Obývací pokoj s barem

Moderátor: Victoria

Re: Obývací pokoj s barem

Příspěvekod Styx Lupin » 14 říj 2016 23:19

S: Jo, taky jsem rozhodnutá vyvarovat se ve výchově svých dětí tomu, co se mi nelíbilo, když jsem byla dítě +přikyvuje souhlasně+ Ale ještě asi pořád hodně času prospí... že si můžeš trochu oddechnout a věnovat se svým věcem. Nebo ne? Až začne lézt a hlavně běhat, to už si asi vůbec neodpočineš +pokrčí odevzdaně rameny+ A jak se vlastně máš ty... jak to vypadá s tou tvojí školou... a vůbec? +otočí si Sophii naproti sobě a upraví jí bryndáček, aby jí případně neušpinila dupačky+ S tím se počítá +zasměje se a nabere na lžičku trochu přesnídávky+ Na, Sophi... hmmm, tohle je hrozně moc dobrá mňamka... ochutnej +pobízí ji sladce a drží jí lžičku před pusinkou a čeká, jestli si od ní vezme+

V: To by se mi taky líbilo, vychovávat dítě až od věku, kdy už je s ním trochu sranda a dokáže tě obehrát v deskové hře +poznamená pobaveně+ To už jsem někde viděla, jak se mrňata dokážou smát. Někdy je to vážně legrační. Taky se tak Sophie umíš smát? +culí se na malou+ Já jsem tak trochu vycvičená k přežití, takže asi bych tam neumřela hlady nebo vyčerpáním. Ale číhají tam jiná nebezpečí. Ale prosím tě +mávne rukou+ určitě bys to zvládla i ty, každý člověk má v sobě nějaký ten pud sebezáchovy +mrkne na ni přesvědčeně+ S Tonym? +těkne očima po ní a pak i po Styx+ No, vidíme se dost málo, jak jsme oba hodně pracovně vytíženi +zaonačí to kulantně+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 15 říj 2016 15:36

jsem rozhodnutá, uvidím, jak mi to vydrží. +zasměje se+ slyšela jsem, že nakonec ty chyby stejně zopakujem. +uculí se trochu+ jo, ona spí docela pěkně. +přikývne a usměje se+ chodí spát okolo půl devátý a spí většinou tak do pěti, ale když se nakrmí, zabere ještě tak do osmi a přes den má ještě tak dva šlofíky. +uculí se+ Naštěstí Byron je neutahatelnej, takže běhat za ní bude on. +směje se+ No... školu zatím nechávám u ledu. +usměje se+ Asi bych to zvládla, ale byl by to hroznej stres. dodělat si ji můžu kdykoliv, teď si chci užít Sophii, dokud je malinká. +pousměje se+ A co vy vlastně? +zeptá se opatrně, pač si pamatuje, že se chtěli snažit o dítě. Sophie už ví, že na lžičce přichází dobrota, takže způsobně otvírá pusu, občas jí teda někde trošku vyteče, ale pomlaskává si... asi tak prvních deset lžiček. Pak se rozhodne osahat si lžičku sama, chmátne po ní a přesnídávka lítá vzduchem :D+
Mě to trochu děsí, zatím je malá a rozkošná a není tak těžký ji obstarat, ale až povyroste čeká nás daleko víc práce, rozhodnout se o výchově, jak ji budeme trestat, a vůbec. +zasměje se+ Umí se smát na celý kolo, ale radši nechtěj, aby se smála s plnou pusou přesnídavky. +zazubí se+ Tuhle jsem se večer česala a našla si ve vlasech brokolici. +uculí se+ To tě obdivuju. +usměje se+ Pud sebezáchovy jo... ale jinak nevim. +směje se+ ale zvládla jsi to, to je moc dobře. Musíš na sebe dávat pozor. +pohladí ji po rameni s úsměvem+ Aha. +uculí se a toho pohledu si všimne, ale nic neříká, kdyby chtěla, tak to vyklopí sama+
This is who I am.
Escapist. Paradise Seeker.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 20 říj 2016 20:33

S: Tak to máš úplně ideální dítě, že vás nechá v noci spát. Spousta dětí to má prý obráceně +obdivuje Sophiin spánkový režim+ Jasně. Studium ti neuteče. Ale přijít kvůli škole o Sophiiny nejroztomilejší léta by byla rozhodně velká škoda +snaží se co nejméně nacintat s přesnídávkou a očividně má radost, že se malá od ní nechá bez problémů krmit+ My? No, my jsme se s Remusem rozhodli, že po návratu z této poslední výpravy bychom si chtěli konečně založit rodinu +prozradí jí – jim oběma – s potutelným úsměvem+ Takže možná brzy přijdu pro rady +uculí se na Viki a její chvilková nepozornost způsobí, že jí Sophie vyrazí lžičku a Styx má v tu chvíli přesnídávku na obličeji, ve vlasech a ve výstřihu. Sophie je jako zázrakem úplně čistá+ No... mám se ještě hodně co učit s malými dětmi +rozesměje se a kapesníčkem si začne utírat přesnídávku z řas a z vlasů. Při zmínce o Tonym se vyčítavě podívá na Vanessu, ale nekomentuje to, ne kvůli tomu, že by to před Viki chtěla utajit, ale nemá právo plést se sestře do jejího milostného života+

V: To máš pravdu. Sice tomu houby rozumím, ale prý se říká, že malé děti malé starosti, velké děti velké starosti. Takže myslím, že žádné děti mít nechci +rozhodne se se smíchem+ A Sophie bude jedináček, anebo jí plánujete pořídit ještě sestřičku nebo bratříčka? +vyzvídá+ Neboj, dokážu se o sebe postarat. Ale díky, že máš starost +usměje se na ni. Ráda by se jí jako kamarádce i svěřila, jak to ve skutečnosti s Tonym je, ale sama má v těch citech takový zmatek, že se v tom ani sama nevyzná a radši to nechá být. Sestřin pohled ovšem zaregistruje a sklopí před ním oči+ Takže konečně plánujete dítě? +přesune vděčně pozornost od sebe na Styx+ To je skvělé, alespoň náš rod nevymře po přeslici +usměje se a má z toho upřímnou radost, protože to taky slyší poprvé+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 20 říj 2016 22:24

No, teď má dobrý období. +usměje se+ Mění se to, jeden týden spí krásně, další se budí třeba pětkrát za noc. Ale na to první se zvyká daleko líp. +uculí se+ Jo, přesně tak. Lidi kolikrát studují i v šedesáti. K práci to nepotřebuju, dělám to jen pro sebe, a klidně to můžu dělat za pět let. +pousměje se souhlasně+ Vážně? +uculí se+ Tak to gratuluju, a držím palce, aby se vám rychle zadařilo. +usměje se vesele+ Klidně přijď. Moc tomu rodičovství nerozumím, ale klidně ti dám věci a hračky, co z nich malá vyroste. +uculí se na ni+ Jejda. +rozesměje se+ První co se naučíš je, že už nikdy nebude pořádek. +směje se a přinese jí ubrousky+ No co to je, ty potvůrko. +uculí se na Sophii, která se tím vším děsně baví+ Chtělas dát tetě taky ochutnat, co? +usměje se+
No, to je asi fakt. +souhlasí se smíchem+ Uvidíme časem. +usměje se+ Momentálně mám pocit, že jsme kompletní rodina tak jak jsme. Chci si malou užít. Jestli se to někdy změní, to nevím. +zazubí se+ O tom nepochybuju. +usměje se+ Ale někdy se objeví věci který jsou nad síly každýho. +pokrčí rameny s úsměvem+ Jo? Nemáte žádné sestřenice nebo bratrance? +zajímá se+ Tak to je velká zodpovědnost. +směje se+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 23 říj 2016 19:59

S: +houpe si malou na klíně a ta jí pevně svírá v drobné dlani prst+ Voní tak hezky miminkovsky +políbí ji do vlásků+ A kam chodíš na procházky s kočárkem tady ve městě... máte poblíž nějaký park, nebo tak něco? Mohly bychom jít chvíli vozit, co ty na to, Vanesso? +mrkne na sestru+ Díky, Viki. Uvidíme, jak rychle se nám to povede. Necháme tomu volný průběh +pokrčí s úsměvem rameny+ Jak nerozumíš... jsi přece zasloužilá matka +zasměje se+ Myslím, že věci i hračky po malé budeš ještě sama někdy potřebovat +prorokuje, ale poděkuje za nabídku+ No to je ale šikovná holčička. Sebe ani trochu neušpinila +musí se smát, jakou má Sophie radost z toho zmatku kolem ní+ Tak co, svěříš nám malou, že bychom ji šly povozit, aby sis na chvíli odpočinula? +otáže se vesele+

V: Když už se lidi rozhodnou založit rodinu, většinou prý jenom při jednom dítěti lidi nezůstanou. Takže chtělo by to ještě bratříčka +zamrká na ni lišácky+ Hm, to máš asi pravdu. Ale naštěstí mám kolem sebe lidi, kteří mi pomůžou, když už všechno vypadá beznadějně. Určitě to i sama znáš +pousměje se+ Vozit kočárek? To je výborný nápad. Pokud se nám Sophie nerozpláče, když neuvidí maminku +uculí se+ Půjdeš se mnou a s tetou ven, Sophi? +culí se na malou+

S: Teta z otcovy strany má dva kluky, takže máme bratrance. Ale náš strýc z matčiny strany se nikdy neoženil a nemá žádné děti +vysvětluje Styx, protože má mnohem lépe nastudovaný rodokmen jejich rodů než Vanessa+ Takže pokračování matčina rodu je jenom na nás dvou +pohlédne s úsměvem k Vanesse+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 24 říj 2016 00:45

teďka voní miminkovsky, ale počkej, až ta meruňka proběhne tam kam má. +zasměje se+ Tady prakticky za barákem máme Kensington park, tam je to krásný. Je tak velký, že máme každou procházku jinou. A robin se tm proběhne. +usměje se+ Ale v kočárku chodíme jen někdy, když potřebuju do města, nosím ji v šátku. Je to skladnější, a ona je v dopravě a na ulici klidnější, protože je u mě. +vykládá+ navíc ji můžu klidně i nakojit a nikdo nic nepozná. +uculí se vesele+ Jo, to je nejlepší, nechat to volně plynout. +přikývne+ No zatím jsem si toho moc nezasloužila. +uculí se+ jo, šikovná, to ona je. +usměje se něžně+ Jestli chcete tak úplně klidně. +uculí se+ Kdyby brečela, tak to máte domů jen kousek. +usměje se+
Já jsem si taky říkala, že je smutný bejt jedináček. +přikývne+ ale teď nějak nevím, možná za pár let. Zatím mi to takhle stačí. +uculí se+ Jo, to znám. +usměje se+ To je největší štěstí v životě, podle mě. +mrkne na ni+ Já myslím že ne, když jí sundáte střechu, aby viděla ven, tak bude spokojeně pozoruje. +uculí se+ Co bys tomu řekla, koťátko? +uculí se na malou, a odskočí nahoru do pokojíčku pro věci, aby jim ji přioblíkla+
Páni, to jsem vůbec nevěděla, a vídáte se? +zajímá se+ Tak to je velká zodpovědnost. +mrkne na ně, ale dělá si srandu, a zatím Sophii oblíká svetřík, a další věci+ Hlad by mít neměla, ale dám vám s sebou ovocnou kapsičku, kdyby náhodou. +usměje se+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 27 říj 2016 23:44

S: To si umím živě představit, i když jsem mimino ještě nikdy nepřebalovala +ohrnuje se smíchem nos+ Tak to je skvělé, že máte kousek přírody hned za barákem. Snad tam nezabloudíme. No my si ji radši dáme do kočárku, viď Vanesso? Když tak nám dej i dudlík nebo nějakou hračku, kdyby náhodou +jak ji Viki obléká, s úsměvem sleduje, jak se malá už dychtivě těší, ví, že půjde ven+ Tak jdeme na procházku +zvedne se a jde ke dveřím+ Neboj, my se o ni postaráme +ujistí Viki a nechá ji, aby jim tam malou v kočárku naaranžovala+

V: V tom máš naprostou pravdu +přikývne na toho jedináčka a skoro jako by se dohodly, řeknou to se Styx téměř dvojhlasně+ Vlastní zkušenost. Vyrůstaly jsme odděleně. Co bych za to dala, mít tenkrát sestru +povzdechne si trochu smutně, ale ne zase nějak tragicky+ Vlastně tě i chápu. Teď máš jen Sophii a můžeš se jí naplno věnovat. Druhý prcek může přijít, až bude malá trošku větší a samostatnější +souhlasí s ní+ Moc se nevídáme +s bratranci+ Žijí ve Francii a my každá žijeme v jiném koutě světa. Ale když se občas objevíme v rodné Provence, navštěvujeme naše příbuzné. Styx asi častěji než já +pousměje se a pak se zvedne a jde za nimi+ Za jak dlouho máme přijít? +zeptá se pro jistotu+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 29 říj 2016 02:04

Já myslím, že to zvládnete. +uculí se na ni, Sophii jim doobleče a do tašky jim přibalí hračky a extra deku, pláštěnku, a tak podobně+možná se vám otočí na břicho, většinou se jí nechce moc klidně ležet. +varuje ji se smíchem a uloží malou do kočárku+
Byron taky vyrostl jako jedináček, a já zas měla dva sourozence, takže to budeme muset nějak vymyslet. +uculí se+ Zatím to ale řešit nechci, líbí se mi, jak je to teď. Máme dost času na ni, a zároveň i na sebe. Ale třeba se mi to zalíbí a budeme mít tři nebo čtyři. +zasměje se+ Alespoň něco, nějaké kořeny člověk potřebuje. +přikývne s úsměvem+ No, já půjdu pracovat nebo spát, takže se vraťte až se vám bude chtít, z ničeho důležitýho mě nevyrušíte. +uculí se a zamává jim+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

Příspěvekod Styx Lupin » 29 říj 2016 20:34

Klidně si na chvilku zdřímni. Využij toho, že budeš chvíli sama +mrkne na ni Styx a pak si vezmou kočárek a vyrazí s Vanessou do blízkého parku. Cestou se střídají ve vození a když dojdou do parku, posadí Sophii v kočárku, aby mohla pozorovat svět kolem sebe. Malá sleduje pejsky, co tam pobíhají, kachny v jezírku, lidi a hrající si děti a je z toho celá nadšená, takže si na nějaký pláč ani nevzpomene. Protože je dneska krásně, rozloží si do trávy deku a posadí se na ni. Nakrmí Sophii, pak si s ní chvíli hrají a blbnou a když už jim začne ospale pokňourávat, položí ji do kočárku a procházejí se s ní po parku a když malá usne, pomalu se vydají na zpáteční cestu, aby to měly akorát, než se malá vzbudí+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Victoria » 30 říj 2016 23:30

Díky. +usměje se+ Kdyby něco, zavolejte mi. +zamává jim, a pak pouklidí věci v obýváku, natáhne se na gauč s notebookem a vyřídí si pracovní emaily a podobně. A i když ví, že jsou v pořadku venku, stejně je trochu nervózní a každou chvilku kontroluje mobil, kdyby náhodou volaly. A tak tam leží, až se jí sklíží víčka a ona usne+
This is who I am.
Victoria
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Kensington house, London