Já bych si v tom vedru dala spíš pořádný kopec zmrzliny +poznamená, když vyjdou z toho příjemného chládku opět do té výhně+ Ale když už jsme tady, napadlo mně ještě jedno místo v Sydney, kde je příjemně a kde by se nám oběma mohlo líbit +podle mapy se rychle zorientuje a za chvíli stojí před budovou australského muzea+
Největší muzeum přírody v Austrálii, zaměřené na přírodní historii Austrálie a antropologii. Výstava o kulturním dědictví původních obyvatel Austrálie, Aboriginců +čte na plakátu u vchodu+ To zní zajímavě. Osobně jsem zvědavá na expozici zvířat a taky na ty australské domorodce +povídá cestou a podle šipek se dostanou do galerie, kde si projdou zajímavou výstavu mnoha druhů zvířat, hlavně australských a jejich koster+
Bylo to zajímavé, ale radši bych ta zvířata viděla živá +poznamená, když vylezou ven a pak se přesunou k expozici dinosaurů+
+když si prohlédnou zoologickou část, vyjdou do druhého patra, kde jsou vystavené artefakty původních obyvatel kontinentu, umělecké předměty, vyrobené místními domorodými kmeny, primitivní zbraně, lovecké bumerangy, ale i dechové hudební nástroje dodgeridoo+
Tohle mě opravdu zaujalo. Je to trochu zvláštní, ale zato jedinečný styl umění. Dozvěděli jsme se něco o životě původních obyvatel před kolonizací a doufám, že se s nějakými jejich potomky setkáme i osobně +vydají se spolu k východu+ Máš ještě nějaký tip, nebo vyrazíme dál? +zeptá se ho zvědavě+ Musíme si ještě koupit na cestu nějaké zásoby. Merlinví, kde se budeme pohybovat v příštích dnech +mrkne na něj vesele+