(teda, já jsem dneska jak zmražená, jsem vstávala v pět, včera jsem šla samozřejmě chrápat v půl jedný, pak jsem vymrzla venku na jabkancový pouti u nás a furt jsem nějak nenastartovala mozek
hrůza tohle, já potřebuju te-plo!
)
No jasně, to bude ono. +kývne vážně, ale v očích jí vesele zajiskří+ Jo tak velice konkrétní...hmm. +přivře oči a potlačí ne tak docela nepříjemné mrazení, které jí sklouzlo po páteři+ Jsem ráda, že ti nic nedlužím. Je zatraceně nebezpečný mít dluh u někoho, kdo si ho může vybrat naprosto v čemkoliv...+zadívá se mu upřeně do očí+ ...a tím spíš, když by to byl někdo, jako ty. +zadívá se něj a zvedne koutek rtů v náznaku úsměvu+ Počkat, cože? +zatváří se opravdu překvapeně+ Nazval jsi mě teď snad, byť nepřímo, opravdu
dámou? +vysloví poslední slovo a nakloní nepatrně hlavu na stranu, s částečně tázavým a částečně vyzývavým úsměvem. Pak pomalu sklouzne pohledem k otevřené krabičce, kterou jí nabídne a chvíli váhá. Má pocit, že pokud si cigaretu vezme, jakoby tím zároveň dala souhlas i k něčemu úplně jinému. Nakonec se mu zase zadívá do očí, natáhne se a jednu si vezme. Když ji vytahuje, na okamžik zavadí svými prsty o jeho, přesně tak, jak nejspíš předpokládal, že se to stane. Ze všech sil potlačí zachvění a na okamžik si pomyslí, že by odtud měla vypadnout dřív, než nad tím vším ztratí kontrolu. Pokud už tedy dávno není pozdě... Nakloní se nad stůl, opře se loktem o stůl, vloží si cigaretu mezi plné rty a zadívá se mu do očí, aniž by cokoliv dalšího řekla+