Camorr

Tvrz Wenai

Moderátoři: Wenai Lafayette, Syriana Spinnel

Re: Camorr

Příspěvekod Locke Lamora » 27 bře 2013 15:23

+však to on by si v životě nedovolil, ten nespí s jinejma ani když nejsou spolu, spíš myslel, co bude dělat, až po něm zas budou slintat ženský na ulici :D + Tak jo, budu si to pamatovat. +přikývne a podá si ze stolu nějakej kus dřeva, co si sehnal jako paletu+ Teď mi musíš pomoct s učením. +zazubí se na ni a lehne si tam k ní+ Takže tohle je... modř pruská. +vybere jeden barevnej flek a prstem jí udělá šmouhu na břicho+ Žluť citrónová. +nakreslí jí cestičku mezi prsama+ Jó, a tohle je ta sienna. +zazubí se a soustředěně jí tou barvou obkrouží pupík+
Většinu mé váhy tvoří mozek!
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 27 bře 2013 17:46

No né, na učení taky dojde? +zasměje se a lehne si tam a podloží si hlavu polštářem+ Tohle. +udělá další modrou čáru vedle té před tím+ Je kobaltová modř. Je o dost světlejší. +další čára+ Fialový ultramarýn. Ten se mi líbí+ přivoní si k tomu fialovýmu prstu+ Taky jak voní. Každá barva voní jinak. Podle pojiva, co použijješ, podle toho, jestli je to olej nebo tempera. Každá barva se dělá z něčeho jinýho. Z inkoustu sépií, z kostí, nebo bylin. Z titanu nebo z rumělky. Jako pojivo se používá krev moč nebo olej, nejčastěji lněný nebo ořechový. +vykládá mu a kresí mu po lícní kosti červené skvrny+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 27 bře 2013 18:09

Ukaž? +koukne na ty dvě čáry vedle sebe a porovnává je, namaluje si vedle nich ještě dvě jiný modrý a zkoumá ty rozdíly+ Fialový ultramarýn. Prosím tě kdo to vymejšlí? +zazubí se, a taky si čuchne, a když říká, že se jí líbí, tak jí tou fialovou obtáhne obočí, pečlivě poslouchá a přikyvuje+ Krev a moč. Báječný. +povzdychne si, že mu to zrovna patlá na obličej, ale už měl na sobě horší věci, udělá si vedle sebe flek olejový a temperový barvy a zkoumá texturu+ A čím ty maluješ nejradši? +zajímá se+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 27 bře 2013 18:28

A co teprve taková zeleň permanentní ohnivá. +uculí se+ Nebuď takovej cíťa. +zasměje se a vesele se patlá v barvách+ No... +poráhne a zamyslí se+ Kreslím nejradši uhlem, to je jasný. Ale čím maluju? Já nevím... pastely mám ráda. Olej taky. +zatváří se nerozhodně a pokrčí ramenama a koukne na ty dva jeho fleky olejem a temperou+ Olej strašně dlouho schne, při pastózním typu malby až tři měsíce. Používá se na to urychlovač schnutí, ale ten jde použít jen při tenkých vrstvách, jinak barva uschne napovrchu dřív než vevnitř a začne praskat.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 27 bře 2013 19:09

To jakože když ti ji máznu pod nos, tak budeš mít permanentně kníra? +zazubí se+ Ukaž která to je. +přistrčí jí krabici s barvama a poslouchá ji+ Poč máš radši olej než tempery? +zajímá se, a v hlavě mu klíčí strašlivě geniální plán+ Počkej, takže se podle toho dá poznat padělek? +zamračí se, když mluví o tom schnutí, nerad by vévodkyni podstrčil ještě vlhký obrazy+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 28 bře 2013 16:47

+chvilku se přehrabuje barvama a pak vytáhne jednu tmavě zelenou+ Tahle. +ukáže mu+ Protože olej se leskne, když uschne, tempery jsou takový matný. +zaculí se+ No jo. +koukne na něj+ To mi nedošlo, tak to budem muset ještě počkat. +skousne si spodní ret+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 28 bře 2013 17:59

+vezme si od ní barvu, a prstem jí mázne pod nos a udělá jí tam mušketýrskej knírek+ A na jak dlouho to vidíš? +zajímá se, aby podle toho všechno rozplánoval+ Poslyš Kůstko, musím na chvíli ven. Něco zařídit a tak. Zabavíš se zatím? +usměje se na ni a jde si umejt ty malůvky, co má na obličeji, aby mohl na ulici, oblíkne se, skloní se k ní pro polibek a jde najít Jeana, aby spolu něco nachystali+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 28 bře 2013 18:23

No... +zamyslí se+ Tak aspoň na měsíc a půl, pokud to půjde dobře. Minimálně. +usměje se na něj, načež se zaksichtí, jak jí dělá toho kníra+ Zabavím, jenom tohle ze sebe dostat mi zabere dost času. +zasměje se, dá mu opatrně pusu, aby ho nezapatlala a jde se umýt do koupelny, obleče se, pak uklidí ty barvy, chvilku na ně kouká, vezme štětec a jde malovat, takže je zachvíli zase špinavá+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 28 bře 2013 19:07

Dobře. +souhlasi,jemu rozhodne nevadí, ze se jim to protahne, aspoň ještě nějakou dobu nebude muset řešit, co budou dělat potom, pak se s Jeanem někam vypaří a cely odpoledne běhá po meste a shání a zařizuje, k večeru se vrati a culi se jak kdyby věděl něco, co ona ne+ Ahoj. +zazubi se na ni a dá ji pusu+ Víš co je dneska za den? +culi se+ Dneska je pátek,víš? A ty mas kazdem pátek narozky. +koukne na ni vázne+ Něco pro tebe mám.+zatvari se dulezite,vytáhne pásku na oči a podá ji to, aby si ji uvazala+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 28 bře 2013 19:38

+patlá si tam na obraz nějakýho psa, velkýho, chlupatýho, barvy má všude, zejména na rukách a když se vrátí Locke, tak se uculí+ Jó? +zubí se, strašlivě nenápadně, utře si ruce do hadru a vezme si od něj tu pásku a uváže si ji přes oči+ A ne, že mě někam dovedeš a tam mě necháš, nebo mi udělaáš něco podobně zákeřnýho. +usměje se, ne, že by se netěšila a natáhne k němu ruku, aby ji chytnul+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Tvrz Coiméad mí