Kuchyň s jídelnou

Moderátor: Victoria

Re: Kuchyň s jídelnou

Příspěvekod Cairo » 23 pro 2013 20:13

No, ono to zdaleka není jenom o tom, celý den číst, *zasměje se* Často je to spíš mravenčí práce, procházet větu za větou a často několikrát. A dohadovat se s autorama, kteří mají pocit, že je rukopis dokonalý hned napoprvé a odmítají v něm změnit jediné slvo. Jednou jsem dva týdny běhala po horách za jedním tvrdohlavým protivným dědkem, který je schodou okolností jeden z nejlepších spisovatelů hororových románů. Ale najednou se šprajcnul a že tu knížku, na kterou dostal zálohu, prostě psát nebude. Není to vždycky jenom zábava, *uvede to na pravou míru* Nejoblíbenější kniha? *zamyslí se* Z oblíbených mě napadá třeba Na Větrné hůrce od Emily Bronteové, ale vyloženě nejoblíbenější asi nemám, *usměje se a na chvíli se věnuje polévce a po očku sleduje dění okolo. Při příchodu Vicky a jejího přítele pocítí úlevu, napětí maličko povolí, jak se všichni vítají* Zdravím, *usměje se na oba přátelsky a nenápadně kouká, jestli je někdo přestaví, nebo jestli se toho má ujmout sama*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Byron » 23 pro 2013 20:28

+chvilku kouká na tu jejich debatu s otevřenou pusou+ No to se mi snad zdá... +zamumlá+ To tu máte na Vánoce pěknou atmosféru. +podotkne a vezme si lžičku a už už chce začít jíst, když se zarazí+ Cože? +koukne na Jasmine a na Nef a pak na Vici+ Oni jí vyhrožujou? Jako fakt jí vyhrožujou! +zasyčí na ni, oči má vykulený+ Já myslim o tvou přítomnost taky nestojim, když se tady takhle chováš u Vánoční tabule. +koukne na Jasmine a zamračí se+ Vy dvě se tu sice strašně hezky usmíváte, ale vyhrožujete tu sestře mojí ženy. Uvědomujete si to vůbec? V mím domě! Z toho je mi docela blivno. +zvýší trochu hlas, aby si to uvědomily a demonstrativně odsune talíř s nedotknutou polívkou od sebe+ Ani jeden z nás. +ukáže na všechny kolem+ Ani jeden neměl dokonalej život. Každýmu z nás bylo někdy ublíženo a co děláte místo toho, abyste měli trochu pochopení, o Vánocích, v tak krásnej den, kterej je od odpuštění? Ubližujete dalším lidem. +řekne, docela klidným hlasem a je vidět, že mu to je líto+ Jasně, Alex není úplně dokonalá, ale co má jako dělat? Zůstala tady úplně opuštěná, mezi lidma, co jí tu ani nechtěj. Taky by určitě byla radši někde jinde a upřímně se jí divím, že není. Možná si totiž myslela, že jí tu budete chtít a místo toho jí tu vyhrožujete. S úsměvem na rtech, to je ještě horší. Dokážete si vůbec představit, jak sama se tu cítí? Předtím jste byli všichni tři sami. +ukáže na Alex, Vici a Chrise+ A to vás jaksi spojovalo. Pak si člověk nepřijde tak sám, jako když si ostatní najdou někoho, koho milujou. Dělat křena není hezký. +krátce koukne na Alex a pak vrazí pohled do ubrusu+ Nechci za ni mluvit, ale kdybych to byl já, tak bych byl smutnej a zoufalej a dělal úplně stejný blbosti jako ona.
Kečup?
Byron
Člověk

