Velká výprava napříč Austrálií

Akce Manori a jejích postav

Moderátoři: Postrach, Manori

Re: Velká výprava napříč Austrálií

Příspěvekod Styx Lupin » 20 čer 2014 20:40

+koukne k místu před nimi, kam jí ukazuje, chvíli zkoumá břeh, když si konečně všimne kousek od nich nehybného plaza, který je upřeně pozoruje+ Úplně bych ho přehlédla! Vypadá jako kus kmenu povaleného ve vodě +zastaví se+ Tak tady se koupat opravdu nebudeme. Doufám, že zrovna odpočívá po vydatné hostině a nebrousí si na nás zuby. Prý jim ale stejně nejvíc chutnají Němci +uculí se a pozorují se vzájemně, až krokodýl najednou prudce švihne ocasem a zmizí pod hladinou+ Četla jsem, že v Severním teritoriu žije nejvíc krokodýlů z celé Austrálie. Asi se s nimi tady budeme potkávat docela často +zakoulí očima, ale nezdá se, že by jí to jakkoli odradilo. Pokračuje podél břehu, opatrně kouká kolem sebe, aby nešlápla nějakému plazu na ocas a tak jí neunikne nezvyklý pohyb v průzračné vodě (ber to, že je to v jezírku, ne v teráriu;)) . Zastaví se a chvíli zvědavě pozoruje páreček dlouhokrkých australských želv chelodin pod hladinou+ Pojď se na něco podívat +zavolá tiše na Remuse, aby je nevyrušila+

(pobavilo mně, jak si ji želvák hezky osedlal a nenechal se shodit :D )
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus Lupin » 23 čer 2014 13:25

No je úplně neviditelný, potvora...jen že má otevřené oči, tak jsem si ho všimnul. Hm....škoda, že nemáme v tašce kus Němce...ty nemáš v rodokmenu nikoho německého, že ne...*zeptá se ještě pro jistotu a trochu se zdrží rozhlížením, tak Styx pak dojde*cos objevila...*šeptne, ale to už kouká, kam ukazuje* ten želvák je vážně šikovný...*poznamená s cukáním koutků*
Dělej, co umíš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

-Theodore Roosevelt-
Remus Lupin
Vlkodlak/jiný dlak

Příspěvekod Styx Lupin » 23 čer 2014 22:48

Ne, jsem čistokrevná Francouzka. Doufám, že to ten krokodýl poznal +zasměje se a po chvíli už si na něj ani nevzpomene a sleduje ty malé plazy+ Co kdybychom si pořídili terárium s vodními želvami? Bylo by zajímavé je pozorovat +chvíli na ně pobaveně kouká a když ztratí zájem, navrhne Remusovi+ Nějak mi vyhládlo, nenajíme se? Připravil bys prosím něco z těch zásob, co jsme nakoupili v Tjapukai? Já zatím dojdu pro čerstvou vodu +kousek se vzdálí a najde místo, kde je dobrý přístup k vodě. Dřepne si a ponoří polní láhev, co jí visí na koženém řemínku na krku, pod hladinu. Zatímco se nabírá voda, zvědavě sleduje ptáky, kráčející opodál po leknínech. Najednou se přímo před ní vynoří z leknínů krokodýlí tlama a chňapne po láhvi. Sevře ji v čelistech a začne za ni tahat. Styx se pokusí zbavit láhve, ale napnutý řemínek se jí zařezává do kůže na krku, tak bojuje alespoň o to, aby ji krokodýl nestáhl pod vodu a pokouší se dosáhnout na nůž, co má za pasem+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Manori » 24 čer 2014 08:34

(Krokodýl Dundee! :smich: )
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Styx Lupin » 24 čer 2014 08:42

( :lol: Jsem na Dundeeho koukala nedávno, abych měla představu, kde se S+R pohybují a to prostě nešlo neinspirovat se Sue. :D )
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus Lupin » 26 čer 2014 17:11

Dobře...myslím, že pauzu si zasloužíme... asi bychom si spíš ěli pak stanovit, co si nepořídíme...*směje se a zatímco jde Styx k vodě, sundá batoh a vybírá zásoby jídla, které chystá v provizorním stanovišti, kde se zastavili. Netrvá mu to nijak dlouho a přijde mu divné, že se Styx nevrací, když šla jen kousek k vodě. Odloží jídlo a jde jí naproti* Styx, kams šla pro tu vodu? Do Evropy?*pak zaslechne šplouchání a zápas, tak se rozeběhne. Když je uvidí na břehu - zubaté čelisti a Styx bojující o každý nádech, chycenou v koženém řemenu lahve, sahne automaticky po hůlce, než si uvědomí, že ji nechal v batohu nahoře. Není čas se vracet, tak se vrhne k nim do vody, chytí řemen, ale ten drží jak potvora a nechce se roztrhnout. Hmátne po Styxiném noži a jediným rozmáchnutím přetne smyčku. Náhlé uvolnění je vrhne oba zpátky na břeh, kdežto šupinatec zajede s úlovkem pod hladinu* honem ven, než si uvědomí, že to není k jídlu...*chytí ji za ruku a vytáhne dál na břeh, kde je nemůže z vody překvapit a svalí se mokří do trávy.*

