na chvíli sklopí oči k desce stolu+ Ale tohle je...+zarazí se a zavrtí hlavou; jo, přijde jí to jako sebevražda+ Ne, nemluví. Poprvé jsem o něm slyšela, když ses u nás objevil. +kousne se do rtu a začne si nepřítomně pohrávat s prázdnou miskou od zmrzliny+ V souvislosti s ním řekla jen to, že si tehdy ukousli trochu moc velký sousto. +vzhlédne k němu+ Teď už trochu chápu, co tím asi myslela...+povzdechne si a potřese hlavou+ Vím proč ho chceš zabít. Proč musíš. +podívá se mu přímo do očí+ Ale nechci abys...+zarazí se a znovu se zadívá do stolu, protože má najednou pocit, že toho řekla až moc a že zase musí vypadat jako zbabělec+
Payne

Příspěvekod Dean » 23 bře 2016 00:29

To není... není to můj rozmar, já to musím udělat. +koukne jí do očí naléhavě, a ne poprvé pocítí určitej záchvěv souznění; neumí si představit, že by se o tomhle s někým bavil, možná s Jadem, možná, ale úplně jinak. Nějak ví, že to chápe, a že ho za to nesoudí. A s překvapením zjistí, že ty obavy a lítost v jejích očích ho nevytáčí tak, jak by ho vytáčely u kohokoliv jinýho. Natáhne ruku, a dlaní přikryje tu její na stole, úplně automaticky, ani ohledně toho nestihne bejt nervózní, a vypadá daleko starší, než je+ Já nejsem cvok. +pousměje se trochu+ Je mi jasný, že když ho nesundali oni dva dohromady, já to asi taky nedám. +zkřiví trochu rty, je mu to jasný, ale to neznamená, že ho to fakt neštve+ a Jade už to podruhý nepodcení. +pokrčí rameny, chvilku se dívá na jejich ruce, a je ticho+ Nemělas kvůli tomu chlápkovi průšvih? +zeptá se pak na to jejich koncertový dobrodružství+
Dean

Příspěvekod Payne » 23 bře 2016 01:45

Já vím, že musíš. +souhlasí tiše, bez nějakých dalších řečí kolem. Pak se jí trochu překvapeně rozšíří oči, když položí svoji dlaň na její ruku, ale neucukne; jen se trochu pousměje, malinko zčervená, ale dál se na něj dívá+ No...možná trošku jsi. +cuknou jí koutky, když prohlásí, že není cvok a zajiskří jí pobaveně v očích+ Ani Becca ho už určitě nepodcení. +chvilku o tom přemýšlí+ Myslím, že na něj půjdou znovu spolu. +dodá po chvíli s určitý přesvědčením v hlase+ Ne, neměla. +zavrtí hlavou a podívá se na něj+ Vlastně jsme se k tom už ani nevracely...+nakrčí zamyšleně čelo+ Chtěla se mnou mluvit, když jsme dojely domů, ale to jsem na ní byla naštvaná a nechtěla jsem s ní mluvit. A druhý den...+odmlčí se, jak si to zkouší vybavit+ ..jsem ji viděla až večer a vypadala tak nějak...spokojeně. +pokrčí rameny, jakoby si nebyla jistá, co si o tom myslet+ Myslím, žes udělal trochu dojem...+dodá pak po chvíli tiše, koukne na něj zpod řas a pousměje se+
Payne

Příspěvekod Dean » 23 bře 2016 02:03

+usměje se na ni, když souhlasí, a napadne ho, vlastně poprvé, co má asi tak za sebou ona+ A ty? +zeptá se tak tiše, že to skoro není slyšet+ Dostalas možnost? +zadívá se na ni a myslí na pomstu, co to bylo za svini, která jí ublížila, a jestli za to dostatečně zaplatila+ možná trošku jo. +zaculí se taky+ ale ne tak velkej, abych na něj šel sám. +zavrtí hlavou+ Jo, taky si to myslím. +souhlasí s ní+ Ale já půjdu taky. +prohlásí naprosto rozhodnutě+ Fakt? +zazubí se a uši mu lehce zčervenaj+ No... doufám, že ne jen na ni. +podotkne celej vyculenej, a nejradši by si jednu vrazil, vážně, pokouší se s ní flirtovat? uh. naprosto patetický. rozhodně. zčervená ještě asi tak o dva odstíny+ Byl to... +kousne se do rtu, a zvážní+ hrozně divnej pocit. +zamumlá, a pokouší se nějak vyjádřit tu rostoucí chladnou zuřivost, co mu tam v tý uličce zaplnila každej pór těla, tu absolutně zvířecí touhu rozjebat toho hajzla na kaši, která ho málem ovládla+ Líbilo se mi to. +zvedne k ní oči, a hledá v těch jejích opovržení, znechucení+ Nikdy jsem to necítil takhle silně. +dodá tiše; kdyby ho někdo slyšel, mohl by si klidně myslet, že jí vyznává lásku, a svým hodně ujetým způsobem to tak je+ Kdybys tam nebyla... +přizná víc tím, co neřekne, sklopí zase oči na stůl+ zabil bych ho a nebylo by mi to líto. +řekne bezvýrazně její ruce, vlastně ani neví, proč jí to všechno přiznává, kor v těch pitoreskních kulisách pastelový cukrárny. Ale ví, že s každým slovem co ze sebe dostane, se mu trochu uleví+
Dean

PředchozíDalší

Zpět na Byt Beccy v Dublinu