Příspěvekod Christian » 23 pro 2013 21:04

Mně je jasné, že je za tím poněkud víc než se zdá na první pohled. +zasměje se na Cairo+ Pracovat s umělci je vždycky problém, múze se zkrátka nedá poručit, a tak si tvoří podle vlastních pravidel. Chápu, že to může být celkem noční můra. +přikyvuje souhlasně, a ujme se toho představování+ Takže to je moje další mladší sestra, Victoria, a její manžel. +vysvětlí holkám+ Neferet znáte, a tohle je její přítelkyně Cairo. +vezme to zase z druhé strany, a doufá, že se začnou bavit o něčem jiném, ale když to nevypadá, mračí se čím dál víc, a sugestivně ujídá polévku+ Christian si myslí, že tohle rozhodně není téma vhodné k vánočnímu obědu, a že do toho nikomu ze zúčastněných nic není. +zatne zuby, až mu vystoupí čelist+ Je to naprosto malicherné a přinejmenším neslušné vůči našemu hostu. +zamračí se, a podívá se na Neferet, jako že by očekával, že jako ta starší tady bude mít víc rozumu, než se nechat vyprovokovat k agresivitě; a vděčně kývne na Jeefese, který už promptně odvádí Van, aby šli nakrmit poníka+
Christian
Mág

Příspěvekod Alexandra » 23 pro 2013 21:04

Když sebou necháte orat, tak je s vámi oráno. +pokrčí rameny, že to je všechno, co k tomu řekne, zvlášť když se jí tohle celkem osobně dotýká+ Jaké si to nastavíte, takové to potom máte. +dodá+ Mám o tom docela dobrou představu. +odfrkne si+ A vy se přestaňte plést do záležitostí mojí rodiny. +odsekne jí ještě+ Vážně? Myslím, že by ses docela divila, kdyby ses trochu poptala. +ušklíbne se na Jasmine+ A pokud vím, ani tobě to tady nepatří, a jsi tu na návštěvě úplně stejně jako já. +pokrčí rameny+ No, to můžeš zkusit. Ale pak se nediv, až poneseš následky. +nakloní hlavu na stranu, a když se Byron rozjede, pootevře pusu, aby protestovala, ale pak jí zase sklapne+ Nejsem smutná. +odsekne trochu, ale je vidět, že je hodně překvapená, a vůbec ne negativně, zvlášť když její původní výraz vůči němu byl "ten tady chyběl"+ To je... ehm... děkuju? +pozvedne obočí, a kouká na něj jak kdyby ho viděla poprvé v životě+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Victoria » 23 pro 2013 21:04

Nazdar nazdar. +culí se na všecky strany a se všema se zdraví a vítá+ No tak to tě ráda poznávám. +natáhne se přes stůl, aby si potřásla rukou s Cairo, a omočí si u toho rukáv v polívce+ Týbrďo. +kulí oči užasle, když to všechno slyší+ To je drámo! Nenastěhujem se zpátky? +zazubí se na Byrona+ Jeefesi polívku odnes, přines popcorn. A soubojový pistole, co máme v komoře. +dodá ještě, a má z toho poněkud srandu, ale taky nestačí čumět, jak to Byron rozjel, a trochu se kousne do rtu, když tak přemejšlí o tom, co říká, a že na ségru v poslední době extrémně kašlali+ Už jsem ti dneska řekla že tě miluju? +zazubí se na něj šeptem, a je mírně dojatá, že to tam považuje za svůj dům, a taky že si konečně nějakým způsobem hledá cestu k její rodině+ Já myslím, že to teda moc řešíte. +chytne Byrona za ruku pod stolem a uculí se na ostatní+ Teda jako, když nejde vo život... znáte to dál. +zazubí se+
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 23 pro 2013 21:27

