+tahle poznámka nicméně Chrise skoro zarazí v pohybu, na tváři se mu rychle vystřídá šok, strach, bolest a vztek+ Copak jsem... já přece...
já nejsem... copak jsem tě někdy uhodil? +rozhodí bezmocně rukama+ A ne že bych nechtěl. +zamumlá si pod vousy, než si zase sedne, a dokonce i Alex mlčí, jako by tušila, že trochu přestřelila+
Ne že by se tě někdo na něco ptal. +kontruje Alex Jasmine s mírně pozvednutým obočím, a když nemlčí, rozzuřeně stáhne pečlivě vytrhaný obočí k sobě+ Já jsem možná host, ale nenu´t mě pouštět se do úvah o tom, co jsi v tom případě ty. +odsekne nebezpečně studeným tónem+ Nevím, kdo si myslíš, že jsi, ale tohle jsou rodinné záležitosti, tak se do nich laskavě nepleť, protože pokud já vím,
ty mezi nás nepatříš. +zasyčí na ní vztekle, a najednou se ukazuje, kde Chris vzal svoji rétoriku pro jednání s Vickynýma klukama
+ nevím z jaký díry ses sem prošukala, ale někdo by tě měl poučit o pravidlech naší společnosti. +uculí se sladce, až z toho trnou zuby+ Pravidlo číslo jedna, rodina je nade všechno. +sykne na ni, oči zúžené a nehty zatíná do opěrek+ Pravidlo číslo dvě, když rodina jedná, děvky drží pu-
-A konec. +přeruší ji promptně Chris, než se to zvrtne ještě hůř, pevně jí sevře nadloktí a vytáhne ji z křesla+ Jsi unavená po cestě a půjdeš si odpočinout. +procedí mezi zuby bez možnosti protestů+
Pusť, ubližuješ mi! +odsekne na něj div neplive jed, načež Chris uvolní stisk a strká ji před sebou z místnosti a chodbou dolů k pokojům pro hosty+
Není mi deset, nemůže mě zamknout do pokoje a doufat, že to přejde. +sekne po něm vztekle cestou+
Až se přestaneš chovat jako by ti bylo deset, zvážím to. +zavrčí a dostrká ji až do pokoje+
Mohl bys, já nevím, ten šok, třeba, zkusit se chovat jako můj bratr a stát jednou za mnou? +protáhne afektovaně Alex, ale za tou zahořklostí je trocha zranitelnosti+
Zrovna teď? Ne, vážně nemám chuť. +zavrtí hlavou a dívá se na ni chladným pohledem+ A jestli tě ještě jednou uslyším takhle mluvit, poneseš následky, Alex. Nebudu tě bít. +dodá, když vidí, jak už se nadechuje+ Mám jiný,
legální cesty, jak se s tebou vypořádat. +podotkne významně a studeně se usměje+
To bys neudělal. +odfrkne si Alex, i když záchvěv nejistoty v tom je+ Ani Victorii jsi nenechal vydědit, když ti práskla dveřma. +založí si paže na prsou+
Ne. +souhlasí Chris+ Ale jak tak ráda zdůrazňuješ, ty nejsi ona. +odvětí na to, a tón hlasu sklouzne do polohy, která zní skoro krutě, chviličku si ji měří, pak se otočí na patě a zavře za sebou dveře od pokoje pro hosty+