Pokoj pro hosty - Vanessin

Moderátor: Styx Lupin

Re: Pokoj pro hosty - Vanessin

Příspěvekod Vanessa » 03 lis 2013 22:28

+zatopí si v krbu, v hradě je už docela chladno a pak si přisune ke krbu křeslo, zavrtá se pohodlně do něj a zapálí si hašišovou cigaretu. Hledí soustředěně do ohně a v duchu začne snovat ten svůj plán, rozebírá každý jeho detail, aby byl dokonalý a neproniknutelný+
Všechno dobře skončí.
A když ne, tak to znamená, že ještě není konec.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Vanessa » 04 lis 2013 15:56

+jak se rozdrnčí zvonek u vchodu, vyskočí na rovné nohy v naději, že je to Jacob. Odhodí cigaretu do krbu a vrhne se oknu, jak si v tom zmatku neuvědomí, že má výhled do propasti. Hodí na sebe bundu a běží otevřít+
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Vanessa » 05 lis 2013 22:51

Vanessa píše:No kam... já myslela, že jsi přijel, abychom si dali ten závod +zasměje se+ Ale je fakt, že je už docela pěkná kosa. Pojď radši rychle do tepla +chytne ho za ruku a táhne ho do hradu+

+dojde s Jacobem do pokoje, fotky položí opatrně na stůl a přiloží do krbu pár polen, aby se trochu ohřáli+ Udělám horký čaj a grog. Zatím se posaď ke krbu, jsi pěkně zmrzlý +odběhne a po chvilce se vrátí s horkou vodou, dvěma hrnky, čajem a rumem+ Tak co si dáš? +zeptá se a pak mu to připraví, pro sebe si udělá jenom čaj+
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 06 lis 2013 01:16

Závod? +zaráží se poněkud a horečně přemýšlí+ Tak já se zahambene přiznávám že to mi nějak vypadlo. +pousmeje se omluvne a s vdekem se sesune do křesla a spokojeně se nahřívání u krbu+ Já si dám jenom čaj. Děkuju. Bez rumu. Ten mám radši sólo. +zasmeje se a vezme si od ni hrnicek+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 06 lis 2013 08:09

To neres +zasmeje se a mavne nad tim rukou+ Jen jsem minule rikala, ze az budes mit svoji motorku, dame si spolu zavod. Ale v tomto nevlidnem pocasi to asi stejne odlozime na jindy. Uz tyden v kuse tady prsi. Nejsem na takove psi pocasi vubec zvykla +zatvari se znechucene+ Jakou jsi mel vubec cestu? +prisune si kreslo ke krbu a pohodlne se usadi+ Je mi to naprosto jasne +rozesmeje se nad tou poznamkou o rumu+ Tak dame tedy cisty +nalije mu panaka a s usmevem mu jej poda+ Na zahrati.
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 06 lis 2013 15:37

Mokrou. +usměje se na ni+ No tak dobře, na zahřátí. +přikývne a vezme si panáka do ruky+ Nazdraví. +usměje se a vypije celou skleničku najednou+ Hm... máte tu dobrý pití. +pokýve pochvalně hlavou+ Vždycky, když se mi někde počasí nelíbilo, tak jsem se prostě spakoval a odjel někam, kde bylo hezky. +zasměje se+
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 06 lis 2013 20:00

+zasměje se+ Myslela jsem, jak se ti jelo v tom hnusném počasí. Přece jen jsi jel takovou dálku... jen kvůli mně +zatváří se trochu provinile a když Jacob kopne do sebe panáka, hned mu dolije další+ To je praktické... jezdit za hezkým počasím. Ale tady je naštěstí příjemně +hodí do krbu další polínko a plameny se rozhoří+ Prohlédneme si ty fotky? +dojde pro ně a pak se posadí do tureckého sedu na kožešinu u krbu+ Tak ukaž... jsem šíleně zvědavá.
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 07 lis 2013 14:20

Jasně. +pousměje se a přikývne, vezme si od ní pouzdro a opatrně vyndá několik fotek a narovná je a jednu po druhé jí ukazuje+

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Jacob Downly
Člověk

Příspěvekod Vanessa » 07 lis 2013 19:42

(skvělý výběr fotek!)

+bere do ruky fotky jednu po druhé a každou si velice zaujatě prohlíží+ Jsou opravdu nádherné. Netušila jsem, že z fotografie se může člověk toho tolik dozvědět +ze soustředěným výrazem studuje ty různorodé národnosti na obrázcích+ Pověz mi o nich něco... anebo... mohu zkusit nejdřív hádat? +rozloží si je před sebou+ Na té první je nejspíš nějaký indiánský kmen... Čerokíové? +tipne si a vezme další+ Tak tyhle poznám určitě. Masajové. To jsi fotil v Keni? +u třetího obrázku jen bezmocně pokrčí rameny a odloží jej+ Tihle mi taky připomínají Masaje, ale ti velbloudi mě trochu matou. A toho jezdce bych si tipla odněkud ze Zakavkazska a tito dva nádherně zdobení muži budou nejspíš válečník a šaman nějakého afrického kmene +začíná ji vážně bavit to podrobné rozebírání fotek+ Ti domorodci s těmi maskami budou kanibalové z Nové Guiney a ti s těmi dravci zase Mongolové +zvedne k němu hlavu+ A teď mi řekni, jestli jsem alespoň něco uhodla +uculí se na něj+
Všechno dobře skončí.
Vanessa
Čarodějka

Příspěvekod Jacob Downly » 08 lis 2013 16:19

(ještě kdybych si uložila, odkud jsem je stáhla :D
http://www.doba.sk/2013/11/05/miznuci-zivot-z-kmenov-po-celom-svete-46-nadhernych-fotografii/)

Jo. +přikývne+ Všechny jsem je fotil v jejich prostředí. U některých jsem žil delší dobu, některé jsem třeba jenom potkal. Jsou to skoro vyhynulé kmeny. +sleduje s ní fotky a uznale pokyvuje hlavou, že je blízko, nebo se i strefí+ Na té první fotce jsou Tibetští nomádi. Oblékají se do jačích kůží a na hlavě nosí koruny ze sušených květů. +vezme druhou fotku+ Na téhle, vlastně i na té čtvrté jsou Sumburové. Je to kmen hodně podobný Masajům. Občas se jim říká Zlatí Masajové. Ano, fotil jsem to v Keni. Byl jsem tam hlavně kvůli zvířatům pro Greenpeace. +vezme třetí fotku+ Tohle jsou Ladakové, ze severní indie. +vezme pátou fotku+ Kmen Vanuatů. Jsou dost... zvláštní. +šestou+ Těm jezdcům se říká gaučové. Jsou to honáci dobytka z pamp. Jsou z celé jižní Ameriky a většinou v sobě mají hodně španělské krve. Tyhle tři fotky. +ukáže jí pomalovaného chlapce s čeerveným nosem a dva nazdobené muže+ Jsou z kmene goroka. Ti s těmi maskami jsou Asarové, říká se jim Hliněné hlavy. A ano, jsou z Nové Guineje. No a u té poslední ses trefila tak napůl. Jsou to Kazachové, napůl kazachstánci a napůl mongolové. +usměje se na ni+
Jacob Downly
Člověk

PředchozíDalší

Zpět na Komnaty Styx