Camorr

Tvrz Wenai

Moderátoři: Wenai Lafayette, Syriana Spinnel

Re: Camorr

Příspěvekod Locke Lamora » 28 úno 2013 19:44

Každá šlechtická rodina, která tu chce něco znamenat, si pořídí aspoň dva tři obrazy, kterýma se může chlubit. +pokrčí rameny+ "Ach doňo Lucrezie, už jste viděla našeho fenomenálního Ruffina?" +napodobí vysoký protáhlý ženský hlas+ Procházka kolem rodinného umění je součástí každý zdvořilostní návštvěvy. Ale jestli někdo fakticky sbírá obrazy, tak je to hraběnka Vorchenza. Ve svý věži na ně má vyřazený celý dvě patra a nikdo přesně neví, co vůbec vlastní. +vykládá a obejme ji u toho kolem pasu+
Většinu mé váhy tvoří mozek!
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 28 úno 2013 20:13

Vorchenza? +zvedne zamyšleně obočí a na tváři se jí najednou objeví úsměv+ No, tak to by rozhdně stálo za pokus, ne? Proč lovit malý ryby, když můžeme mít velrybu. +usměje se+ Kdy začnem? +zeptá se natěšeně+ Počítám, že vymyslíš něco geniálního. Třeba pojištění obrazů, nebo, že si má nechat udělat kopie a ty na to dohlídneš. +vymejšlí si+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 28 úno 2013 22:06

Dobře... +zakouká se do zdi a je přímo vidět, jak mu mozek jede na plný obrátky+ Já se ale v umění vyznám jen povrchně, takže tě budeme muset dostat dovnitř, aby sis vybrala sama. Koho si Vorchenza pustí do galerie? Jen někoho, koho zná. Nebo někoho, koho si myslí, že zná. +přemýšlí nahlas+ Ta stará snobka už nejmíň pětadvacet let nevytáhla paty z Camorru, takže budeš příbuzná někoho, s kým se přátelila od předtím. Ohlásíš se na návštěvu, a přemluvíš ji, aby ti ukázala svoji sbírku a přitom zpochybníš pravost nějakýho obrazu. Vorchenza si bude poměrně jistá, že její díla jsou pravý, ale co kdyby náhodou, žejo? +přejíždí si ukazováčkem po spodním rtu zamyšleně+ Ještě štěstí, že bude zrovna ve městě uznávaný expert přes umění. +ukloní se skromně+ Dokázala bys magií udělat naprosto přesný kopie jejích obrazů? +zajímá se+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 28 úno 2013 22:10

+poslouchá jeho plán a přikyvuje+ Bude potřeba pár dopisů. Aby se to domluvilo. A taky zjistit s kým se přátelí. Budem muset kontrolovat její poštu, aby náhodou nezjistila, kdo doopravdy jsem. +uvažuje a u toho si klepe ukazováčkem na spodní ret+ Asi by nebylo nejlepší používat magii. Co kdyby to náhdoou zjistili nájemágové. +zatváří se trochu pochybovačně+ Neznáš nějakýho padělatele?
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 28 úno 2013 22:14

No jasně, musí se to pečlivě připravit. +přikývne+ Jean má spoustu knih o místní šlechtě, genealogii a vztazích, najde ti perfektní identitu a fakta, který se budeš muset naučit. A já si musím střihnout rychlokurs základů oceňování obrazů. +ušklíbne se+ Znám pár slušných padělatelů dokladů a písemností, ale nikoho opravdu spolehlivýho, kdo by dokázal tak rychle perfektně namalovat tolik obrazů a nežvanil. +zavrtí hlavou+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 01 bře 2013 19:05

Jasně. +pokývá hlavou, jakože rozumí+ Já mám čas, musíme to všechno promyslet, kolik to bylo? Tři měsíce plánování, tři týdny tréninku a tři vteřiny na získání důvěry? +usměje se+ Fakt nerada bych kouzlila, Locke, já mám svůj život ráda a kdyby se sem přihnalo stádo nájemágů, tak myslím bych byla v háji.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 02 bře 2013 00:31

Přesně tak. +uculí se potěšeně a políbí ji na krk, tak nějak má potřebu se jí pořád dotýkat, jako by se část jeho mozku pořád potřebovala ujišťovat, že už neleží mrtvá vedle v pokoji+ To je jasný, žádná magie. +souhlasí, rozhodně ji nehodlá znova ohrozit+ Něco vymyslíme. +mozek už mu jede na plný obrátky+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 03 bře 2013 15:16

+usměje se, když ji políbí na krk a přitiskne ho k sobě+ Zkusíme sehnat nějakýho padělatele obrazů. Ale otázka je, jestli to budem danit přes Cappu. Jde o docela velkej kšeft, ten by nám asi neschválil i když jsme mu vlastně zachránili zadek!
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 03 bře 2013 16:07

O pár padělatelích vím. Rozhodně k nim ale půjdem v převleku, a bude to chtít hodně slušnej úplatek za mlčení. Ty obrazy budou slavný, a když si někdo nechá nakreslit kopii něčeho tak známýho, vzbuzuje to pozornost. +nakrčí čelo a dělá mu to starost+ Pokud je teda nechceš namalovat ty. +uculí se a nosem jí u toho rejdí mezi krkem a ramenem+ Ne, +zavrtí hlavou+ ani Otec Okov nedanil Capovi všechny naše příjmy. Spočítal, kolik asi tak průměrně může malej gang jako náš týdně nakrást, a držel se vždycky okolo tý částky, a já to dělám stejně. +vysvětluje+ Capa nemá ani tušení o tom, co nám leží v trezoru. +zazubí se zlomyslně+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 03 bře 2013 16:35

+nemůže si pomoc a slastně přivýrá oči a naklání hlavu+ Tohle má být nějaká přesvědčovací taktika? +zsykne+ Jestli jo, tak to funfuje. +uculí se a koukne na něj, spíš pobaven+ Já je namalovat? No jasně, protože já jsem úplnej Da Vinci? +směje se+ To nedám. +zavrtí pochybovačně hlavou+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Tvrz Coiméad mí