Morf:
nechá se očistit/pohladit a tváří se jako trucující děcko trošku. přiznávám, že jsem zastydlý idealista, ale zase nejsem úplně hloupá a nepoučitelná. ne. nejvíc mě mrzí, že ta dáma, ta žena, ta holka se neustále setkává s tím samým – u otce, manžela, milence.
úplně se položí do toho, co říká. zčervená ve tváři a tlak i tep jdou rychle nahoru . není jim dost dobrá, pokud se nechová podle jejich plánu. je jen k tomu, aby roztáhla nohy a vystrčila prsa a odevzdala peníze. dokud se motá kolem sporáku a postele, fajn. ale jako člověk je nezajímá. nechtějí ji, ale jen to, co jim může odevzdat.
rozhořčeně si odfrkne a zavrtí hlavou. mrzí mě, že po těch zkušenostech si už ani ona sama neváží sebe. myslí si, že je dobrá jen k tomu, k čemu ji oni používali. hledala lásku a pochopení, ale co našla? a sama sebe ztrácí čím dál víc. stydí se za sebe, protože měla smůlu na chlapy a o ni, jako takovou, vlastně nikdo nestál. nepotřebuju happy end. dost by pro mě bylo, kdyby si každá taková žena uvědomila, že je člověk s vlastní cenou a ne jen onuce, kasička, služka, nebo hračka do postele.
sama, jak se poslouchá, ví, že je to těžký boj za lepší svět. ale nemůže si pomoct. a je jí z toho docela smuno. tak chytí aspoň Morfea za ruku.