-Theodore Roosevelt-
Remus Lupin
Vlkodlak/jiný dlak

Příspěvekod Styx Lupin » 29 čer 2014 17:41

+nedaří se jí uchopit dýku, protože má obě ruce zaměstnané tím, jak táhne za řemen, aby ji krokodýl nestáhl do vody. Když se u ní objeví Remus, nezbývá jí už moc sil proti mnohem silnějšímu soupeři. Jak spadne na záda, ihned sáhne po hůlce v batohu a rychle přejede břeh pohledem, co kdyby se plaz nespokojil s kusem plastu a vrátil se pro šťavnatější sousto+ Ještěže tě mám pokaždé nablízku +vrhne se Remusovi kolem krku, ještě trochu vyjukaná z toho zážitku+ To byla poučná lekce. Budu si ji pamatovat. Najíme se radši později, abychom ho znovu nepřilákali +zvedne se, vezmou si věci a spěšně vyrazí dál po proudu. Cestou ještě vyplaší agamu, která v obraně roztáhne svůj límec, výstražně na ně zaprská a pak prchne do koruny nejbližšího stromu+ Huš, nebo si tě opečeme k večeři +houkne na ni Styx s úšklebkem, kdoví, kdo z těch dvou se vylekal víc+ Tady musí mít člověk oči pořád na stopkách +poznamená a pak se vydají na pochod monzunovým lesem+

Obrázek

+už z dálky slyší mohutný hukot vody a po namáhavém putování se před nimi nakonec otevře kouzelná scenérie dalších vodopádů Jim Jim Falls, řítících se ze skály dolů do zpěněného jezera+ Ach, to je úchvatný pohled +vydechne úžasem a kochá se pohledem z vrcholu do kaňonu u jejich nohou. Seshora se jim naskytuje krásný panoramatický výhled; z jedné strany zelený horizont parku koupající se v paprscích slunce, z druhé strany majestátní pískovcové útesy v načervenalých odstínech omývány vodami řeky padající do propasti, vysoko nad nimi modrá obloha s beztvarými bílými oblaky+

Obrázek

+seběhnou po kluzkých kamenech až dolů, aby mohli tu divokou krásu pozorovat zblízka. Zásobí se čerstvou vodou a na bezpečném místě se konečně hladově pustí do jídla+ Úžasné místo +rozplývá se s plnou pusou+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus Lupin » 01 črc 2014 18:00

*pevně ji svírá* přece mi tě nesežere přerostlá ještěrka..*zahrozí pěstí do vody a pak ji následuje. Když se vyhnou agamě a usednou na klidnějším místě, kde se zdá, že by je nemuselo něco posvačit, vytáhne znovu jídlo* Tady mi to trošku připomnělo naši první výpravu...pamatuješ?*rozhlíží se kolem po čisté vodě vodopádů a jezera* i když odstín je pravda jiný...*kupodivu jsou tam sami a slunce se pomalu kloní k západu* tak jak přenocujeme dneska...na zemi, na stromě...*obhlíží okolí* na co se cítíš?*a jak ubývá světla, probouzí se zvěř, hlavně zobáci z letargie způsobené horkem*

(taková malá ukázka, jak je v Oz "ticho" v noci :D)

-Theodore Roosevelt-
Remus Lupin
Vlkodlak/jiný dlak

Příspěvekod Styx Lupin » 02 črc 2014 21:02

+zaloví v paměti+ Máš na mysli tu výpravu do Indie? Jak mně stáhl do bahna ten obří krokodýl? +zamračí se při vzpomínce+ Tenkrát nám předčasně ukončil výlet, plaz jeden. Takže krokodýly určitě chovat nebudeme +culí se, že konečně něco, co domů nechce+ Nocovat na zemi tady asi není moc bezpečné, nějaký šupináč by nás mohl ve spánku sežrat i se stanem. Ale... +zvedne hlavu do koruny stromu+ ...něco mně právě napadlo. Budu ale potřebovat tvoji pomoc +vytáhne hůlku, bez které se teď neobejdou+ Vzpomínám si, jak jsi kdysi v jedné anketě prozradil, jak by se ti líbilo prožít romantickou noc. Tak ti to dnes splním +tváří se děsně tajemně. Pustí se spolu do práce a než slunce úplně zapadne za obzor, na silné větvi se jim nad hlavami zlehka pohupuje jednoduché lůžko ve tvaru gondoly s nebesy z moskytiéry+ Tak...jak se ti líbí naše nová ložnice? +mrkne na něj se spokojeným úsměvem+ Tady nás zaručeně nic neschramstne+

Obrázek
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Remus Lupin » 03 črc 2014 08:18

No toho krokodýla jsem na mysli neměl*zamračí se při té vzpomínce*...jen ty vodopády, jezera....hm, že by konečně něco, co nechceme?*zasměje se a pak kouká, co vymyslí* a teď jsi mě vrátila do Afriky...*rozhlíží se, jako by hledal nějakou opici na stromě vedle* vypadá to hezky...a možná odtamtud ani neslítneme a ani nás nic neposvačí...*shrábne věci a zbytky jídla, aby zbytečně nevábili zvěř v noci pod strom* dámy první...*ukáže rukou nahoru, když tomu jejímu výtvoru přičaruje žebřík*

(obrázek nevidno:()

-Theodore Roosevelt-
Remus Lupin
Vlkodlak/jiný dlak

PředchozíDalší

Zpět na Manplanet