No to si snad ze mě dělá prdel. +sykne tiše a koukne po Nef, která pokračuje v přetvařování se neochotná odhalit jak se opravdu cítí+ Tak teď ti něco řeknu já, Byrone. +zabodne do něj pohled+ Zaprvé.. tady nikdo nikomu nevyhrožuje. Jen přátelsky upozorňuje na to, co by se mohlo stát. Kdybychom vyhrožovaly, tak by to rozhodně vypadalo jinak. +zamračí se+ A zadruhé... celej zatracenej tejden se snažím o to udělat v tomhle domě Vánoce jaký si Chris s Van zaslouží, proto jsem poprosila Chrisitana, aby Alex na svátky pozval, aby mohla Vánoce strávit v jejich společnosti a ne někde... kdo ví kde by je trávila. +mávne nad tím daným místem rukou+ Celej zasranej tejden do sebe nechávám šít a urážet se, jen proto že je to Christianova sestra. Snažím se chovat mile a přátelsky, pochopit jí a vycházet s ní co nejlíp můžu zatímco se mě snaží za každých okolností ponížit a urazit. Nehodlám se omlouvat za svoje chování, svůj původ ani charakter. Mám svatou trpělivost, Byrone, ale ještě jednou proti mě použije magii, tak jí narvu hůlku tam kde slunce nesvítí. A ano... tohle už je výhružka. +zasyčí na něj skutečně rozhněvaně, než jí sestra jemně stiskne rameno, načež se zhluboka nadechne a vydechne a naprosto demonstrativně ignoruje Alexina slova, když na ní Nef měkce promluví+ Ne! Už toho mám tak akorát dost. +zasyčí tiše+ Nef, Cairo, omluvte mne... měla bych jít zkontrolovat Warlowa. +vstane a těžko říct, co si myslí nebo jak se cítí, jelikož je její tvář nečitelná jak zamrzlé jezero. na Vicky se smutně pousměje, když kolem ní prochází aby to nikdo jiný neviděl, tak trošku omluvně, než bez dalšího slova opustí místnost+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Neferet » 23 pro 2013 21:28

+odolává nutkání praštit se dlaní do obličeje a zavrtět nad tím celým hlavou+ Byrone, být vámi, tak bych skutečně... +snaží se ho měkce zarazit, ale na to už je pozdě a pak jen sleduje, jak je Jasmine čím dál víc vytočená. pokouší se jí uklidnit, marně, což jí napovídá, že to tu má těžší, než se ve skutečnosti tváří, a když se na ní Christian tak mračí hodí po něm pohledem typu "ty si tu hlava rodiny a necháváš ubližovat, ženě kterou údajně miluješ"+ Pokud můžu požádat... dávám přednost slanému. +koukne na Vicky ohledně popcornu a jen zamračeně sleduje jak Jasmine odchází. nechá ji jít, jednak si myslí že by za ní měl jít někdo jiný a jednak si není jistá jestli by přeci jen neměla být sama+ Myslím, že bychom se měli stydět všichni. Ani jeden z nás nepomyslel na to, že s námi u stolu sedí dítě. +zamračí se na ně+ Říkáte, že Vánoce je doba odpuštění. Ale co víte o tom, co se tu poslední... +koukne na hodinky+ ...tři hodiny dělo. Neříkám, že v něčem nemáte pravdu, ale rozhodně ne ve všem. +zavrtí nad tím hlavou a raději se pustí do své polévky pohledem utíkajíc k oknu jakoby tak mohla kontrolovat svojí sestřičku+
Draco dormiens numquam titillandus
Neferet
VIP Member

Příspěvekod Cairo » 23 pro 2013 22:04

*Zaraženě sleduje tu melu u stolu a cítí se nanejvýš nepříjemně, kam se to zvrtlo. Byron má pravdu, co se týče Vánoc a jak se Alexandra musí cítit, ale podle toho, co tu zatím vyslechla, Jasmine a Nef tu rozhodně nejsou ty, které začaly být nepříjemné. Zamračeně poslouchá Jasmininu tirádu a po pravdě řečeno se jí vůbec nediví, že vybouchla a odešla.* Neferet má pravdu, *ozve se* Chudák Vanneska, musí být pěkně zmatená. *Odpustí si nesouhlasné a káravé pohledy, protože přes to všechno je tu na návštěvě a nic jí do toho není. Má ale pocit, že někdo by měl za Jasmine jít, a protože se ani Chris k ničemu nemá, sebere z klína ubrousek a položí ho na stůl vedle talíře* Omluvte mě, *zamumlá a vyrazí ze dveří*
Cairo
VIP Member

