Obývací pokoj s kuchyňským koutem

Moderátor: Victoria

Re: Obývací pokoj s kuchyňským koutem

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 16 pro 2013 22:00

+bezděky si povzdechne nad tím, jak se Alex chová, na jednu stranu jí rozumí, ale na druhou stranu jí to připadá zbytečné. nechá to být, rozhodne se víc se tím nezbývat a raději se přitulí k Chrisovi z druhé strany co Van+ Já jsem připravená. +usměje se na něj a nechá se přemístit+ Tak co vy dva? Vy si dát teplý čaj? +zajímá se hned jakmile se objeví doma a shodí ze sebe kabát a zuje si mokré boty, než sundá kabátek Van i botičky a postaví je ke dveřím+ A hlad náhodou nemáte? Co třeba bramborák? Nedali byste si? +usmívá se na ty dva měkce snažíc se, aby se měli jako v bavlnce+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 16 pro 2013 22:20

+když se přemístí do obýváku, Alex už tam je, kabát dala Jeefesovi, a přezula se zpátky do svých "jehel na doma", usrkává horké svařené víno, nohu přehozenou přes nohu, a očividně je na pokraji výbuchu vzteku, kterým se tak trochu pokouší zamaskovat, jak moc je jí smutno; ovšem jak uslyší o bramborákách, praští s hrnečkem o stolek až trochu tmavě purpurové tekutiny vyšplíchne na desku+ Na Štědrý den. +vyštěkne,napůl znechucená, napůl šokovaná+ Doufám, že jsi spokojený. +prskne po Chrisovi+ Zavádíš si tu polodivošský zvyklosti, a tvoje dítě ani nebude vědět, jak vypadají tradiční vánoce. Ještě že tu není máma, aby viděla, kam jsi to nechal zajít. +vyjede na něj vztekle+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 16 pro 2013 22:27

+překvapeně sebou trhne, když za sebou zaslechne, jak Alex práskne hrnečkem o stůl. sleduje jí poněkud překvapeně, protože vůbec netuší co to do ní zase vjelo. bodejď ne když netuší co je to Štědrý večer, ne že by jí o něm Chris nevyprávěl jen netuší co je špatně na dobrém domácím bramboráku+ Fajn... +rozhlédne se kolem a zamíří do kuchyně, kde najde čistou zástěru a vrátí se zpět+ ...tak nám ukaž co jsou tradiční Vánoce. +natáhne k ní ruku se zástěrou a nemyslí to zle, mluví mírně a klidně, zřejmě skutečně chce, aby jí Alex ukázala jaký jsou jejich správné Vánoce a to že to chce vidět zrovna od ní je upřímné+ Ukaž mi jak se mají slavit. +dodá v pozadí slov nevyslovené měkké "prosím"+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 16 pro 2013 22:57

+Alex ji pozoruje zhruba se stejnou láskou jako něco co zrovna seškrábla z podrážky, a trochu prudce oddychuje+ Vánoce... jsou v první řadě rodinné svátky. +zasyčí se zúženýma očima+ A slovo rodina neobsahuje naplavené krátkodobé milenky. Takže se obávám, že ti nemůžu sloužit. +protáhne jedovatě, prudce se k ní otočí zády, div jí záplavou vlasů nevyšvihne oko+ Jestli chceš mermomocí zachránit vánoce, vrať se někam, kde o tebe stojí. +odfrkne si, a usadí se zpátky, Van si zatím spokojeně maluje u pohádky, a vytěsňovat hádky je asi zvyklá+
Jestli chceš v těchhle primitivních invenktivách pokračovat, můžeš ve svém pokoji. +zamračí se na ni mrazivě potichu Chris+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 16 pro 2013 23:16

+neuhne ani o píď, když po ní švihne vlasy a otočí se k ní zády. její slova bolí, ale je to něco, co přibližně čekala. pohrdání a připomínky toho, že není z právního ani společenského hlediska právoplatným členem rodiny+ Hraješ si na velkou dámu a přitom se chováš hůř než Vanesska. +stočí pohled k dívence, která si kreslí a měkce se na ní s láskou usměje, než stočí pohled zpět Alex+ Možná jsem naplavená krátkodobá milenka, ale v tuhle chvíli jsem členem Chrisovi rodiny ať se ti to líbí nebo ne. Nikdo tě tu nedrží Alexandro, jsi tu jen ze svojí vlastní vůle a díky tomu, že jsem si myslela, že by měl Chris trávit Vánoce se svojí sestrou ať je sebenepříjemnější společník. +mluví kupodivu klidně a mírně, není na ní znát jak jí její slova zasáhla a zároveň rozhněvala, učí se sebeovládání a v některých chvílích jí to jde moc dobře+ Jdu udělat bramboráky. Jestli se ti to nelíbí jíst je nemusíš a nebo s tím něco udělej. Můžeš třeba začít s tím, že oloupeš brambory. +položí složenou zástěru vedle ní na stoleček a zamíří do kuchyně, ne že by čekala že za ní Alex půjde a pomůže jí, jen se snaží chovat mile a nějak s ní vyjít, alespoň o ty svátky. co si navařila, musí taky sníst+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 17 pro 2013 00:50

