od Locke Lamora » 19 úno 2013 02:37
Wenai, já... nejsem vrah. +řekne tiše a pokouší se najít ty správný slova, protože mu z nějakýho důvodu záleží na tom, aby to pochopila+ Jsem zloděj, lhář, podvodník, parchant a občas taky pěknej sráč, stokrát jsem smrt předstíral, ale za celou svojí kariéru Pána Parchanta jsem nikdy nikoho nezabil. +nemusí taky vědět o všem, co se stalo před Otcem Okovem, že+ Jenže... teď jsem taky garrista, a mám zodpovědnost za svůj gang. Okov mi je nechal a oni si mě zvolili, a já bych radši umřel než ohrozil na životě je. A tenhle chlap, tenhle zasranej zkurvysyn si přijde do mýho města, vyjebe se mnou jak s nejlevnější přístavní děvkou a pak mi řekne, že až už mně nebude potřebovat, zabije všechny moje Pány Parchanty, jednoho po druhým a Brouka na konec, a donutí mě se na to všechno dívat, než mi dovolí taky umřít. +cedí slova mezi zuby, kouká přímo na Wenai a v očích má hluboko zakořeněnou nenávist+ A kromě toho... +odmlčí se a sklopí oči+ Zabil Nazcu Barsavi, dceru našeho Capy, moji garristu a jedinou kamarádku, co jsem kdy mimo Pány Parchanty měl. Viděl jsem ji vyrůstat, viděl jsem ji naloženou v sudu koňskejch chcanek, ve kterým ji ten zmrd utopil, sám jsem jí dával poslední pomazání Nekalýho dohlížitele. +je poněkud pobledlej, ale v hlase má to charizmatický vemlouvavý cosi, kvůli čemu si ho Páni Parchanti zvolili garristou, oči mu ztvrdnou a dlaně má sevřený do pěstí+ Takže ano, poprosím Dobrodince o odpuštění a s chutí proženu svoje stiletto tím hovnem, co má ten šedivej parchant místo srdce, a nebude mě to mrzet. Když se mám rozhodnout, jestli zemře on nebo moji přátelé... +olízne si rty a sklopí oči+ Ty nikoho zabíjet nebudeš. Udělej svoji část a já udělám svou. +řekne poněkud temně+ Mrtvolu seženeme. +řekne po chvilce už zase normálním tónem a v hlavě už spřádá plán, jak na to+
Většinu mé váhy tvoří mozek!