Příspěvekod Byron » 23 pro 2013 22:34

Takže vy se tu už tři dny hádáte před dítětem a myslíte, že to zakryje, když to řeknete s úsměvem? Moc Vanessu neznám, ale řekl bych, že blbá není. Došlo jí to. +pokrčí lehce rameny+ Já bych řekl, že kdyby mohla, tak by Vánoce trávila mezi přáteli. A prosím, +koukne ještě na odcházející Jasmine+ Nevyhrožuj v mém domě. +sleduje jak odchází a pak se s klidnou tváří otočí k Nef+ Být mnou bys skutečně co? +koukne na ni tázavě+ Nekopala do vosího hnízda? Musel jsem. Každej jednou musí. A já se z tý vaší magie neposeru. +přejede si dlaní obličej+ Proč teda nenechala Alex jít? Proč jste jí neřekli +koukne na Chrise+ Ať odejde, když vám tak vadí? Ze slušnosti? A udělalo to snad někoho šťastnýho? Mě se zdá, že ne. Spíš se mi zdá, že si Jasmine zavolala tebe, aby jsi jí pomohla vystoupit proti ní. Protože v tobě chtěla oporu a taky ji našla. +přikývne+ A tak to má být. Ale Alex tu nemá oporu v nikom. Jen ji tu držíte, protože... proč vlastně? +koukne na Chrise+ Nemáš to lehký. V tvý kůži bych nechtěl bejt ani za zlatý prase, přísahám. +celou dobu drží Vici pod stolem za ruku a chápe to jako podporu toho, co dělá a je rád+
Kečup?
Byron
Člověk

Příspěvekod Victoria » 23 pro 2013 23:08

Ne. +zarazí ji hezky hnedka zčerstva+ O Byrona se neotírej. Bez ohledu na to, jak moc jsi nasraná, on za tvý problémy nemůže, takže si na něm nevylejvej vztek.+založí si ruce na hrudi ve stylu "Nebo budeš mít co dělat se mnou", a když odejde, ještě se trochu ponípe ve studený polívce, ale pak odstrčí talíř+ No tak my asi půjde, co? +koukne tázavě na Byrona+ Stejně jsem ti jen chtěla popřát veselý vánoce. +pousměje se na Chrise+ Vyřiď Cairo, že mě fakt mrzí, za jakejch okolností jsme se potkaly, a že ji zase někdy ráda uvidím, až to bude míň ujetý, jo? +poprosí, stiskne Byronovi pod stolem ruku a dá mu pusu, a pak se posune o místo ke Chrisovi a poplácá ho po rameni+ Hele... tak si říkám... jestli by ses neměl poohlídnout po něčem vlastním? +navrhne opatrně+ Teda jasně že nemusíš hned... a jsem fakt ráda, že jsi tady, a ráda tě tu kdykoliv uvidím, ale my se sem jednou vrátíme, a upřímně řečeno v tomhle fakt žít nechci. Je to děsný a toxický a nepříjemný. +pokrčí rameny+ Já tě jako nevyhazuju. +dodá, aby bylo jasno+ Chraň bůh prosím tě. Víš že tě mám ráda, žejo? +usměje se na něj+ Ale není to moc dobrý uspořádání. +ušklíbne se vesele, a pořádně ho obejme+ Prostě si rozmysli, jestli ti to stojí za to, jo? +pošeptá mu do ucha s povzdechem+ A ty zklidni hormon prosím tě. +zazubí se na Alex, a lehce ji pleskne po rameni+ Hezký Vánoce. +kývne taky na Neferet+ Půjdem? +usměje se na Byrona+ Dezert si dáme doma, jo? +mrkne na něj+
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Winter house