Někde v Turecku

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Někde v Turecku

Příspěvekod Styx Lupin » 01 lis 2014 20:06

Děkuji. Jsem tobě i tvému otci nesmírně vděčná, že mohu být zatím u vás. Vůbec nevím, kam bych šla. Ale nechci vám být na obtíž. Pomůžu vám opravdu s čímkoliv +pronese naprosto vážně+ Plod násilí? +úplně ji to ochromí+ Nevím, jestli jsem ti dobře rozuměla...tys byla...jeho otcem je nějaký neznámý syrský voják? +zeptá se jí opatrně+ Ale pokud nechceš o tom mluvit, necháme toho a budeme se bavit o něčem jiném +respektuje její soukromí+ Mně se líbí spousta jmen. Ale možná bude lepší, když mi dáte nějaké arabské jméno, abych nebyla pro vás tak úplně cizí. Nechci, abyste mi říkali Ta-která-k-nám-připlavala-po-řece +zasměje se+ Jak se vůbec jmenuje ta řeka?
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 01 lis 2014 23:36

alespoň tu nebudeme tak sami. +uculí se, a vypadá to že je vážně ráda, že tam s nimi je+ nejsi na obtíž. +zavrtí hlavou+ nouzí netrpíme. +pousměje se a trochu maso podlije+ no... +sklopí oči, a najednou neví kam se podívat, z nějakého důvodu jí nechce lhát, možná jí věří+ tak to říkáme. tak to otec říká. +pokrčí rameny+ Můžeme ti říkat třeba Ghareebah. cizinka. +navrhne s úsměvem+ to by bylo trochu dlouhé. +zasměje se+ pojď, ukážu ti mapy. máme chvilku čas. +nakoukne pod pokličku, a zavede ji k Hakimovi do pracovny+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 02 lis 2014 00:48

Hlavně, aby to nevadilo taky tvému otci +dělá si trochu starosti+ Aha, chápu +přikývne na tu oficiální verzi, ale jak to doopravdy je už nevyzvídá, až bude Asiyah chtít, tak jí to sama řekne+ Gha-ree-bah... to je hezké jméno. Ale budu se to muset nejdřív naučit vyslovit +zasměje se a opakuje si to několikrát pro sebe cestou do Hakimovy pracovny+ Tak kde se teď nacházíme? +skloní se nad mapou, kterou dívka rozložila na stole+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 03 lis 2014 13:46

On to nikdy neřekne nahlas, ale je rád, že se taky trochu zabavíme. +uculí se na ni, a je ráda, že to nechá být, protože lhát jí nechce a na pravdu se taky necítí+ Ghareebah. +zopakuje jí to aby pochytila správnou výslovnost, nakloní se s ní nad mapou, ale dává pozor, aby nepřeházela papíry co tam má Hakim rozložené v perfektních kupičkách+ Tady. +ukáže jí kousek od hranic se Sýrií,takže může vidět že okolo toho vážně moc není+ tady je vesnice, a nejbližší město až tady. +ukáže o pěkný kus dál+ a tady je řeka, po které jsi připlula +usměje se a dívá se na ni jestli něco pozná+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 03 lis 2014 21:40

+hledí vyjeveně na ten bod uprostřed turecké pustiny, na který ukazuje Asiyah a snaží se skrýt zděšení, kde se to ocitla+ Široko daleko opravdu nic není. Antakya- +hláskuje jméno nejbližšího města+ je pěkně daleko. Jak se tam vůbec dopravujete? +vrátí se prstem zpátky proti proudu řeky+ Řeka Ásí? +zavrtí hlavou a soustředěně studuje mapu, jestli jí nebude nějaký název povědomý+ Vůbec nic mi to neříká +po chvíli to nakonec vzdá, je na ní vidět to zklamání+ Nevadí...určitě něco vymyslíme +pousměje se+ Měly bychom jít dodělat ten oběd. Mohla bych si pak chvíli hrát s Bahijem? +koukne na ni prosebně+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 04 lis 2014 17:42

Jsme tu trochu na samotě. +připustí s úsměvem+ jsem ráda, že máme elektrické světlo. když jsem byla malá, svítili jsme svíčkami a petrolejkami. +pousměje se+ do města jezdíme málokdy. dvě rodiny ve vesnici mají auta, a vozí věci pro celou vesnici, nebo tam otce vezmou nakoupit léky. Možná si ještě vzpomeneš. +usměje se povzbudivě a vůbec v té věci neztrácí optimismus+ myslím, že jsi tady nikde v okolí nežila. +zavrtí hlavou+ možná jsi třeba byl někde v turecku na dovolené a měla jsi nehodu. +navrhne první co ji napadne+ za chvilku už to budu. +přikývne+ no jistě, že můžeš. +přikývne+ vlastně bych potřebovala, abys s ním chviličku počkala, musím pak zajít do lesa sesbírat nějaké bylinky na masti. +usměje se+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 04 lis 2014 20:59

To muselo být romantické, s těmi petrolejkami +poznamená+ A do vesnice chodíte pěšky? +zajímá se+ Já si myslím, že jsem spíš z města. Mám příliš jemné ruce na to, abych byla z vesnice +prohlíží si dlaně+ Vidíš? Další indicie +uculí se+ No, to je vlastně dost pravděpodobné, že jsem tady byla na dovolené +připustí+ V tom případě jsem sem mohla přijít úplně odkudkoliv +povzdechne si a vydá se s ní do kuchyně+ Hrozně ráda ti ho pohlídám. Jdu se s ním trochu seznámit, aby se mně nebál +vyjde na dvorek a chvilku pozoruje chlapce při hře, dokud se k ní nezatoulá jeho míč. Zvedne jej a hodí mu jej s úsměvem zpátky+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 04 lis 2014 22:38

Já jsem byla malá, takže tenkrát jsem to úplně neocenila. +usměje se vesele+ asi ano. neznám moc bílých lidí,ale myslím, že nejsi moc opálená, na to abys byla z venkova. +přikývne souhlasně+ taky máš upravené nehty. a máš tetování, na vesnicích se asi lidé moc netetují. +uculí se+ však na to přijdeme. +ujistí ji s úsměvem+ děkuju. +usměje se na ni vděčně, a jen je nenápadně pozoruje oknem, jak jim to jde. Bahij se na chvilku zarazí když přijde, protože je pro něj pořád nová, ostražitě se dívá za míčem, když mu ho hodí, ale pak se zazubí, poskočí, a běž pro něj+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 04 lis 2014 23:52

+dívá se s úsměvem na Bahija, jak s dětskou roztomilostí běží za míčem+ Hoď mi jej +pobízí ho a jak jí chlapec hodí trochu nešikovně míč, má co dělat, aby jej chytla a Bahij má z toho děsnou srandu. Chvilku si přehazují míč mezi sebou+ Jde ti to moc dobře. Ukážeš mi teď, ke si nejradši chodíš hrát?
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 05 lis 2014 21:02

+ještě chvilku se na ty dva dívá jak si hrají, trochu se u toho usmívá, a pak odstaví hotový oběd z plotny, vezme si košík a potichu vyjde zadem ven a na kopec do lesa. Bahij se Styx zatím směje, že chytá hůř než on, a běhá za míčem když ho nechytí sám, pak si ji tak přemýšlivě prohlíží s hlavičkou nakloněnou na stranu, načež se rozběhne po dvorku za kůlnu kde je naskládané dřevo na oheň. v malém prostoru vzadu má svůj koutek, je tam pár hraček, většinou ze dřeva, a taky dvě skleněné kuličky, a spousta drobných dětských pokladů, zvláštně zaoblené kamínky a klacíky+
Asiyah

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum