Kuchyň s jídelnou

Moderátor: Victoria

Re: Kuchyň s jídelnou

Příspěvekod Cairo » 24 pro 2013 20:35

To je pravda, Jeefes se vytáhnul, je to vynikající, *spokojeně si debužíruje* Ano, kapra s bramborovým salátem, taky jsem o tom slyšela, *přikývne* Každý národ má svoje tradice. No, možná časem něco vydám, *pousměje se* Zatím těch povídek nemám dost, alespoň těch dost dobrých na to, aby se to dalo publikovat. Šalotka? *povytáhne obočí a v očích jí svítí, jak se snaží nevyprsknout smichy* No, je to rozhodně zajímavý jméno, vsadím se, že žádná panenka na celém světě takový jméno nemá, *mrkne na holčičku vesele*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Christian » 25 pro 2013 03:23

Řekl bych, že to bude podobný případ jako u nás, zkrátka něco, co je u nich snadno dostupné. +usměje se+ Ve Skandinávii zase dělají lososa. Prostě to, co bylo i v minulých dobách dobře sehnatelné i pro nejchudší. +pokrčí rameny+ Abych řekl pravdu, jsou lepší ryby než kapr. připadá mi poněkud blátovitý. +zazubí se+ Souhlasím, ne vždycky má člověk chuť věnovat se rozsáhlým dobrodružstvím a propracovaným postavám, povídky mají úspěch, podívej třeba na Fulghuma. +přikyvuje s úsměvem+
+Vanesska zatím kreslí vidličkou obrazce do bramborový kaše, a vypadá to, že už je najedená a spíš se v tom nípe, a jak před ní hrášky uhýbaj a ona se je snaží nabodnout, bodá u toho do ubrusu a nechává za sebou fleky od omáčky+ Jez to co máš na talíři, ne to co je venku. +napomene ji Chris, ale usmívá se u toho, a vtiskne jí pusu do vlásků+ Je to plincezna šalotka a je moje miminko. nalodila sem ji z bzíska. +vysvětlí jim důležitě+
Christian
Mág

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 25 pro 2013 03:35

Hmn... +zamručí zamyšleně+ ...ale to je přeci úžasné. Jak má každý národ to svoje jak oslaví Vánoce. +pousměje se nakonec+ Lososa mám ráda... má takovou jemnou chuť. +pousměje se na Chrise a dojí poslední zbyteček masa a složí příbor+ No teď budeš mít spoustu času na psaní. +usměje se na Cairo+ A taky klid... vím moc dobře, jaký ticho na Darktoru umí být. Kdyby sis tam někdy připadala moc sama, tak se u nás zastav. +naprosto nenuceně pozve Cairo na další návštěvu. rozhodně jí brzo moc ráda zase uvidí. stočí pohled zpátky k Van a ke hráškům, které se snaží nabodnout, ale ty před ní tancují a poskakují+ Otevři pusinku. +vyzve jí vesele a když to Van udělá, tak jeden hrášek vyskočí a dopadne jí na jazýček, ale opatrně, aby ho nespolka a nezaskočil jí+ Tak z bříška... +vydechne trošku překvapeně+ ...ty si ale brepta, co. +zazubí se na ní nakonec nejistá si jestli chce vědět, jak k něčemu takovýmu Van přišla+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Cairo » 25 pro 2013 19:45

No, Fulghum je něco trošku jinýho, *pousměje se* Na něj nemám a mít nebudu, ty jeho povídky chtějí takovou kombinaci zkušeností, životní moudrosti a nadhledu, kterou já asi nikdy mít nebudu. Ale kdo ví, třeba časem taky něco vydám, *usměje se. Pozvedne obočí nad Vanessčiným tvrzením* Nepovídej, *zazubí se na ni* A když Šalotka je princezna, znamená to, že ty jsi královna? *zeptá se se zájmem* Ano, času bude dost,ale musím trochu i pracovat, *obrátí se k Jasmine s jemným úsměvem* Něco jsem předala kolegům, ale něco můžu dělat i na dálku, nechci z toho vypadnout úplně *vysvětluje a mezitím dojí zbytek oběda, otře si ústa ubrouskem* Bylo to vynikající, *pochvalí je*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Christian » 25 pro 2013 21:37

I každá rodina má svoje drobné tradice, to je na vánocích to hezké. +pousměje se+ Každá domácnost to dělá jinak, a právě ten set malých individuálních zvyklostí je to, co dělá domov. Alespoň podle mě. +dodá s úsměvem a odstrčí prázdné talíře, aby Jeefes mohl přinést vánoční štolu a tác s cukrovím, kávu a čaj+ Jistě, u nás máš vždycky dveře otevřené. +souhlasí s tím pozváním+ To je otázka, literatura je přece subjektivní věc. +usměje se na Cairo+ Někomu by se tvoje psaní jistě mohlo líbit i víc. +pokrčí rameny+ Z bříška. +odkašle si poněkud na rozpacích, a radši do toho nechce moc rýpat, kdoví na co by se taky mohla zeptat+
Ja sem taky plincezna. +zavrtí hlavou, jakože to je přece jasný, když táta je král+ To ví kazdý mimino. +pleskne se do čela, když vidí, jak na ni koukají+ Maminka spapá semínko od tatínka a pak v bzísku vyloste miminko. +poučí je vážně, vyleze mu na klíně do kleku a ukradne se cukroví+
Christian
Mág

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 25 pro 2013 21:51

U nás se Vánoce nedrží. Myslím, že je to škoda. +pousměje se a odstrčí od sebe prázdný talíř a zatímco sleduje jak Jefees přináší cukroví a kávu, přemýšlí nad tím vším co se stalo+ Myslím, že to úplně chápu. Alespoň si udržíš přehled a až se budeš vracet, tak budeš vědět, že ti nic důležitého neuniklo. +usměje se na Cairo a natáhne se pro cukroví, který jí hezky zaskočí, když jim Van vypráví jak se dělají miminka+ Jak jsi na něco takového přišla sluníčko? +zajímá se hned jak se vzpamatuje a cukroví ve tvaru medvídka vstane a začne na Van dělat obličeje jako by bylo živý a Jasmine se u toho vesele culí, jak je to její dílo+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Cairo » 25 pro 2013 22:15

*Potěšeně se usmívá, jak ji oba zvou* Děkuju, moc ráda se na vás přijdu zas podívat. Jsem vážně ráda, že mě sem Nef vzala. *Už se neudrží a vyprskne smíchy, což hned skryje za odkšlání a pečlivě vrátí na tvář vážný výraz* To je zajímavá teorie, zlatíčko, *usměje se na Van, natáhne se pro cukroví, aby měla co přikusovat k čaji* Já doufám, že by se někdo takový našel, *zasměje se* Jinak by ani nemělo smysl je psát. Čím přesně se vlastně zabývá magické právo? *zeptá se Chrise* Jsem z mudlovské rodiny, takže jsem do kouzelnickýho světa tak trošku spadla a pořád jsou věci, ve kterých se moc neorientuju, *přizná a tak trošku čeká, jestli s jejím původem náhodou nebudou mít problém. Ale radši to případně zjistit dřív, než později*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Christian » 25 pro 2013 23:43

To bude tím, že jsou to původem křesťanské svátky. Určitě máte vlastní oslavy spojené s vírou nebo tradicemi. +usměje se+ Pracujete v soukromém nakladatelství? Nebo na sebe? +zajímá se a poručí si u Jeefese kávu+ Magické právo... +blýskne mu v očích a je vidět, že to není jen jeho práce ale taky ho to baví+ No, spousta věcí je vlastně tomu mudlovskému hodně podobná, jen částečně adaptovaná na naše podmínky. I naše společenství potřebuje právně upravit běžné záležitosti, uzavírání obchodů, pracovní poměry,... Hodně rozdílné je hlavně trestní právo, už kvůli tomu, že máme mnohem víc odlišných způsobů, jak se někoho zbavit. +ušklíbne se trochu, a k jejímu původu nic neříká, už proto, že mu nepřijde důležité to nějak rozebírat+ Vás právo zajímá? +stočí k ní oči+
+Van se naštěstí zabaví a na nic ošemetnýho se nevyptává, chytne medvěda a ukousne mu hlavu, a má z toho ohromnou srandu+
Christian
Mág

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 25 pro 2013 23:52

A já budu nadšená, když se tu zase ukážeš. +usměje se na Cairo+ Jo to máš asi pravdu. U nás je hodně oslav, které zde neznáte. +pokývá zamyšleně hlavou a nechá ty dva si povídat a jen se usmívá, když vidí jak je Chris svojí prací nadšený a věnuje se Van. tiše se zasměje, když Van ukousne medvídkovi hlavu, z kterého je v jejích tlapkách jen kousek cukroví+ A hele... +broukne tiše a ukáže dvěma prsty na talířek z cukroví, ze kterého vylezou dvě cukroví ve tvaru stromečků a začnou spolu tančit kankán, a i když se jen Van pokusí chytnout tak jí uskočí stranou a nechávají se chytat+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Cairo » 26 pro 2013 00:30

A taky je o moc víc způsobů, jak někoho potrestat, hádám, *poznamená* No, musím přiznat, že ani moc ne, *zasměje se, když se ptá na její zájem* Teda ne dost na to, abych se mu sama nějak víc věnovala. Ale je to zajímavý téma. Jen jsem byla zvědavá, v čem se liší od toho, co znám. *Po očku sleduje, jak si ty dvě hrají. Nenápadně sevře pod stolem hůlku. Z tácku se skutálí vanilkový rohlíček a jako píďalka se vydá přes stůl, aby si v nestřežené chvíli lehl jednomu stromečku do cesty a podrazil mu... kmen :D Nebohý stromeček se o něj přerazí a rozplácne se na ubrus, aby ho mohla Vanesska lapit.* Jo! *zajásá, že se jí povedlo Jasmine převézt. Široce se zazubí a nastaví Van dlaň k plácnutí*
Cairo
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Winter house