Někde v Turecku

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Někde v Turecku

Příspěvekod Styx Lupin » 29 říj 2014 22:21

+když jí Asiyah seznámí s tím, kde co v kuchyni najde, sedne si, oloupe cibuli a pustí se do krájení, občas ji cibulová šťáva štípne ve zraněné dlani, ale nevšímá si toho+ Máte to tady moc hezké, útulné +i z toho mála slov, které zná, se dá při troše vůle pochopit smysl vět, takže jim konverzace docela jde+ Tvůj otec léčí lidi z celého okolí? +utře si zaslzené oči do rukávu, ale nepoleví v krájení cibule. Vždycky, když k nim přiběhne Bahij, usměje se na něj a strčí mu do ruky nějakou dobrotu ze stolu+ Je to moc šikovný kluk. Musíš být na něj pyšná +sdělí s úsměvem jeho matce a pak zmlkne, jak se na chvíli pohrouží do zachmuřených myšlenek, co když má i ona někde nějaké dítě+ Jehněčí? To zní dobře +nasype pokrájenou cibuli do nádoby a čeká na další pokyny+ Bydlíte tady jenom vy tři, nebo ještě někdo? +zeptá se tím nepřímo na otce jejího syna, ale taky na její matku, nebo i na další členy rodiny+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu.
(krédo templářského řádu)
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 29 říj 2014 23:24

Většinou ano. +přikývne, a rozdrtí v hmoždíři koření na maso+ Do města je daleko, a lidé mu tu věří. +usměje se. Bahij se před ní už ani moc nestydí, a vesele brebentí na ně obě, i když díky tomu že ještě neumí pořádně vyslovovat mu nejde moc rozumět+ Jsem moc pyšná. +pousměje se něžně, a vyprovodí chlapečka očima ze dveří+ Taky budeš mít jednou takového. +uculí se na ni povzbudivě, a dá jí k očištění další zeleninu+ Jenom my. +přikývne+ moje maminka zemřela už dávno. +pousměje se trochu smutně+ mám ještě tři bratry a sestru. +vysvětlí jí+ Ale ti se rozutekli do světa. Jeden z nich studuje medicínu v Istanbulu, otec je moc hrdý. +uculí se pyšně+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 30 říj 2014 00:14

+sleduje ji, s jakou láskou kouká na chlapečka a přijde jí to hrozně krásné+ Nevím...možná mám taky dítě. Nevzpomínám si... +sklopí radši oči k zelenině a začne ji čistit+ To je mi líto, že už nemáš maminku +vezme si nůž a začne krájet očištěnou zeleninu, nejdřív pomalu, ale pak zrychlí+ Hele, jak mi to jde...koukej...určitě jsem musela být kuchařkou! +směje se, jak jí to jde hezky od ruky, seká a krájí, až se jí míhá nůž v ruce a přestane teprve tehdy, když už je všechna zelenina rozkrájená na kousky+ Jste velká rodina. Tak to věřím, že je Hakim hrdý, že jeho syn kráčí v otcových šlépějích +řekne to trochu neobratně, ale snad jí Asiyah bude rozumět+ Ale ty přece taky. Na tebe je určitě taky pyšný +usměje se na ni+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 30 říj 2014 11:01

Já jsem... když jsi byla v bezvědomí, prohlížela jsem tě. +začervená se trochu+ jestli nemáš ještě nějaká poranění, kterých jsme si nevšimli. a jestli ti někdo neublížil na těle. +dodá a kouká se do hrnce, protože se trochu stydí+ Nemělas dítě. tělo si takové věci pamatuje. +usměje se na ni+ Už je to dávno. +pousměje se+ Otec nás vychoval dobře. +pokrčí rameny+ tedy, máš to hezky pravidelné. +pochválí ji se smíchem+ možná jsi byla velká kuchařka. +uculí se+ Je moc pyšný. +přikývne s úsměvem+ Já jsem ho mockrát zklamala. +sklopí oči a je poněkud potichu+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 30 říj 2014 17:10

Za to se nemusis stydet, Asiyah +usmeje se na ni, kdyz vyciti divciny rozpaky+ Patri to prece k vasi profesi. Nebyt tebe a tveho otce, kdovi, jak by to se mnou dopadlo. Mozna vam vdecim za svuj zivot +pohledne na ni povzbudive+ A... +trochu okouni, jakoby si nebyla jista, jestli to vubec chce vedet+ ...zjistila jsi neco? Neublizil mi nekdo...vis, jak to myslim... +zepta se prece jen+ Tak to se mi ulevilo, ze nemam dite. Nechtela bych, aby bylo nekde bez mamy. Vdana asi taky nejsem +prohlizi si ruce+ Nemam zadny prstynek, ani neni videt, ze bych nejaky nosila. Jen tohle +sahne si na medailonek na krku+ Myslis, ze mne nekdo hleda? +podiva se na ni s nadeji+ Velka kucharka! Tak to nesmim Hakimovi pripalit obed +rozesmeje se+ To muselo byt pro vaseho otce hodne tezke, vychovat vas sam. Vis...mela jsem predtim takovy pocit, jakoby ses ho bala nebo tak...jsi uplne jina, kdyz tady neni...veselejsi. Zklamala tim, ze jsi sama s ditetem? +koukne na ni po ocku+ Vlastne...nic mi do toho neni +usmeje se na ni omluvne a prida zeleninu k masu+ Tak co ted?
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 31 říj 2014 15:18

