+vejde do pracovny a zaculí se na něj+ Čau, co děláš? Zase pracuješ? +nakoukne mu do papírů+ Helel, co kdyby sis dal malou pauzu a šli sme do hospody? Nebo si aspoň zarát kulečník nebo něco, já se děsně nudíííím.
Ahoj. +usměje se na ni+ Pracuji na publikaci k výstavě o starém egyptě. +ukáže jí knihu+ Hm? No proč ne, taky už jsem dlouho nikam nevypadnul. +pousměje se+ A kam vyrazíme? +sundá si brýle a složí je na stůl+
Super! +zavýskne+ Mnooo můžueme jít do Tapu. Já vim, já vim, že tam nerad chodíš, že je to pajzl. Nebo do hotelu nebo na Mýtinku, nebo klidně někam úplně jinam. Nebo si vzít flašku a jít do parku. +navrhne+
To je děsnej pajzl. +přikývne a sklidí si knihy+ Vždycky když se tam náhodou ocitnu, smrdím ještě tři dny. +zasměje se+ Uvidíme jak je venku, a kdyžtak někam zapadnem. Tak já se převleču a sejdem se v hale? +navrhne+
No jo, já vím, ale ta atmosféra, chápeš? +vykulí na něj oči, jestli jako chápe+ Jo, já si taky vezmu něco jinýho. Ale venku je docela pěkně. +pousměje se, kývne na něj a maže se nahoru převlíct+
Ale chápu. +uculí se+ Nezapomeň bundu! +zavolá jako zodpovědnej starší bratr, převlíkne se, a čeká na ni dole pod schodama+ Náhodou, víš jak je to dlouho, co jsem se naposled poflakoval v parku. +uculí se+