od Dean » 22 dub 2018 02:56
+objeví se v Jadeově pracovně, což samo o sobě napoví, že to asi schytá. Jade v klidu obejde stůl, posadí se na svoje místo do křesla a natáhne si nohy. Pořád nic neříká, jen ho griluje mrazivým pohledem a čeká. Deanovi je jasný, že by si měl sednout a omluvit se, vysvětlovat, ale po tom, co viděl, se mu nechce, ani trošku. Zůstane stát, chvilku tak nervózně přechází tam a zpátky, a pak se k němu otočí čelem a rozhodí rukama+ Ty s ní spíš. +obviní Jadea, a sleduje, jak mu obočí vyjede o pár čísel výš+ S ní. S ní! +koukne na něj rozčíleně+ Sakra jak- +vyhrkne, ale Jadeovy oči zamrznou tak prudce, že zapomene, co chtěl říct. Tak prudce, jako by i teplota v místnosti o pár stupňů klesla, a vzduch kolem něj tak trochu zhoustl a znehybněl+
Sklapni. +doporučí mu Jade velice, velice chladně, tak chladně, že Deanovi bezděky vstanou chloupky na krku, a je mu naprosto jasný, že debata na to téma skončila. Jade se odmlčí, aby dodal svým slovům dostatečnou dramatickou pauzu a pak změní téma+ Mám takovej pocit, že na tebe neplatí nic jinýho, než prostě ti zatrhnout vycházky. I když možná by pomohl měsíc nebo dva v márnici. +odfrkne si+ Pokud si dobře vzpomínám, máme protokol na to, jak se chovat, když přijdeš do styku s policií. Obzvlášť tou mudlovskou. +protáhne mrazivě a vpíjí se mu přtom do očí+ Krom toho si docela určitě vzpomínám, že jsem tě neučil nic o zbytečným vyvolávání konfliktů na veřejnosti, obzvlášť, když z nich neumíš vybruslit. +blýskne po něm očima+
Jo, já vím. +přikývne+ Pamatuju si to, ale byla tam Payne. Neměl jsem čas dostat nás pryč oba. +pokrčí rameny+ A tamto bylo nedorozumění. +ohradí se a založí si ruce na prsou, tak trochu vzdorovitě+ Zvlád jsem to. Nic se nám nestalo. +koukne Jadeovi do očí, a vlastně je docela pyšnej na to, jak to dopadlo, teda jen do tý doby, než se koutek jeho úst zkroutí v úšklebku+
A kde přesně ten protokol říká, že máš odzbrojit policajty? A kde přesně říká, že se máš starat o to, jak se z tý situace dostanou ostatní? +protáhne, a Dean poněkud ztuhne+
To nemyslíš vážně, ne? +vyhrkne rozčíleně+ To jako že jsem ji tam měl nechat? Samotnou? Víš vůbec-+zrudne vzteky, ale Jade zničehonic vstane, opře se o stůl, nakloní se k němu přes desku a oči se mu nebezpečně zalesknou varováním+
Dej si sakra pozor, jak se mnou mluvíš, Deane. +přimhouří chladně oči+
Nejsi můj otec, jasný? +vytáhne Dean klasickou pubertální kartu zuřivě, a Jadeovi se zalesknou oči+
To nejsem, takž mi ty tvoje divoký výboje nepřijdou roztomilý. Koukej se okamžitě srovnat, nebo tu svoji syrskou pouštní růži pěkně dlouho neuvidíš. +zavrčí na něj, a evidentně s ním ztrácí trpělivost+
To není fér! Je mi skoro osmnáct. A ty seš vždycky první, kdo vykládá o tom, jak si máme navzájem krejt záda a že tým je základ. +odsekne Dean stejně rozjetě, podle všeho se mu ta poznámka o Payne dost dostala pod kůži+
Tým jsou naši lidi, ty idiote. Ne holky, který pícháš v tmavejch uličkách. Nezajímám se o to, co deláš, když máš volno, a nechceš, abych začal. +zasykne Jade ostře, a Dean se ušklíbne, a všechny jeho zábrany někam zmizí. Šok z toho, co před chvilkou viděl, vidina, že dlouho nebude moct za Payne, obzvlášť po tom co mu dneska dopřála...a navíc se cítí dost ublíženej, že Jade vůbec nedocenil, jak dobře to zmáknul+ Od tebe to fakt sedí. +zašklebí se pod vousy, jenže v jadeově kanceláři neexistuje nic jako "pod vousy"+
Co jsi to řek? +zeptá se, najednou až děsivě klidně, a oči mu studeně svítí, tak nebezpečně, že Dean o krok ucouvne, ještě než se stihne trochu srovnat a napřímit+ Že je to od tebe pěkně pokrytecký. +řekne víc nahlas, a s potěšením shledá, že se mu přitom netřese hlas. Protože něco v něm se rozhodně třese+ ty prakticky... spíš s nepřítelem a nikdo neřekne ani slovo. Payne není žádná holka, já ji miluju. +zašermuje před ním prstem a trochu mu zrudnou tváře, protože je to Strašně Vážný, a rozčiluje ho, že Jade to vážně nebere+ A nikdy bych ji tam samotnou nenechal. +dodá, a je na sebe fakt pyšnej a úplně spravedlivě rozohněnej+ A nevěřím, že ty bys to fakt udělal. +dodá, a úplně ignoruje, že varovný blýsknutí v Jadeových očích dosáhlo maximální hodnoty+ Co kdyby to byl někdo, koho miluješ? +vyhrkne+ Co kdyby to byla tvoje holka, třeba Vicky- +ještě než to dořekne, ví, jak strašně moc přestřelil, a než tu myšlenku může vůbec dokončit, Jade stojí před ním - jak sakra obešel ten stůl? - a oheň mu z očí zmizel, teď je v nich jen chladně vražednej klid. I když se napřáhne, vypadá naprosto klidně, a nic se na tom nezmění ani když jeho pěst narazí do Deanova obličeje a pošle ho k zemi. Respektive na stěnu, která je naštěstí a bohužel jen asi metr za ním. Naštěstí proto, že díky tomu neupadne na zem, a bohužel proto, že o tu zeď chytne druhou. Vlastně je z toho tak v šoku, že ani nestihl uhnout+
+Jade se nad ním skloní, nepříjemně blízko, ale ovládá se, jen v očích má vepsaný, jak moc v prdeli Dean je+ Vypadni odsuď, než tě zabiju. +protáhne studeně, a těžko říct, do jaký míry to je klasická fráze, a jak moc to myslí vážně. A Dean tam nehodlá zůstat tak dlouho, aby to zjistil+