+zvedne k ní oči a usměje se, vděčná že to chápe+ Ne. +zavrtí hlavou, pořád trochu rozpačitě+ Nikdo ti neublížil, aspoň ne takhle. +řekne úplně s jistotou+ Všimla jsem si ho. +přikývne, když jí ukáže medailonek+ někdy se dají otevřít, třeba je něco uvnitř. +napadne ji+ určitě tě někdo hledá. +usměje se na ni aby nebyla smutná+ nevím jak dlouho jsi byla v té řece, ale určitě už je to několik dní co jsi byla naposledy doma. +pokrčí rameny+ to by byl asi poměrně rozmrzelý. +zazubí se na ni rozpustile+ Nebojím se ho, on... neubližuje mi. +zavrtí hlavou rychle+ je to důstojný muž. pořád truchlí pro maminku, nemá rád zbytečný smích a rozptylování od práce. +pousměje se+ vychoval nás dobře. ale moje dítě nemá otce, a to je velká hanba. +sklopí oči, postaví se ke kamnům a začne jídlo opékat+ odpočiň si, zbytek už zvládnu. +usměje se na ni+
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 31 říj 2014 21:21

+neřekne nic, ale je na ní vidět, jak se jí uleví, že jí předtím nikdo neublížil+ Jestli mne i někdo hledá, jak mne může najít tady +povzdechne si smutně, spíš pro sebe+ To mne ani nenapadlo, že by ti otec ubližoval. Měla jsem spíš na mysli, že vládne trochu pevnější rukou +vysvětlí, jak to myslela+ Tak to je dobré vědět. Dám si pozor, abych ho nechtěně něčím nepodráždila +ani jí už nepřijde tak složité konverzovat s Asiyah v arabštině, pomalu se do toho dostává, i když občas trochu komolí slova+ Nemyslím, že by to měla být hanba, že s vámi nežije Bahijův otec. Ne vždy vyjde všechno tak, jak si člověk přeje. Máš krásného a zdravého syna, a to je přece mnohem důležitější. Jednou bych taky chtěla takového kluka +mrkne na ni s úsměvem, aby ji trochu rozveselila+ Už jsem se jej pokoušela otevřít, ale nešlo to. Asi je jenom obyčejný +zatímco Asiyah peče maso, sedne si a prohlíží si medailonek+
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 01 lis 2014 00:55

Je pravda, že asi určitě nejsi odnikud z okolí. Až se ti udělá lépe, můžeme zkusit zajet do města na policii. Je to daleko, ale nikde blíž stanice není. +usměje se na ni povzbudivě+ to vládne, ale dělá to pro naše dobro. +pousměje se+ jinak bychom mu pěkně zvlčeli. +uculí se+ u nás to hanba je. +pousměje se trochu+ nejsem provdaná. +osvětlí jí to+ a s nemanželským dítětem je těžké najít pro mě manžela. +uhýbá trochu očima+ je krásný,ale otci pořád připomíná moji hanbu, tak je pro něj těžké ho přijmout jako vnuka. +pokrčí rameny+ možná je tam nějaký skrytý mechanismus. +nakukuje jí pod ruku na medailonek+ mohla by v něm výt třeba nějaká fotografie.
Asiyah

Příspěvekod Styx Lupin » 01 lis 2014 10:26

Ta policie už mne taky napadla. Ale asi bych se nejdřív vrátila na místo, odkud jsem přišla. Možná si na něco vzpomenu, pokud mi tam bude něco povědomé, anebo tam bude blízko nějaká vesnice, kde by mne někdo poznal +řekne odhodlaně, pořád nesmířená s osudem+ Chápu, že tady se to bere trochu jinak. Ale ty jsi krásná žena, Asiyah, a máš krásné dítě. Nevěřím, že by sis nenašla manžela +mrkne na ni šibalsky+ Bahijův otec je ženatý, že ano? Nenapadá mne totiž žádný jiný důvod, proč by si tě nechtěl vzít +dokulhá k ní a utěšujícně ji pohladí po rameni+ Tvůj otec je inteligentní muž. Věřím, že i když to tak nevypadá, hluboko ve svém srdci má Bahija upřímně rád. Dej mu čas, aby se s tím srovnal +usměje se na ni mile+ Tak mne napadlo...asi bys mi měla dát nějaké jméno, než si vzpomenu na to své +uculí se+

(berme to samozřejmě tak, že takhle plynule arabsky nemluví, jen se to snaží co nejlépe vyjádřit, aby jí Asiyah rozuměla ;) )
Styx Lupin
VIP Member

Příspěvekod Asiyah » 01 lis 2014 15:05

(no jasný :))

můžeme se vrátit tam kde jsme tě našli, ale asi nepoznáme, jak dlouho jsi byla v řece, a odkud jsi připlula. +pousměje se+ ale to nevadí,můžeš se dát dohromady tady u nás. +navrhne s širokým úsměvem+ to ano, ale podle našich zvyků jsem... znesvěcená. +usměje se trochu trpce+ Otec se snaží mi nějakého najít. +přikývne+ Ne, není ženatý, je to trochu... složitější. +ošije se+ ve vesnici si myslí, že Bahij je plod násilí. +sklopí oči+ občas se sem zatoulají vojáci ze sýrie, a... necháváme to tak. +zamumlá rychle+ no vidíš, to bychom měli. +uculí se+ máš nějaké jméno co se ti líbí? +zajímá se+ nebo ti můžeme dát nějaké arabské. +zamyslí se+
Asiyah

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum