od Divize » 17 srp 2014 22:58
+je na cestě sotva dvacet minut, když získá jistotu, že to černé audi ho opravdu sleduje. Zrovna když přemýšlí, jak se ho co nejefektivněji zbavit, auto odbočí na jednu z vedlejších cest. S úšklebkem nad svojí paranoiou potřese hlavou. Jak ale zjistí za pár minut, předčasně. Audi stojí pár set metrů před ním, napříč přes silnici. O něj se opírá žena, na první pohled neozbrojená, ale to nemusí znamenat, že ozbrojená není. Zastaví, vezme si svoji zbraň a vystoupí. Zamíří na ni a ona jen s klidným výrazem zvedne ruce, aby ukázala, že nic nedrží.+
D: Chci s vámi mluvit. Možná bych měla něco, co by vás mohlo zajímat. +promluví klidně a dívá se přímo na něj+
W: Nemám tušení, kdo jste. Co by mě podle vás mělo zajímat? +nepřestává jí mířit na hlavu+
D: +pousměje se, jakoby ji to kdovíjak pobavilo. Když od ní zastaví jen pár metrů, zadívá se mu do očí+ Vím, po kom jdete a věřte mi, když řeknu, že nemáte šanci. +prohlásí sebejistě+
W: +opravdu pobaveně se zasměje+ Těší mě vaše starost, ale nemějte obavy. Zvládem to. +ujistí ji chladně a trochu skloní zbraň. Není snadné na někoho tak dlouho mířit a nechce dostat křeč do ruky, kdyby nakonec střílet potřeboval+
D: Nezvládnete. +potřese zamítavě hlavou a upře na něj modrošedé oči, dokonale kontrastující s černými vlasy+ Nemáte tušení, co jsou zač. Ne, neřeknu vám to. +zavrtí hlavou, na nevyřčenou otázku+ Ale něco vám dám. +pomalu, aby ho nevyprovokovala vyndá z auta krabičku. Otevře ji a podrží tak, aby na ni viděl.+ Jsou to stříbrné náboje. +objasní mu to, kdyby náhodou nepochopil+
W: Stříbrné...? +nevěřícně se na ni zadívá+ Možná byste měla vyhledat odbornou pomoc, slečno...+skloní zbraň a s pobaveným úšklebkem se chce otočit zpátky k autu. V tu samou vteřinu, do něj štíhlé tělo tvrdě vrazí, pistole mu odletí z dosahu a sám má hlaveň glocku přitisknutou zespodu k čelisti. K jeho překvapení, ho ale nezastřelí, jen mu přišoupne krabičku k ruce+
D: Vezmi si jeden do ruky a přejeď mi s ním po kůži. +poručí a trochu ho šťouchne hlavní do krku+
W: +je tak trochu v šoku z toho, jak se mohl tak rychle ocitnout na zemi, naprosto znehybněný ocelovými svaly té divné osoby a tak poslušně udělá, co po něm chce. Nechápe, co má čekat, ale když se na její světlé kůži objeví zarudlá spálenina, která se zhoršuje, čím déle je nábojnice v kontatku s povrchem kůže, nevěřícně zůstane zírat.+ Co to..sakra?! +ucukne rukou a stále ve větším úžasu sleduje, jak se spálenina přímo před jeho očima začne pomalu hojit.+ Co jsi kurva zač?! +zadívá se na ni+
D: +když se stříbro dotkne kůže, trhne sebou a sykne bolestí, vydrží ale, dokud on sám s projektilem neucukne z dosahu.+ To není důležité. Podstatné je, že s tímhle máš větší šanci na úspěch. +odsekne a vstane. Pak z kapsy vytáhne ještě jednu věc, vypadá to jako ruční granát+ Stejný materiál, ošklivá náplň. +podá mu i ten a zamíří k autu+
W: Počkej! A to mi to dáváš jen tak? +přirozená nedůvěřivost a zdravý rozum převáží+ Nic za to nechceš? +pozoruje ji podezřívavě+ Proč mi pomáháš?
D: +zastaví se u dveří auta a otočí se+ Nepomáhám, jen vyvažuju poměr sil. Je to osobní. +odmlčí se a oči jí ztmavnou nenávistí+ Ale kdyby ses zaměřil na tu malou, černovlasou mrchu, nebo mladšího týpka, mohl by být dluh vyrovnaný. +zadívá se na něj upřeně a z jejího výrazu mu přejede mráz po zádech.+ A dej si pozor, jsou ještě silnější a rychlejší než já. +s tím nasedne do auta a v dunění motoru a kvílení pneumatik zmizí+
W: +ještě několik minut nevěřícně zírá střídavě na místo, kde zmizela a na krabičku stříbrných nábojů a granát ve své ruce. Nakonec potřese hlavou, nasedne do auta a pokračuje v cestě, zatímco mu v hlavě poletují myšlenky, jedna šílenější než druhá.+