+ty mi dáváš:D Jsem si musela pracně najít, co ten Honza dělá v mešitě, když není muslim:D+ Protože chalíf, který vládl v době stavby této mešity, podporoval spojitost místa s touto relikvií, tak významnou pro křesťany, a skutečnost, že ji zakomponoval jako součást mešity, se dá považovat za výraz snahy deklarovat návaznost islámu na křesťanství +tak+
+no jo, vždyť ona má tašky:D+ Samozřejmě... hned to zařídím +spojí se s řidičem, který je sem dovezl a na kterého jsem úplně zapomněla! a když přijede, naloží tašky s nákupy do auta a nechají se odvést do historické části Damašku. V jedné z ulic zastaví a vystoupí a Altair provede Beu zbytek cesty pěšky+
V této části města jsem vyrůstal +ukazuje jí ty staré předměstské domy a ulice a nestydí se za to, že žil v chudé čtvrti. Vejdou do jedné uličky, ze které na ně promlouvá historie a původní orientální architektura+ A v tomto domě jsem se narodil +i přes svoji skromnost a omšelost to místo vypadá trochu jako z pohádky tisíc a jedné noci+ Teď už je to tady téměř opuštěné a chátrající, ale když jsem byl kluk, bylo to tady moc hezké +rozhlédne se a na chvíli se zahalí do vzpomínek+ Měl jsem to tady moc rád...
http://media.novinky.cz/361/183617-original1-i9ohm.jpg
(je dost těžké najít normální obrázek starého Damašku, aby nebyl rozbombardovaný:()