Obývací pokoj s kuchyňským koutem

Moderátor: Victoria

Re: Obývací pokoj s kuchyňským koutem

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 29 srp 2013 22:02

+těká ztraceně pohledem z jednoho na druhýho, a když se ukáže, že Chris přistoupil na to uznání manželství i v jejich světě rozzáří se jako sluníčko, ale rozhodne se si o tom s ním promluvit později+ Vaše sestra? +zamrká trošku zmateně proč by měla dělat do Byrona, ale neví jestli zrovna tohle chce vědět, když k těm dvěma dojde+ Ah, tak to přeju dobrou chuť. +usměje se na ní a stočí pohled k jejich hostu, sjede jí zvědavým pohledem, přeci je to poslední Christianův sourozenec a ona je nadšená, že ho bude moc poznat, ale to nadšení jí příliš nevydrží, když Alex tak sleduje. chce sice poznamenat, že se u nich nekouří, protože kouř nemá moc v oblibě, i když to s Chrisem neřeší, když si někdy sem tam připálí, ale nakonec dojde k závěru, že by to nebyl dobrý způsob jak spolu začít a rozhodne se raději později otevřít víc okno. položí dlaň na Chrisovu paži, když jí vezme kolem pasu a podvědomě se k němu přitulí a už už s úsměvem otvírá ústa, aby jí hezky přátelsky přivítala, když jí úsměv zmrzne na rtech a napne se+ Taky mě těší. +protáhne s pokřiveným úsměvem+ Támhle je bar, klidně si posluš. +pokývne hlavou daným směrem, kde skladují alkohol+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Christian » 29 srp 2013 23:01

Alex... +povzdychne si a trochu unaveně si promne si kořen nosu dvěma prsty+ Chovej se slušně. +zamračí se, a je na něm vidět, že je v tomhle případě jak ryba na suchu a moc neví, jak se k téhle sestře chovat a přistupovat k ní, na jednu stranu má tendence se k ní chovat trochu jako k Van a vychovávat ji, a na druhou stranu vůči ní pořád cítí určitý pocit viny z toho, že si k ní nikdy nedovedl najít cestu tak jako k Vicky, a cítí se zodpovědný za to, co z ní vyrostlo, a za nepřátelskost, kterou k sobě ty dvě mají; a Alex v něm navíc ten pocit viny velice obratně podporuje+ Chceš něco? +zeptá se tiše Jasmine, omluvně ji pohladí po boku a jde ty drinky radši namíchat sám, než Alex začne s poznámkama o chování k hostům+
Christian
Mág

Příspěvekod Alexandra » 29 srp 2013 23:08

Máš potřebu se zase dostat aspoň na prostřední příčku v žebříčku, když se tady po tobě vozí naše milovaná sestřička? +pozvedne obočí na tu jeho výtku, a vyfoukne kouř, a když nikde nevidí popelník, prostě si odklepne do prázdné misky od pudingu, co tam mají na stolku+ Píchej si koho chceš, ale netahej to domů. Podívej se na Victoire, takhle to dopadá, když si nedovedeš uspořádat priority. +odfrkne si, ale v jejím podání to vypadá skoro roztomile, a kdyby se trochu snažila a neplivala kolem sebe, rozhodně by mohla být velice okouzlující+ Je tady to dítě? +rozhlídne se, jako by čekala, že na ni odněkud vyskočí+
Vanesska je u svojí matky. +odpoví poněkud napjatě Chris od baru+
To je dobře, děti jsou hrozně hlučný. +přikývne souhlasně Alex a típne vajgl do misky+ To mi připomíná, ten tvůj rozvod. +uchechtne se pobaveně+ Otec se nechá ptát, kdy přestaneš ignorovat jeho sovy. +nadhodí, a vezme si od něj sleničku+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 29 srp 2013 23:23