Nehraj si na něco, co nejsi. +sykne na ni, když vidí, jak se dívá na malou, a sevře dlaně do pěstí+ Možná, ale já tu budu pořád, na rozdíl od tebe, ode dneška za rok, za pět, za deset let. +odfrkne si+ Pořád tomu nerozumíš, co? +rozhodí rukama+ Já se chovám slušně. Protože už samotná ta absurdní myšlenka, že bys měla sedět s námi u rodinné večeře je naprosto směšná. Jeefes taky nevečeří u hlavního stolu. +zasyčí, jako že filtruje mnohem mnohem víc, kvůli Chrisovi+ Měla by sis uvědomit svoje místo. +dodá jedovatě+ Měla jsem dojem, že pro tebe tyhle svátky kdysi něco znamenaly. +sekne po Chrisovi+ Nevím, proč mě zveš, když chceš tak naprosto okázale pohrdat všemi hodnotami, které pro tebe ještě loni byly podstatné. +sjede ho zklamaným pohledem, otočí se na patě a odkráčí z místnosti+

+Chris si promne kořen nosu a vypadá poněkud unaveně+ Vařit nemusíš, Jeefes má nepochybně nachystanou večeři. +podotkne měkce, pohladí Van ve vláskách, a neochotně se vypraví sestře domluvit+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 17 pro 2013 01:00

Mít někoho rád neznamená, že si člověk hraje na někoho, kým není. +poznamená měkce, rozhodně nemá v plánu se hádat+ Jo, je hezké vědět, že o životě toho víš mnohem víc než já. +pokrčí zlehka rameny odmítajíc si její slova vůbec připustit k tělu+ To je ale skvělý nápad, Alex, měli bychom Jeefese přizvat, aby s námi povečeřel. Určitě bude rád. +usměje se sladce tentokrát spíš v provokaci než co jiného+ Já si svoje místo uvědomuji víc než dobře. Spíše ty bys měla akceptovat fakt, že lidé se nebudou řídit podle tvého přesvědčení. +pokrčí zlehka rameny+ Kdyby pro něj nic neznamenali, tak tu dneska nejsi. +zavrčí na ní, protože jí může napadat jak libo, ale na Chrise si to dle jejího uvážení nesmí dovolit. ten si to nezaslouží+ Dobře. +povzdechne si trochu a nechá ho jít, usadí se k Van a smutně koukna na obrazovku+ To jsem to zas pokazila co? +koukne na malou jako by jí mohla dát odpověď+ Co to kreslíš, princezno? +zajímá se s mírným úsměvem+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 17 pro 2013 10:57

+chvíli sleduje jak si Van kreslí a kouká přitom na pohádku a přemýšlí nad tím, co jí řekla Alex, než prudce zavrtí hlavou a odmítne se tím prostě zabývat+ Umíš Vánoční koledy a písničky Van? +zajímá se a vyskočí na nohy+ Co si takhle zazpívat? +zajímá se a když jí to odsouhlasí vypne televizy a zapne rádio, kde zrovna hrají nějakou vánoční pecku+ I don´t want a lot for Christmas, there is just one thing I need... +rozespívá se a mrkne vesele na Van, když začne poskakovat do rytmu a tančit, jak ona to umí a chytne Van za packy a dá se do tance s ní, prostě pohodová Vánoční atmosféra s Vánočníma písničkama a koledama+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 17 pro 2013 12:46

+zatímco si tam ti dva vyznačují svoje teritoria či co tam provádí se ty dvě baví. Jasmine drží Van na ruce a točí se s ní v tanci, dělá různé taneční kreace, u kterých se malá směje a požaduje další. Obě dvě se smějí a zpívají si u toho koledy a podle rytmu buď plouží zlehka na volném prostoru nebo kloužou místností v energickém tanci. jen si užívají tu chvilku klidu kdy jsou sami a zrovna nediskutují o tom jestli by se Van měla kvůli něčemu omluvit nebo něco nedělat. Obě zadýchané a tváře červené od pohybu a smíchu+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 17 pro 2013 23:34

+ti dva přijdou po schodech nahoru, a Chris se trochu usmívá, protože tentokrát se aspoň šíleně nepohádali, a uculí se na malou, která k němu vyběhne, vlásky rozcuchané a tvářičky celé červené+ Co ty jezinko? +zazubí se na ni+ Co to tu provádíš, co? +uculuje se, a poslouchá její brebentění; Alex zatím okázale ignorujíc všechno, s čím nesouhlasí, zaúkoluje Jeefese, aby jim přinesl tác s kanapkama, který jí přijdou vhodný, čokoládu s marshmallownama pro malou a svařený víno, a počká, až se Chris usadí do křesla u krbu s knížkou, načež si přisedne na koberec na zem k jeho kolenům, vedle sebe posadí Van a dá si záležet, aby tam už další místo nezbylo+
Alexandra
Čarodějka

PředchozíDalší

Zpět na Christianovo patro