od Payne » 30 dub 2018 00:22
+když dojde ke škole, zůstane stát na druhé straně ulice ve stínu stromů a velmi brzy objeví "billyho", sedícího na lavičce, kterak předstírá, že zírá do mobilu. Mohla by ho sice odtud odlákat a vyřídit to, aniž by se Cindy kdykoliv dověděla, jak blízko smrti byla. Ale chce, aby se z toho poučila a byla opatrnější v tom, s kým si píše a co komu říká. Ví, že jí trénink končí ve čtyři a nemýlí se. Pár minut po čtvrté vyjde ze školy drobná tmavovláska, vypadá ještě mladší, než ve skutečnosti je, nejspíš díky štíhlé, atletické postavě a žádnému make-upu. Chvilku po tom, co projde kolem "billyho" a zamíří domů, se zvedne a zamíří pomalu za ní. Drží dostatečnou vzdálenost, aby o něm nevěděla, ale tak, aby ji neztratil. Dobře ví, že po cestě musí projít jednou celkem opuštěnou uličkou. Nebo nemusela by, ale chodí tam, protože je to kratší cesta. A to se mu hodí. Vyrazí za ním a udržuje podobně bezpečnou vzdálenost a cítí, jak jí adrenalin a vzrušení z pronásledování a lovu koluje v žilách, jako ta nejlepší droga. Višmne si, že "billy" natáhnul krok, chce Cindy dohnat, než projde tou tmavou ulicí. A povede se mu to, protože Cindy se zrovna zastavila a sehnula se, aby si zavázala tenisku. A ve chvíli, kdy se narovnala, byl od ní už jen několik kroků. Viděla, jak se zvedla a ohlédla se po něm; viděla, jak se usmála a zavrtěla hlavou. Nejspíš jí nabídl, že ji doprovodí domů. To jistě. Stiskne rty a zrychlí, hlavu skloněnou, takže s kapucí na hlavě jí není vidět do obličeje. Pak uslyší výkřik a vidí, jak jí zacpe pusu rukou a chce ji odtáhnout ke zdi, mezi dva velké kontejnery. Tak jo, to by stačilo. Až sem to nechtěla nechat zajít, ale už se stalo. Cindy bude poučená dostatečně. Rozběhne se a během pár vteřin stojí před scénou, která by jí ještě před pár měsíci poslala přímo do náruče záchvatu paniky. Ne ale dnes+ Hej, pusť ji. +houkne na něj a když se po ní překvapeně ohlédne, nezaváhá, přiskočí blíž a strhne ho z ní.+ Co blbneš, neser se do toho. Je to moje holka. +ušklíbne se na ni, ale vypadá trochu nejistě+ To určitě, je jí třináct, ty prase. +zavrčí na něj a podívá se na Cindy, která se choulí v rohu u poplenice, tvář mokrou od slz a obrovské zelené oči má vytřeštěné hrůzou. Ruce si tiskne na hruď, aby držela pohromadě roztržené tričko+ Běž odtud, Cindy. Běž domů a až si budeš na internetu s někým psát, buď opatrnější. +řekne jí a sleduje, jak se bez váhání zvedne, sebere svoje věci a rozběhne se pryč+ Ty ale nikam nejdeš, "billy". +strčí do něj prudce, když se pokusí projít kolem ní+ Nebo mám říct spíš Gerry? +usměje se mu studeně do tváře a s uspokojením sleduje, jak pobledl a do očí se mu vkradl strach; jenže ti, kteří se bojí, dělají hloupá rozhodnutí. A i Gerry ho udělá, když zvedne ruku a pokusí se jí praštit. Ale Payne se mu snadno uhne a její pěst svůj cíl nemine. Praští ho v rychlém sledu třikrát, dvakrát do tváře a jednou do břicha. Když se zlomí v pase, kopne ho kolenem do obličeje a pak ho přitiskne ke zdi, skoro by to mohlo vypadat až intimně.+ Vím, co jsi zač. +zašeptá a předloktím mu tlačí na krk.+ Už jednou jsi zabil malou holku a vyvázl jsi jen proto, že to podělala obžaloba. Měl jsi toho nechat. +v ruce se jí skoro zničehonic objeví dýka+ Já mám dost důkazů a moje výhoda je, že nepotřebuju obžalobu ani porotu. +usměje se mu do očí+ To nemůžeš, nemůže mě...+začne škemrat, přesně jak čekala. Byl to zbabělec do morku kostí a jí se z něj zvedal žaludek. Před očima jí bleskly fotky ze složky malé Lilly, pitevní zpráva a záznam ze soudu, kde se oba její rodiče sesypali, když vyšlo najevo, že z toho vyvázne bez trestu+ Ale jo, Gerry. Můžu. +sdělí mu s úsměvem a vrazí mu čepel do břicha. Ví, že je dost dlouhá na to, aby zasáhla i ledviny a tak je to dost rychlé. Během minuty jsou jeho oči mrtvé, strnulé, se stále nevěřícným výrazem. Vytáhne dýku, otře ji o jeho oblečení a rozhlédne se okolo, aby uklidila případné důkazy. Na místě, kde se krčila Cindy najde pár útržků z jejího oblečení a sponku do vlasů. Oboje sebere a schová do kapsy. Na zemi najde starou láhev se zbytkem nějaké žíraviny a opatrně ji rozlije na místě, aby zničila i zbytek případných stop, jako otisky prstů nebo vlasy. Ještě se krátce podívá na mrtvé tělo, ale je čas zase zmizet...+
I'm not a victim. I'm a survivor.