+čím dýl Alex sleduje tím víc jí dochází, že jí asi zrovna milovat nebude, ale rozhodne se, že kvůli Chrisovi se pokusí k ní chovat zdvořile a mile, pokud to vůbec půjde+ Ne, děkuju. +pousměje se na něj měkce a vydá se k oknu, aby o otevřela a trošku to tam profouklo od toho cigaretovýho kouře a jestli bude jejich drahé návštěvě táhnout na kříž, tak by si měla vzít delší tričko, zejména když se o jejím vztahu s Chrisem vyjadřuje takovým způsobem, ale nezasahuje do toho. má pocit, že tohle jí musí ujasnit on, ona jen pevně sevře rám okna až je s podivem, že jí nepraskl v dlani a co teprve, když se zmíní o Van+ Bohužel, ale za pár dní se zase vrátí. +usměje se a doufá, že by třeba to mohl být pro Alex impuls kdy odjet, protože tuší, že s ní zažijí zajímavé chvíle+ Kdepak, děti jsou hodné pokud člověk ví jak s nimi zacházet. +usměje se na ní a sebere špinavé misky, aby je odnesla do kuchyně+ Měli jsme ke svačině puding. Nechceš taky? +pokusí se chovat přátelsky, když jí donese na popel čistou skleněnou misku, která pak půjde líp umejt, než kdyby byla zapatlaná od pudingu a jen obezřetně těkne pohledem k Chrisovi, když se jejich rozhovor začne ubírat takovým směrem a přesune se k němu, aby se u něj usadila+ Jestli bude Alex spát u nás, může si na pár dní vzít můj pokoj. Stejně ho využívám málokdy. +navrhne a pousměje se na Chrise, jelikož ve svém pokoji nespala v noci ani nepamatuje a nějakou tu komodu by jí na věci mohla na pár dní vyklidit+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 05 zář 2013 19:03

+Chris dlouho a důkladně míchá ty drinky a napůl doufá, že než to dodělá, Alex se třeba vypaří :D+ Neměj péči, já si to s otcem vyřídím sám. +zavrtí hlavou a přinese jí skleničku+
Uh, tak u toho bych moc chtěla bejt. +ušklíbne se Alex+
Jeefes ti dal nějaký pokoj pro hosty, ne? +otočí se Christian na tu poznámku o přespání+ není potřeba nic vyklízet. +usměje se na ni vděčně a pohladí ji po ruce+
Eh...ne, není mi pět? +zvedne obočí na nabídku pudingu Alex+ Možná, ale proč se omezovat. +pokrčí rameny na to o dětech, a rovnou si odpálí druhou+ Takže, jak dlouho ti to tak bude trvat? +zvedne na Chrise obočí+
Pokusím se zvládnout to co nejrychleji, to tě ujišťuji. +uchechtne se na ni bratr+ Určitě jsi unavená po cestě, kvůli nám se přemáhat nemusíš. +dodá sarkasticky, jakoby se snad přemáhala+
Teda, s věkem se tvý pokusy jak se mě zbavit seriózně zhoršujou. +podotkne Alex ironicky, a s úculem se pase na jeho provinilým výrazu+ Ještě jsem se pořádně neseznámila se švagříkem. +zablýskne jí pobaveně v očích+
Alex, nedělej blbosti, vážně. +zamračí se na ni Chris+ Vics na něm záleží. Nedokážu ručit za to, co ti může udělat. +varuje ji vážně, a mezi obočím se mu udělá starostlivá vráska+
Já přece nic nedělám. +protáhne potutelně Alex+ Chová se jako hysterická kráva. +odfrkne si poněkud povýšeně+
A nemáš pocit, že k tomu má tak trochu důvod? +pozvedne obočí Chris+ Nechápu tě, stojí ti to zato? +povzdychne si+
No právě, nechápeš. +odsekne a v očích jí zlobně blýskne+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 05 zář 2013 19:24

Dobře. +pokývá hlavou, že žádné půjčování pokoje nebude a usměje se na něj takovým povzbuzujícím způsobem+ To je otázka. +pokrčí zlehka rameny na otázku jestli jí je pět, jak ty dva poslouchá a pozoruje, nabývá ne přiliš dobrého dojmu o jejich vztahu a vztahu Alex ke svým sourozencům+ Pokud bereš děti jako omezení... +pokrčí rameny a pohledem těká mezi těma dvěma, jak sleduje jejich rozhovor+ Děláš to proto aby ses ujistila, že je Vicky s někým kdo jí neublíží nebo jí jen ráda ubližuješ ty sama? +zeptá se bez přemýšlení, když nad tím přemýšlí, umí si moc dobře představit jaký důvod k agresivnímu postoji by Vicky mohla mít a pozorně Alex sleduje+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 05 zář 2013 20:47

Nepouštěla bych se tady do analytických hovorů o věku, kdoví k čemu bychom taky mohli dojít. +protáhne hladce a neadresně, ale je celkem jasný, co tím asi myslí+
Řekl jsem- +vyjede Christian zvýšeným hlasem, ale pak se mu nějak povede posbírat sebekontrolu+ ať se chováš slušně. +dokončí klidněji, a mnohem víc prosebně, a úplně cítí, jak se mu za spánky sbírá migréna :D+
Co uděláš, pošleš mě spát bez večeře? +zvedne obočí a s hlavou nakloněnou na stranu vyfoukne kouř, jako by ji to vážně zajímalo+ Takže. +odklepne si popel a trochu nacintá na stolek, asi ne naschvál, spíš je jí to jedno+ Ty teď podporuješ křížení s mudly? To tatíkovi zlomí srdce. +uculí se sarkasticky+
To nefungovalo ani před deseti lety, ale dost pochybuju, že by sis i dneska lámala prsty, jen abych měl průšvih. +utrousí hořce Chris+ Myslím to vážně, Alex, měla by ses tu chovat jako host, a hlavně se držet stranou od Byrona. Jestli tě Vics uslyší takhle o něm mluvit, vážně to schytáš, a já se mezi vás dvě věčně stavět nebudu. +koukne na ni vážně+
No jasně, tys byl vždycky na její straně. +odfrkne si Alex rádoby lhostejně, ale v očích jí pořádně zlobně blýskne+ Christian a Victoire, nerozlučná dvojka. +ušklíbne se poněkud hořce+
Jsem na její straně, protože to co jí děláš je svinstvo, Alex, a dobře to víš. +zavrtí Chris hlavou+ A tentokrát bys mohla pěkně narazit, a ujišťuju tě, že tam nebudu, abych tě chytal. +upozorní ji, a usrkne svůj drink+
Netvař se, jako bys mě zrovna ty někdy chytal. +odsekne mu na to ostře, a Chris na chvilku vypadá bolestně uraženě, a hlavně provinile+ než svůj výraz dostane pod kontrolu, a když Jasmine promluví, Alex na ni poněkud nevěřícně koukne, jako proč že na ni vůbec mluví, a pak výmluvně pozvedne na Chrise způsobem "umlč si to"+ Řekla bych, že do toho ti ale vůbec nic není. +ušklíbne se lehce povýšeně+ Nezletilá psycholožka. +pokýve hraně uznale na Chrise+ No ty tu musíš mít teda veselo. +zasměje se+
Krucinál, Alex. +zanadává Chris a prudce vstane, Alex sotva postřehnutelně ucukne, jako primátní reflex, ale pak se k němu nakloní+ Oooh, budeš mě bít? +protáhne rádoby pobaveně a měří si ho jiskřícíma očima, za kterýma je ovšem sotva znatelný záchvěv strachu+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 05 zář 2013 21:12

Neřekla bych že jde o věk samotný, ale o vyzrálost. +poklepe si zlehka na spánek jakože myslí duševní vyzrálost a chování se jako dospělý člověk, když pokrčí zlehka rameny, ale když Chris tak vyjede stáhne se zpět a připomene si, že by měla přestat rýpat a chovat se slušně+ Promiň. +hlesne tiše, aby jí Alex neslyšela a sleduje tu menší výměnu názorů až jí to připomene vlastní se sestrou, což jí nedělá zrovna dobře zejména když vidí, jak je z toho Chris špatný, po kůži jí přeběhne vlnka magie z rozrušení a jak jí Alex nazve nezletilou psycholožkou tak se neovládne a... rozesměje se+ Ne, že by ti do toho něco bylo, ale nezletilá nejsem. +ušklíbne se na ní+ To že jsem o pár let patrně mladší než ty ještě neznamená, že si kdovíjak dospělejší a v žádném případě ti to nedává právo na to mluvit Chrisovi do toho s kým žije. +vstane jedním elegantním pohybem a jemně stiskne Chrisovi paži a pak jí pohladí, nechce aby se kvůli ní takhle rozčiloval+ Možná si Chrisova sestra, ale tady jsi hostem a měla by ses podle toho začít chovat. +protáhne naprosto klidně s výrazem v očích jasně říkajícím, že jestli ještě Chrise vytočí a bude mu před ní ubližovat, tak jí utrhne hlavu a vyhodí jí z okna, protože pochybuje o tom, že Chris by svojí sestru někdy uhodil, ale jak jí tak napadá ona sama by mohla+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

Příspěvekod Alexandra » 05 zář 2013 22:29

+tahle poznámka nicméně Chrise skoro zarazí v pohybu, na tváři se mu rychle vystřídá šok, strach, bolest a vztek+ Copak jsem... já přece... já nejsem... copak jsem tě někdy uhodil? +rozhodí bezmocně rukama+ A ne že bych nechtěl. +zamumlá si pod vousy, než si zase sedne, a dokonce i Alex mlčí, jako by tušila, že trochu přestřelila+
Ne že by se tě někdo na něco ptal. +kontruje Alex Jasmine s mírně pozvednutým obočím, a když nemlčí, rozzuřeně stáhne pečlivě vytrhaný obočí k sobě+ Já jsem možná host, ale nenu´t mě pouštět se do úvah o tom, co jsi v tom případě ty. +odsekne nebezpečně studeným tónem+ Nevím, kdo si myslíš, že jsi, ale tohle jsou rodinné záležitosti, tak se do nich laskavě nepleť, protože pokud já vím, ty mezi nás nepatříš. +zasyčí na ní vztekle, a najednou se ukazuje, kde Chris vzal svoji rétoriku pro jednání s Vickynýma klukama :D+ nevím z jaký díry ses sem prošukala, ale někdo by tě měl poučit o pravidlech naší společnosti. +uculí se sladce, až z toho trnou zuby+ Pravidlo číslo jedna, rodina je nade všechno. +sykne na ni, oči zúžené a nehty zatíná do opěrek+ Pravidlo číslo dvě, když rodina jedná, děvky drží pu-
-A konec. +přeruší ji promptně Chris, než se to zvrtne ještě hůř, pevně jí sevře nadloktí a vytáhne ji z křesla+ Jsi unavená po cestě a půjdeš si odpočinout. +procedí mezi zuby bez možnosti protestů+
Pusť, ubližuješ mi! +odsekne na něj div neplive jed, načež Chris uvolní stisk a strká ji před sebou z místnosti a chodbou dolů k pokojům pro hosty+
Není mi deset, nemůže mě zamknout do pokoje a doufat, že to přejde. +sekne po něm vztekle cestou+
Až se přestaneš chovat jako by ti bylo deset, zvážím to. +zavrčí a dostrká ji až do pokoje+
Mohl bys, já nevím, ten šok, třeba, zkusit se chovat jako můj bratr a stát jednou za mnou? +protáhne afektovaně Alex, ale za tou zahořklostí je trocha zranitelnosti+
Zrovna teď? Ne, vážně nemám chuť. +zavrtí hlavou a dívá se na ni chladným pohledem+ A jestli tě ještě jednou uslyším takhle mluvit, poneseš následky, Alex. Nebudu tě bít. +dodá, když vidí, jak už se nadechuje+ Mám jiný, legální cesty, jak se s tebou vypořádat. +podotkne významně a studeně se usměje+
To bys neudělal. +odfrkne si Alex, i když záchvěv nejistoty v tom je+ Ani Victorii jsi nenechal vydědit, když ti práskla dveřma. +založí si paže na prsou+
Ne. +souhlasí Chris+ Ale jak tak ráda zdůrazňuješ, ty nejsi ona. +odvětí na to, a tón hlasu sklouzne do polohy, která zní skoro krutě, chviličku si ji měří, pak se otočí na patě a zavře za sebou dveře od pokoje pro hosty+
Alexandra
Čarodějka

Příspěvekod Jasmine Clarvik » 05 zář 2013 22:43

+vystrčí bradu dopředu a pevně sevře rty+ Ty nevíš naprosto nic. +procedí mezi zuby a sevře pevně ruce v pěst, aby se udržela v klidu a nevyletěla jak čertík z krabičky k čemuž se každou chvíli schyluje+ Víš kam si můžeš svá pravidla strčit, že. +usměje se na ní sladce, ale v duchu zuří nejen na ní ale i na sebe, že se nedokáže ovládnout tak jak by chtěla a to jak je rozrušená prozrazuje jen magie klouzající jí po kůži sevřených dlaní a paží. ustoupí jim z cesty, když Chris odvádí Alex pryč. polkne sarkastickou poznámku, jelikož jí to nepřijde dvakrát vhodné, už tak přilila oleje do ohně víc než bylo třeba a jakmile ti dva zmizí za dveřmi, popadne mističku s popelníkem a oddupe do kuchyňky, aby se jala ručně umývat špinavé nádobí, co se jim tam trošku nahromadilo a jak se u toho uklidňuje, tak jí začíná být líto jak se chovala vypadá poměrně dost smutně, když oplachuje nádobí od jaru a odkládá ho do odkapávače+
Jasmine Clarvik
Čarodějka

PředchozíDalší

Zpět na Christianovo patro