Zahrady a les

Tvrz Wenai

Moderátoři: Wenai Lafayette, Syriana Spinnel

Re: Zahrady a les

Příspěvekod Locke Lamora » 12 srp 2013 21:27

+jak dopadnou, zvedne se z podlahy oblak prachu, a Locke se málem zadusí, ale honem to rozdýchá a rozhlíží se okolo, zrak mu taky hned padne na truhlu, ale nechá ji tam dojít první+ Ukaž. Pusť k tomu experta. +uculí se, vyhrne si rukávy a teatrálně prokřupe prsty+ Můžeš dokonce počítat. +navrhne, skloní se, vyloví z kapsy šperhák, a během deseti vteřin zámek cvakne+ Co na mě vyskočí? +koukne na ni pobaveně, a pomalu truhlu otevře+
Většinu mé váhy tvoří mozek!
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 12 srp 2013 21:36

Jo tak já ti to stopnu. +uculi se a pak pochvalně kývne hlavou a u toho se trochu praští o strop+ Au.. Devět vteřin! Ty ses prostě machr. +usměje se na něj ale pak honem kouká do truhly co tam je. Je tam spousta zaslych kotoucku a koruna. Špinavá a zkorodovana s několika málo barevnými drahými kameny. Je jednoduchá ale majestátní. Masivní. Wenai ji opatrně vezme do ruky a otáčí ji v prstech jak ji zkoumá+ Ty... Mě to něco připomíná... +zamyslene se kousne do rtu+ Vém nějaký ty kolečka kouknem na to na světle. +výzvě ho a pak spolu vylezou ven+
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 12 srp 2013 22:02

Jasně že jsem machr. +zazubí se nadšeně, a napjatě si prohlíží, co to našli. prohrábne prsty ty peníze a zadívá se na něj pozornějc+ To není vaše měna, ne? +koukne na ni, a jeden si nenápadně najde cestu do jeho kapsy+ Jo? Už jsi takovou starou korunu jednou našla? +mrkne na ni pobaveně, čapne truhlu do náruče a nejdřív pomůže nahoru Wenai, pak jí podá truhlu a nakonec se nahoru vyhoupne sám+
Tak co? +přiklekne k ní venku+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 12 srp 2013 22:13

No... +kouká na korunu jak si snaží vzpomenout+ Já myslím... Asi na nějakým obraze.. +trochu se zamraci+ Pojď. +zapne ho za ruku a nedockavosti se rozběhne do domů. Vyběhne do patra a proplyta se chodbama+ Tady to někde musí bejt... +mumla si+ Tady! +zastaví se před jedním obrazem. Je velkej aspoň metr a půl na dva a je na něm družina na lovu a na jednom z koní sedí muž s tou samou korunou na hlavě+ To je davnej irskej král! +řekne skoro bez dechu+ To je koruka irskejch králů! Museli ji tady schovat když dynastie skončila a asi chtěli aby ji dalsikral z tě krve našel až se objeví.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 12 srp 2013 22:26

+vlaje za ní chodbama, než doběhnou k obrazu, kde se musí opřít dlaněma o kolena a v předklonu se vydýchat+ Ukaž? +narovná se, když popadne dech, a blízka čučí na ten obraz, div nejezdí nose po plátně+ No jo, vypadá stejně. +připustí+ A proč zrovna tady? +zajímá se+ Takže ty seš teďka irskej král? +uculí se+ Protože já asi těžko. +zazubí se+ Měli bysme ji ukázat tvýmu bráchovi ten se starejma věcma živí, ne? +navrhne+
Locke Lamora

Příspěvekod Wenai Lafayette » 12 srp 2013 23:57

+zavrti hlavou+ To tě zklamu Lamoro. My nejsme z linie irskejch králů takže z mě případně kralovnitosti nebude nic. +koukne na něj+ Bohužel si královnu nevezmes. +vydá se do pokoje k Viktorovi+ Sice je možný že nějaký naši předci pro ne carovali ale to je tak všechno. Každopádně v ne měli asi důvěru. Ehm. To teda nevím proč...
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Locke Lamora » 13 srp 2013 00:15

To je dobře. +uculí se+ Nejsem si jistej, jestli bych chtěl bejt princ manžel. Krom toho by za mnou furt lezli stráže, a s doprovodem se blbě krade. +zazubí se+ Ale koruna by ti určitě slušela. +pohladí ji cestou po zadku a jde s ní za Viktorem+ Jo? Já myslel, že kouzelníci se před normálníma spíš schovávaj. +koukne na ni zkoumavě+
Locke Lamora

Příspěvekod Byron » 12 led 2014 15:19

+vyjdou na zahradu, kde na trávníku udělal Maltezius kluziště, tak deset metrů na pět. Byron si sedne na lavičku u kluziště a začne si nazouvat brusle, načež se jme podržet Vici křížky+ Umíš bruslit pozadu? +koukne na ni tázavě+ Mě to nikdy nešlo. +povzdechne si poněkud tragicky+ Že mě to naučíš? Všechny holky uměj bruslit pozadu.
Kečup?
Byron
Člověk

Příspěvekod Victoria » 12 led 2014 16:39

+kecne si vedle něj na lavičku a začne si zavazovat boty+ Dík. +usměje se na něj vděčně, když jí s tím pomůže+ já? +podiví se+ dyť víš, že jsem ráda když jedu dopředu. +zazubí se+ a nesmíš se mi smát, až spadnu na zadek. +uculí se, vyhrabe se na nohy, a pomalu se pustí po ledě, děsně se soustředí, špíčku jazyka vyplazenou, kouká si na nohy a zkouší jestli to ještě umí+
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Byron » 12 led 2014 16:41

Já jsem přesvědčenej, že nám to pude. +zazubí se na ni a statečně vstoupí na led, chvíli balancuje, nakonec to ustojí a pomalu se rozjede, jak tam tak krouží, tak získává čím dál větší jistotu až se s užaslým úsměvem na tváři rozjede k Vici+ Hele! Hele jak mi to jde! +s rozpřaženýma rukama, aby udržoval rovnováhu, tam krouží+
Kečup?
Byron
Člověk

PředchozíDalší

Zpět na Tvrz Coiméad mí