Kuchyň s jídelnou

Moderátor: Victoria

Re: Kuchyň s jídelnou

Příspěvekod Byron » 24 pro 2013 00:40

Páni, dvě ženský. +zazubí se na ně+ Škoda, že nejste dvojčata. +dodá a velmi obratně se vyhne lepanci od Vici a jak se narovnává, tak jí dá pusu+ Víš, že to byl vtip, kočko. Že jo? +zazubí se na ni a chytne ji za ruku, aby je mohla přemístit zpátky na Tvrz z tohoto sídla afér a hádek+
Kečup?
Byron
Člověk

Příspěvekod Cairo » 24 pro 2013 00:49

*Opětuje Alexino pokývnutí a rozloučí se s Vicky* Taky doufám, ráda jsem tě poznala, *věnuje jí maličko posmutnělý úsměv* Ah, tak to muselo být důležité, *komentuje Neferetin odchod a odstrčí polévku* Máte pravdu, je jako led. Ale byla moc dobrá, *snaží se to trochu zachránit. Sleduje, jak se Jasmine z posledních sil drží a povzdechne si* Možná bych měla taky jít, *řekne tiše*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Christian » 24 pro 2013 01:22

Doufám, že nejde o nic příliš vážného. +poznamená+ Nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem. +pousměje se trochu posmutněle, a zavrtí hlavou+ Když už to tu Jeefes tak pěkně prostřel... +pokrčí rameny+ Je to tu trochu slavnostnější. +dodá+ Já myslím, že se ještě uvidíte. +usměje se na Cairo+ Přišlo mi, že se jí líbíte, takže si vás určitě najde. +slíbí jí+ Nemusíte, máme tu celou krůtu, s kterou budeme potřebovat pomoci. +uculí se trochu, zatímco Jeefes sklízí polívku, a přinese tác s celým ptákem pečeným dozlatova, kůžička je křupavá a leskne se, a k tomu mají vánoční nádivku, bramborovou kaši a různé druhy pečené zeleniny, hrášek na másle,fazolky se slaninou a hustou tmavou omáčku vypečenou z ptáka; pustí se do porcování a jde mu to od ruky, a každému nandá druh masa, který si vybere+ takže pracujete s autory? Píšete také sama? +zajímá se+
Christian
Mág

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 24 pro 2013 01:32

Nef to zvládne. Tak jako vždycky. +zavrtí zlehka hlavou pořád tak trošku mimo sebe, jen v pozadí slov zaznívá nevyslovené "na rozdíl ode mě", a když se konečně trochu sebere, tak se narovná trochu víc v židli+ Dobře, jak myslíš. +odvětí na téma stolování myšlenkami úplně někde jinde, ale nechá si od Chrise nandat maso+ To je dobré Cairo, jen zůstaň, prosím. +pousměje se na ní smutně+ Ovšem pokud je ti to nepříjemné, nebudeme tě tu držet. +pohladí jí jemně po ruce, než stočí svojí pozornost k talíři, ve kterém se spíš nimrá, než aby skutečně jedla+ Tak co říkáš krůtě, Van? Chutná ti? +stočí svojí pozornost nakonec k Van+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Cairo » 24 pro 2013 01:58

*krátce stiskne Jasmininy prsty* To je dobrý, ráda se s vámi najím, *povzbudivě se na ni usměje* Nemohli bychom nechat těch formalit? *obrátí se na Christiana* Nejsem moc zvyklá, aby mi lidé vykali, je to takový zvláštní, *pousměje se* Hmm, vypadá to skvěle, *prohlíží si tu hostinu a nechá si od Chrise taky naložit na talíř* Děkuju. Občas i píšu, většinou povídky, ale jen tak pro radost, *usměje se*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Christian » 24 pro 2013 02:30

Doufejme. +přikývne, vážně by nerad, kdyby se jí něco stalo jen proto, že odcházela roztěkaná a nesoustředěná+ Zjistíš pak co se stalo? kdyby potřebovala pomoct. +poprosí, zatímco vybírá světlé maso na malé kousky pro Van, a zalije ho bohatě omáčkou+ Míváte na Vánoce taky krocana? Vím že je to anglická tradice, ale co jsem si tak všiml, vánoce jsou hodně individuální svátky. +pousměje se na Cairo+ Proč ne. +pokrčí rameny+ Já s tím nemám problém. +přikývne s mírným úsměvem+ Nikdy jsi nechtěla nic vydat? Nebo platí postiženost oborem, a vidíš v tom všechny nešvary, co jsi zvyklá vypichovat? +zajímá se, a připadá si vážně provinile, že se u nich cítí nepříjemně a nesvá+
Christian
Mág

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 24 pro 2013 02:51

Dobře, děkuju. +hlesne a pousměje se na ní+ Jo, jasně, zjistím co se děje. +pokývá souhlasně hlavou na znamení, že není problém zjistit, proč její sestra z vánočního oběda tak zmizela+ Ale nemusíš mít o ní strach. Ona to zvládne. Navíc na to není sama. Má Mariuse. A kdyby to nezvládala, tak by mi dala vědět. +pousměje se trošku měkčeji, než se pustí do jídla+ Jo, Jeefes je skutečně výborný kuchař. +usměje se na Cairo a musí uznat, že s každým soustem si uvědomuje, jak moc velký hlad má a zatímco v ní mizí její porce, naslouchá o čem se to ti dva baví+ Proč zrovna krocan? +zajímá se po chvíli zamyšleného ticha+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Cairo » 24 pro 2013 11:09

Nef bude v pořádku, Marius na ni dá pozor a kdyby šlo do tuhého, má v záloze i další, *uklidňuje je* No, profesní deformace v tom nebude, *zasměje se* Člověk může bejt objektivní, jak chce, ale jak jde o jeho vlastní tvorbu, najednou nevidí, neslyší. Ale vydávat povídky není lehký a delší příběhy nejsou nic pro mě, ty mi nikdy nešly, *pousměje se* Taky jíme krocana, *odpoví mezi sousty* V podstatě to samé, co máme teď tady. Proč zrovna krocana? Zajimavý, nad tím jsem nikdy nepřemýšela, ty jo? *se smíchem se otočí na Chrise* Je to tradice už tak dlouho, že podle mě už nikdo neví, jak to vzniklo. *pokrčí rameny, pak se s přívětivým výrazem obrátí na Vanessku* Už jsi té panence, cos dostala pod stromeček, dala nějaké jméno?
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Christian » 24 pro 2013 17:13

S Jeefesem měla Vicky vážně šťastnou ruku. +přikývne souhlasně+ nechápu, jak to zvládá, starat se o celý dům. +usměje se+ Pokud vím, původně se dávaly husy, protože jich bylo všude plno a na vánoce si je mohl dovolit každý. +pokrčí rameny+ asi je to ovlivněné americkým díkuvzdáním. +zamyslí se+ každopádně bych řekl, že ten původní důvod byla skutečnost, že drůbež je levná, z jednoho ptáka se nají celá rodina a ještě zbyde maso na sendviče na další dny. +pousměje se a občas pomůže Van něco rozkrojit, když jí to nejde+ Píšete fikci? Nebo spíš vlastní zážitky? +zajímá se+ Taková pěkná sbírka povídek by určitě udělala radost spoustě lidí, připadá mi, že je to celkem oblíbený formát. +usměje se+
+Van dlabe maso až má boule za ušima, a občas jí uteče hrášek z talíře, jak se jí kuličky nedaří pořádně nabodnout+ estě né. +zavrtí hlavou+ ceba šalotka. +navrhne s plnou pusou, a asi myslí Charlottka, ale neumí to pořádně vyslovit, a Chrisovi málem vyletí omáčka nosem, když si představí, že by měli na panenku volat šalotko+
Christian
Mág

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 24 pro 2013 17:25

To je pravda. Kdyby se dělo opravdu něco vážného, tak by mi o tom řekla. +pokývá souhlasně hlavou, zaujatě poslouchá jejich rozhovor i vysvětlení proč zrovna krůta+ A co třeba rybu? Někde jsem slyšlea, že lidé jedí i kapra... +dloubne do kousku masa a pak si ho strčí do úst a pečlivě rozžvýká+ Taky si myslím, že taková dobrá povídka je mnohdy lepší, než tisícistránkový román. +pousměje se na Cairo+ Šalotka? +koukne vykuleně na Van a má co dělat, aby se nezadusila masem+ To je hodně zajímavé jméno. +pousměje se nakonec a koukne na hráček, co utíká Van z talíře a ten v tu ránu ožije a začne s ostatními, co utekli, poskakovat po stole před talířem Van jako by tančili, než jí přistanou zpět na talíři+ Nemáš v záloze ještě další jméno? +zajímá se zaujatě+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

PředchozíDalší

Zpět na Winter house