Cesta do Casablancy s Jacobem

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Cesta do neznáma

Příspěvekod Styx Lupin » 17 bře 2013 01:21

+nebylo přímo určeno, kdo platil (...dojdou k pokladně, kde zaplatí...), takže to klidně mohl být i Jacob;)+ Kde je minaret, bude i mešita +uculí se a vydají se spolu tím směrem+ Cítím se, jako na nějaké utajené misi +zasměje se, cítí se opravdu jako ve smrtijedském hábitu a masce+ Jen mě překvapuje, proč po mně každý tak kouká. To je na mně i v tomto zahalujícím oblečení vidět, že jsem cizinka? +uvítá, když ji Jacob chytne za ruku a po chvíli se zastaví před mešitou, bílou jako padlý sníh+ Nádhera... Není sice moc velká, ale je to přímo architektonický skvost +nemůže se vynadívat na tu krásu, i když je bezvěrec+

Obrázek
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 18 bře 2013 14:25

Já myslím, že to nebude tím oblečením, že jsi oblečená správně, ale spíš chováním. Máš sebevědomí evropanek. +usměje se na ni a prohlédne si mešitu+ Je nádherná. +pokýve hlavou a přijde ke vstupu a pomalu projdou branou dovnitř, nikdo je nezastaví, tak si řekne, že je to v pořádku+ Je to odlišné, není to tu úplně muslimské, ale .... +snaží se to přesně vyjádřit a ruku jí nepouští+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 18 bře 2013 16:51

Asi mas pravdu... muslimky jsou pokorné a poslusne a to ja predstirat nedokazu ani v tom oděvu +pokrci s usmevem rameny+ Podívej... oni se myjí, nez se jdou modlit +ukaze prekvapene na jednoho muslima, který pred vchodem do modlitebny kona u kasny ocistu sveho tela, od usi, oci, ust, nosu, rukou a koncí bosyma nohama a chvili ho nenapadne, ale se zajmem sleduje a kdyz ocisteny muz vejde dovnitr, Styx se tam vyda s Jacobem taky. U vchodu si oba zuji boty a bosí vejdou do mesity ruku v ruce. Behem okamziku je dozene hlidac vchodu a zacne jim arabsky neco energicky vysvetlovat a odstrkovat Styx kamsi pryc. Ta se s nim snazi dorozumet lamanou arabstinou, ale hlavne rukama. Po chvili se konecne domluvi, hlidac odejde a Styx zatahne Jacoba do prostoru, vymezeneho pro turisty+ Dal ted nemuzeme, zrovna prednasi modlitbu (nevzpomenu si honem, jak se tomu prednaseci rika a to jsem byla uz asi v deseti mesitach. :) )+ Odsud je krásne videt po celé mesite +zacne si s nepredstiranym uzasem prohlizet bohate zdobeny interier+ Opravdu nadherne... tohle islámu nelze uprit.
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 18 bře 2013 22:06

Imám se jmenuje ten, co přednáší modlitbu v mešitě! :D
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 18 bře 2013 22:30

+zamraci se na hlídače a začne se s ním taky dohadovat a nakonec vejdou do turistické části spolu+ Je yo krasne protože je to jiné. Vždycky se nám líbi věci neobvyklé. +ale i on se okouzleně divá kolem+ Budou se modlit? Zajímavé na to se rád podívám. +sleduje modlitbu+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 18 bře 2013 23:49

To je v pohodě +zadrží Jacoba+ Jen nám vysvětloval, že tady se nesmíme držet za ruce, jediná láska, která se tady smí projevit je ta k Alláhovi. A mně posílal do jiného oddělení, pro ženy, protože si myslel, že jsem se přišla modlit. Tohle je modlící část pouze pro muže, ženy musí být jinde. Ale vysvětlila jsem mu, že jsem jen turistka, ne věřící +vysvětlí Jacobovi s úsměvem to nedorozumění a pak si sedne někde stranou na koberec a sleduje se zájmem klanějící a modlící se muže a poslouchá monotónní zpěv imáma a jeho modlitbu+ Opravdu působivé +řekne potichu+

(chtěla jsem sem dát krátké video s modlením muslimů, co jsem natáčela v jedné mešitě v Turecku, ale nevím, jak se to sem vkládá z PC :( )
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 19 bře 2013 00:53

+sedne si vedle Styx a poslouchá modlitbu celou dobu co trvá. Sleduje okolní turisty i věřící a jen s vypětím sil odolá Styx pohladit nebo aspoň chytnout za ruku. Když si všimne jeho pohledu tak se na ni usměje nazpátek. Poté co modlitbách skončí a věřící odejdou tak se k ni nakloní a potichu se zeptá+ Myslíš že by sme se tam mohli jít podívat?
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 19 bře 2013 07:33

+je zabraná do pokorného modlení věřících a protože je ateistka, je to pro ni něco zcela nového a svým způsobem fascinujícího. Když obřad skončí, usměje se na Jacoba+ Teď už si to můžeme tady projít celé +zvednou se a prohlédnou si celou mešitu, ze které je úplně nadšená+ Je to nádhera. Nečekala jsem, že mě to tak okouzlí +nakonec se pomalu vydají k východu, kde se obují a vyjdou ven do horkého dne. Ten rozdíl teplot je úplně omráčí+ Měla bych ten oděv ze sebe rychle svléknout, nebo se v něm uvařím. Nepochopím, jak to můžou ty ženy nosit pořád +uculí se a kouká, kde by se mohla převléknout+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Jacob Downly » 19 bře 2013 16:10

Vážně, bylo to fascinující. +přikývne souhlasně a obuje si boty+ Nejspíš jsou na to už zvyklé. +otře si čelo, na kterém mu vyrazil pot z toho vedra+ Co támhle? +ukáže na nějaký obchod s oblečením+ Určitě tam budou mít nějaké kabinky. +pomalu se vydá tím směrem+ Pak by jsme mohli kouppit nějaké jídlo a odpočinout si na lodi, teď je stejně takové horko, že se tu nic dít nebude. Město ožije až před setměním.
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Styx Lupin » 19 bře 2013 16:40

+koukne k obchodu a zasměje se+ Jen aby si nemysleli, že jsem jim to tam ukradla. K té lodi v tom snad ještě vydržím +sundá si alespoň šátek z hlavy, v ulicích už si vlasy schovávat nemusí jako v mešitě+ Dobrý nápad, jsem úplně unavená z toho vedra. Můžeme odpočívat na lodi, než se setmí +vyrazí spolu zpátky do přístavu+
Styx Lupin
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum