Udělej si sám...

Co se děje na Mýtince

Moderátoři: Obsluha, yohannka, Beatrix

Udělej si sám...

Příspěvekod Obsluha » 13 pro 2012 19:27

Aneb osvědčené recepty z naší Hospůdky.

Je čas vánoční a zželelo se nám těch, jenž nemohou sedět v našem zařízení a musí trpět u rodinného stolu. Abychom Vám alespoň trochu zlepšili náladu, čas od času vám sem dáme nějaký ten návod, jak si to, či ono s trochou trpělivosti doma připravit.

Samozřejmě nedocílíte natolik dokonalého výsledku jako náš (ne)školený personál, ale aspoň se přesvědčíte, že bez nás to vážně nejde...

Na úvod si dáme vaječný koňak, který musíte zásadně připravovat s dobrou náladou!!! (Když se u toho budete šklíbit, nemůžete se divit, že vám nebude chutnat...) A potom vám zaručujeme, že už nikdy jiný nebudete chtít.



VÁNOČNÍ VAJEČNÝ KOŇAK

6 žloudků
vanilkový cukr (dle chuti...od jednoho až po "cukr na žloudek")
2 Salka
1 neslazené mléko v plechovce
Rum - opět dle chuti, případně pro otrlé alkoholiky Todeskuss...

Naše šéfkuchařka přidává ještě sklenici mléka: "Sice je to tekutější, ale je toho víc..." (To zase pro ty, co to chlastají po hektolitrech...)

Vyšleháme žloudky s cukříkama - a to pořádně! Vydržte...ještě...no ještě trošku..jo to by už mohlo být ono... Přilíváme salko...jedno po druhým...pořiďte si k vánocům nějaký pořádný otvírák na konzervy...nalejeme i to třetí mlíčko...případně přidáme sklenku (dvě) mléka (ale chce to kvalitní, nejlépe plnotučné). Jestli vám to moc šplíchá okolo, můžete už míchat ručně metličkou...
A teď rum. Doporučuje se od dvou deci po půl litru...nebo víc, teda. My dáme nejprve míň...ani né půl litru a pak dolíváme.
Po přelití toho co ste připravili do flašek zavřeme a dáme do chladna. Po nějaké době spadně pěna...a uvolní se místo pro dolití rumu...

Přejeme Veselé Vánoce a dobrou chuť!



Z bílků můžete udělat třeba sněhulky...však víte...většina lidí tomu říká pusinky. A pokud se ptáte, jestli tahle varianta koňaku není dražší, než si koupit flašku v obchotě...no...vono to vyjde asi nastejno. Taky toho je víc a je nesrovnatelně lepší. - A nikdo vám nemůže zakázat pit to ze sklinky na whiskey nebo z napoleonky, protože ste si to sami udělali!
Zwei drei, zwei drei, zwei drei vier, sieben Köche kochen Bier!
Uživatelský avatar
Obsluha
Zaměstnanec/Sloužící
 
Příspěvky: 388
Registrován: 27 pro 2008 22:08
Bydliště: Hospůdka Na Mýtince

Recept na Leden

Příspěvekod Obsluha » 13 pro 2012 19:27

Obrázek

Po příšerných experimentech se sladkým, slaným, mastným a podobně si Váš organismus zaslouží- vlastně je jedno co si zaslouží. Jen Vás chceme namlsat! - Nejde o vitamíny, ani o fakt, že je zelenina zdravá a poměrně levná, ale o to, že takzvaný Šopský salát výborně chutná a je naprosto primitivní na přípravu. Tedy ten náš.

Co musíte udělat? - Stačí si nakoupit zeleninu dle chuti (i kdyby to měly být jen rajčata) a balkánský sýr.
Zeleninu nakrájíte, našlapete do misky a posypete rozdrobeným sýrem. - A? No co asi?! Můžete machrovat, že ste udělali lehkou superzdravou večeři! Dokonce to vypadá pěkně i když držíte nůž poprvé v ruce.

Jinou obdobou je zeleninový salát s nakrájenou šunkou a tvrdým sýrem (dobře, můžete to i nastrouhat). Takzvaný "Salát speciál" (Kavárna u Menšíka na to má asi patent...) okouzlí nejen cukrovím přecpané chronické dietářky.

Dnešní lekci vaření pro nekuchaře vkusně zakončíme doporučením: vymačkejte si ke snídani pomeranč, nebo si dejte alespoň jednu multivitamínovou tabletu denně. Prý se blíží chřipková epidemie.

Přejeme dobrou chuť, ještě lepší zažívání a spoustu úspěchů při "vaření".

Vaše Hospůdka
Zwei drei, zwei drei, zwei drei vier, sieben Köche kochen Bier!
Uživatelský avatar
Obsluha
Zaměstnanec/Sloužící
 
Příspěvky: 388
Registrován: 27 pro 2008 22:08
Bydliště: Hospůdka Na Mýtince

Re: Udělej si sám...

Příspěvekod Obsluha » 13 pro 2012 19:27

Dokonalý dezert pro mlsouny.

Obrázek


Francouzský citronový krém Queso blanco al limón


+ 2 vajíčka
+ šťáva a kůra z jednoho citronu
+ 400g nízkotučného tvarohu
+ 3-4 lžíce práškového cukru (podle chuti)

Ručním šlehačem vyšlehejte žloutky, práškový cukr, citronovou kůru a šťávu dokud nebudete mít bledožlutý hladký krém.

Pomalu všlehejte nízkotučný tvaroh a opět vyšlehejte dohladka.

Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Do bílků můžete dát pár kapek citronové šťávy, aby byla pěna hustější.

Podáváme v miskách, nebo sklenicích ozdobené kolečkem citronu a kandovaným ovocem.




Pramen s obrázkovým návodem: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1263&user=633
Zwei drei, zwei drei, zwei drei vier, sieben Köche kochen Bier!
Uživatelský avatar
Obsluha
Zaměstnanec/Sloužící
 
Příspěvky: 388
Registrován: 27 pro 2008 22:08
Bydliště: Hospůdka Na Mýtince

Re: Udělej si sám...

Příspěvekod Beatrix » 13 pro 2012 19:28

Obrázek


Domácí porce zdraví

Kdo z nás nezná efektivní reklamu na müsli a novodobou propagandu zdravého života z instantních sáčků? Nikdo tomu neunikne. Reklama je všude. Jak se ale říká "Na každém šprochu, pravdy trochu." Nechám bokem, že šproch bude snad pocházet z německého Spruch a vrhnu se rovnou na věc.

Dnes vám připomenemě jídlo, které doma každý určitě alespoň jednou okusil - Ovesnou kaši. Je nenáročná na suroviny i na připravovatele. (U nás na Mýtince samozřejmě připravujeme originální Mariovu ovesnou kaši, které se nic nevyrovná, ale když zrovna nemáte cestu kolem...)

Takže, co budete potřebovat?
Mléko
Ovesné vločky
Med/cukr
Ovoce


Doporučené poměry se značně liší především velikostí porce. Můžete zkusit dva hrnky vloček na tři hrnky mléka, nebo tři lžíce vloček na čtvrt litra mléka, všeobecně ale platí, že pokud budou vločky "tak akorát" zalité mlékem, podaří se vám udělat uspokojivou hmotu.

Mléko a vločky tedy vrznete do kastrolu a povaříte, podobně jako puding. Můžete sladit buď v průběhu vaření, nebo až po odstavení z plotny. Pak hmotu nechte chvíli odstát a můžete se na to vrhnout. Zdobení a dochucování je čistě na vás - ovoce, marmeláda, kakao, kondenzované mléko, nebo i obyčejný jogurt - variací je nespočet.

A my vám i tento měsíc přejeme dobrou chuť!
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Uživatelský avatar
Beatrix
VIP Member
 
Příspěvky: 8401
Registrován: 27 pro 2008 20:35
Bydliště: Hospůdka Na Mýtince

Re: Udělej si sám...

Příspěvekod Beatrix » 13 pro 2012 19:28


S novým kuchařem i nový recept do Vašich domácností! - Na Mýtince jsme vyzkoušeli a nehorázně sme se všichni přežra- přejedli.

Přejeme dobrou chuť!

Obrázek



(Materiál z časopisu Chef Gurman červen 2009)
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Uživatelský avatar
Beatrix
VIP Member
 
Příspěvky: 8401
Registrován: 27 pro 2008 20:35
Bydliště: Hospůdka Na Mýtince

Re: Udělej si sám...

Příspěvekod Beatrix » 13 pro 2012 19:29

Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Uživatelský avatar
Beatrix
VIP Member
 
Příspěvky: 8401
Registrován: 27 pro 2008 20:35
Bydliště: Hospůdka Na Mýtince


Zpět na Nástěnka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron