od Locke Lamora » 23 srp 2014 01:43
Víš kdo jsem? +osloví ji tím mrazivým podmořským hlasem+ Beru si životy mužů dost pošetilých, aby se vydali na moře s otevřeným srdcem. +pronese, a jinak se ani nepohne+ Protože někoho hledám. +dodá+ Kdysi dávno jsem milovala a byla milovaná, a moře bylo klidně a nosilo život. +pomalu vstane+ Ale pak mi ho vzali. +stáhne ostře černý obočí, a moře za sklem zabouří+ Spoutali ho a ukryli uprostřed pevniny, na místě, kam se mořská voda nedostane, pryč ode mě. +řekne jí, a v očích i hlase má bolest+ Přišel ke mně muž, se srdcem červivým a děravým jak korálové útesy. +upře na ni ten svůj pohled+ Pojede loď, řekl mi. Vezmi si muže, dej mi ženu, řekl mi. +pokračuje studeně+ Pomoz mi, a já ti přivedu, koho hledáš, řekl mi. +dodá do třetice, a do skleněných stěn se opře vlna. žena pomalu přejde k ní a upře oči do jejích+ cítím tvoji moc. cítím tvůj cit. +řekne jí tiše+ obojího máš víc než měl on. +pozvedne oblouky obočí+ říkám ti, pomoz mi, a nechám tě jít. +pronese, a sleduje ji, čte v jejím srdci+
Většinu mé váhy tvoří mozek!