Byl jsem na druhou stranu po břehu jezera. +ukáže tím směrem+ Je to tady takové rustikální... Není to můj styl, ale je to hezké. +usměje se na ni a přikývne+ No, některé fotky budou přece tvoje. +mrkne na ni+ Takže ti je dám.
Jasně, chápu, ty máš rád spíše to velkoměsto, že? +uculí se+ Ale říkal jsi, že mě chceš fotit v přirozeném prostředí, proto jsem vybrala tohle. A... kdy mě vlastně začneš fotit? Co jsem si všimla, zaujaly tě víc ty hory kolem než já +zasměje se vesele+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam. Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu. (krédo templářského řádu)
Mám rád velkoměsto. +pokýve hlavou+ Je to moje životní láska, ale není vyjímkou, že ho podvádím s přírodou. +usměje se na ni+ Ale já už jsem tě vyfotil. +usměje se a zakousne se do masa+
Takže tam, kde je spousta lidí, tam se cítíš, jako ryba ve vodě. To se tady asi musíš se mnou pěkně nudit +koukne na něj zpoza kuřecího stehýnka, které zrovna okusuje+ No jo, ta zkušební fotka... já zapomněla +uculí se+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam. Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu. (krédo templářského řádu)
+zasměje se+ A najen ta zkušební fotka. +odloží příbor+ Udělal bych to tak, že bych prostě fotil a na konci ti předám hotové dokonalé fotky. +mrkne na ni+
Aha... Jsi šikovný, o dalších totiž nevím +zasměje se a sklidí nádobí ze stolu+ Dobře, foť si, jak je libo, sama jsem zvědavá, jak vypadám, když o tom nevím +culí se+ Tak ukážeš mi tu svou dopolední práci? +koukne na něj prosebně+
+usměje se+ Dobře. +přikývne, vstane a donese laptp, jen takový malý, položí ho na stolek, otevře, zapne a vloží do něj kartu, pak chvilku klape myší, než se tam objeví první fotka Styx+ Tohle je ta zkušební. Je přesvícená.
+sedne si k němu, aby dobře viděla a pak si prohlédne první fotku+ Nejsem moc velký odborník... ale opravdu se mi zdá trochu světlejší +ještě chvíli na ni kouká+ Ale jinak se mi moc líbí. Fakt. Měl jsi pravdu, že stát strnule před objektivem a čekat, až se zmáčkne spoušť není to pravé. Tato je taková... jakoby v pohybu. Co si myslíš ty? +podívá se na Jacoba+
Tak o téhle ani nevím, kdy jsi mě fotil +rozesměje se a pak se na ni zadívá+ Ta se mi líbí mnohem víc. Nakonec se ještě naučím rozumět fotkám +uculí se+ Jsi fakt moc dobrý, Jacobe +pochválí ho uznale a ani se neptá a přinese jim odpolední kávu+ Děláš černobíle všechny své fotky?