Crale Residence

Tvrz Wenai

Moderátoři: Wenai Lafayette, Syriana Spinnel

Re: Crale Residence

Příspěvekod Amyas Crale » 25 led 2013 18:36

+posadí se do čela stolu a pozoruje obě ženy+ Nechal jsem se přesvědčit k namalování portrétu. Máš pravdu, drahá, nebylo potřeba mě dlouho přesvědčovat. Teď v lednu není moc příležitostí malovat venku přírodu a už mě svrbí prsty od toho nicnedělání. Kromě toho, Wenai je pozoruhodná bytost, ten její portrét bude opravdu zajímavý. Kdyby mě sama nepožádala, možná bych to udělal sám +pousměje se nepatrně+
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 25 led 2013 19:51

Caroline: Tak sám, hm? +zvedne tázavě obočí ale dál už to nekomentuje a začne jíst+ Jistě to bude nádherný obraz. Všechny jsou.

Wenai: Ano, o tom nepochybuji, právě proto jsem si vybrala vašeho muže. +pečlivě čaruje se slovy+ Nemyslím, že jsem pozoruhodnější, než ostatní ženy. Doufám, že vám tu nebudu příliš překážet, Caroline. Rozhodně se o to vynasnažím. +usměje se na ni a Caroline jí úsměv oplatí i když neupřímný+

Caroline: Ale jistě, že mi tu nebudete zavazet, drahá. +řekne, jako by to byla samozřejmost a propichuje Amyase očima, jako by ho chtěla zavraždit a rozhodně si s ním po večeři promluví+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 25 led 2013 22:27

C: Bude to nádherný obraz, cítím to +pustí se do jídla a zcela ignoruje Carolininy vražedné pohledy+ Kde je zase Lucy? +koukne na její prázdné místo u stolu+

W: Odlišujete se od většiny žen. Vaše vlasy... přímo si je představuji, jak vyniknou na plátně. Jako spalující oheň na tmavém pozadí +vžívá se nadšeně do své představy a gestikuluje vidličkou v ruce+ Ještě jste mi vlastně neřekla, jakou máte o tom obrazu představu vy...
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 25 led 2013 22:33

Caroline: Je na večeři u Stenbragovích. +řekne s pohledem sklopeným k talíři, ale s hrdým výrazem, jaký ona má často+ Chtěla jsem ti to říct, ale asi jsem nějak zapomněla...

Wenai: Jsou to jenom vlasy, v dnečšní době může mít takové každá žena. +ale usměje se a mimoděk se jich dotkne+ Ale děkuji, tyhle jsou opravdu moje. Představu o obrazu? +na chvilku se zamyslí+ Chtěla bych, abych z toho obrazu jinak nevyčnívala, abych do něj prostě zapadala. A aby byl vidět, že byl malován v jasné, čisté zimě.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 26 led 2013 00:03

C: +rád by jí něco na to řekl, ale zdrží se radši slov, nechce před Wenai řešit rodinné dohady a už vůbec ne u večeře. Rozeberou to, až budou sami+ Dobře. Ale večeřet by měla doma a ne u cizích.

W: +pozoruje ji nenápadně u jídla a pokaždé hodí očkem i po Carol, jestli ho u toho náhodou nepřistihla+ Takže vy nechcete být dominantou obrazu? To ale většinou u portrétů bývá +pozvedne trochu obočí+ Ale budiž... rád vám vyhovím. Zimu? To bude skvělá kombinace ledu a ohně +zasměje se+
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 26 led 2013 00:37

Caroline: Prosila mě o to, tak co jsem měla dělat. +pokrčí rameny+ Po večeři pro ni zajedu.

Wenai: Ne ne, to jste mě nepřesně pochopil. +rozloží rukama, jako když se něco snaží srozumitelněji vysvětlit+ Chci být dominantou, ale nechci, aby to bylo ordinérní. Nechci, aby to byl portrét typu: Dcera z bohaté rodiny s lasičkou. Chci aby v něm bylo něco navíc.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 26 led 2013 02:12

C: Moc ji rozmazluješ. Neměla bys jí všechno dovolit +v jejich dialogu je cítit jisté napětí+ Dobře. A dávej cestou pozor na sebe +i přes to napětí je poznat, že má svou ženu pořád rád+

W: Aha, takže žádná Dáma s hranostajem +zasměje se+ Ale chápu, jak to myslíte. Takže zítra dopoledne bychom mohli začít, pokud vám to vyhovuje. Zařiďte si, co potřebujete, protože jak začnu pracovat, už vás nepustím ze svých spárů +varuje ji s úsměvem a vyhýbá se přitom Carolina propalujícího pohledu, který na sobě cítí+
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 26 led 2013 12:36

Caroline: +zvedne oči nahoru+ A ty ji zase moc peskuješ. +řelne nakonec smířlivě a trochu se na něj usměje a nechá přinést salát s kozím sýrem a ořechy+

Wenai: Skvěle, už se vážně těším. Jen doufám, že vám nevadí, když vás nebudu rozptylovat hovorem, nejsem moc upovídaná. +usměje se a sleduje ty dva a odhaduje co a jak+ Z Tvrze mi všechno přivezou, jen jim zavolám. +prohodí nezávazně a věnuje se svému salátu+ Ten salát je opravdu vynikající, budete mi muset dát recept.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Amyas Crale » 26 led 2013 14:18

Carol: Jen se ji snažím usměrňovat. Někdo z nás dvou musí být ten přísnější +musí mít poslední slovo+ Nechcete si zítra vyjít s Lucy do města na nákupy? Já budu celý den pracovat. Mohla by sis koupit ty nové šaty na koncert, jak se ti líbily v tom butiku. Ty by ti ohromně slušely +nabídne jí štědře s úsměvem+

Wenai: +vloží si do pusy kousek sýra+ Ano, je vynikající. Osvědčený recept mé manželky +položí s úsměvem dlaň na Carolininu ruku+ To mi naopak vyhovuje +otočí se k Wenai+ Když pracuji, chci se plně soustředit a ne debatovat o politické situaci anebo o módě. Abyste se ale nenudila, můžete si u pózování třeba číst nebo poslouchat hudbu. Mně to rušit nebude a vám to zkrátí dlouhý čas. Máte nějaké oblíbené literární autory? Moje knihovna je plná klasiků i bestsellerů. Určitě si tam něco vyberete.
Amyas Crale
Člověk

Příspěvekod Wenai Lafayette » 26 led 2013 16:00

Carolin: Nemyslím, že potřebuji, aby jsi mi plánoval den, Amyasi. Zvládnu to docela obstojně sama. +odsekne mu, ale pořád ještě víceméně slušným tónem+

Wenai: Ráda si budu číst. +přikývne+ Mezi mími oblíbenci jsou třeba Updike, Coelho nabo Klauss Mann, ovšem ti současní autoři severských detektivek jsou taky dobří. +odloží příbor, salát už snědla a nepředpokládá, že by bylo něco dalšího+ Když mě omluvíte, tak si půjdu zapetefonovat. +zvedne se od stolu a jde zavolat domů pro věci, do salonu+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Tvrz Coiméad mí