Výlet do Sýrie

Akce Styx a jejích postav

Moderátor: Styx Lupin

Re: Neoficiální návštěva Amona a Beatrix v Sýrii

Příspěvekod Altair » 28 úno 2016 22:00

+ty mi dáváš:D Jsem si musela pracně najít, co ten Honza dělá v mešitě, když není muslim:D+ Protože chalíf, který vládl v době stavby této mešity, podporoval spojitost místa s touto relikvií, tak významnou pro křesťany, a skutečnost, že ji zakomponoval jako součást mešity, se dá považovat za výraz snahy deklarovat návaznost islámu na křesťanství +tak+
+no jo, vždyť ona má tašky:D+ Samozřejmě... hned to zařídím +spojí se s řidičem, který je sem dovezl a na kterého jsem úplně zapomněla! a když přijede, naloží tašky s nákupy do auta a nechají se odvést do historické části Damašku. V jedné z ulic zastaví a vystoupí a Altair provede Beu zbytek cesty pěšky+
V této části města jsem vyrůstal +ukazuje jí ty staré předměstské domy a ulice a nestydí se za to, že žil v chudé čtvrti. Vejdou do jedné uličky, ze které na ně promlouvá historie a původní orientální architektura+ A v tomto domě jsem se narodil +i přes svoji skromnost a omšelost to místo vypadá trochu jako z pohádky tisíc a jedné noci+ Teď už je to tady téměř opuštěné a chátrající, ale když jsem byl kluk, bylo to tady moc hezké +rozhlédne se a na chvíli se zahalí do vzpomínek+ Měl jsem to tady moc rád...
http://media.novinky.cz/361/183617-original1-i9ohm.jpg
(je dost těžké najít normální obrázek starého Damašku, aby nebyl rozbombardovaný:()
Krédo Assassínů:
"Žijeme v temnotě, abychom sloužili světlu. Jsme Assassíni. Nic není pravda, vše je dovoleno."
Nothing is true, everything is permitted!
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 28 úno 2016 23:14

+cha, potřebuju vzdělat no :D + Aha, to je docela zajímavý...+pokýve hlavou+
+no právě toho táhne asi už docela dost...nejspíš to nechala předtím tam někde u dveří mešity, ale jít s tím na prohlídku města...+ Díky...
Je tady hrozně suchej vzduch...+nakrčí čelo+ Odkud berou lidi vůbec vodu?
Přímo tady? +rozhlíží se+ A...můžeme se podívat dovnitř? +koukne na něho, jestli tam někdo bydlí+ Vypadá to tu úplně jinak než ve středu města. Tak...malebně, nebo jak to říct. +jak stojijou před jeho domem, tak nenápadně zavadí prstama o ty jeho+ To přece není zase tak dávno, je hrozný, jak rychle se svět mění... +tak ono i to rozbombardovnaý má určitej výraz, žejo...+
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 29 úno 2016 20:59

(vždyť proto je v Sýrii, aby se o té zemi a jejich obyvatelích něco dozvěděla;))

Hned za městem je poušť a odtud vane chamsin, pouštní vítr, který přináší sebou prach a písek +proto je tam tak suchý vzduch+ Jsou tady hluboké studny. Ale vede tady i voda a kanalizace z města +usměje se, že i když to možná tak na první pohled vypadá, nezasekli se ve středověku+ 
Ano... přímo v tomto domě +přikývne a proplete si prsty s jejími+ No je to už hodně přes dvacet let, co jsem tady žil. Bylo mi deset, když jsem odsud odešel do Masyafu.
Proč ne +usměje se potěšen, že projevila zájem podívat se dovnitř+ Počkej tady chvilku +vejde do domu, chvíli pobyde vevnitř a pak se objeví na prahu s nějakou starou ženou+ Bydlí tady staří manželé... ale ochotně souhlasili, že se můžeme podívat dovnitř. Vysvětlil jsem jim, o co jde a představ si, že si na mně vzpomínají +pousměje se a Arabka je už uctivě zve dál. Přestože dům vypadá zvenku už trochu zchátrale, uvnitř je čisto a útulno. Zařízení je skromné a jednoduché, typické pro nižší třídu, ale překrásná orientální výzdoba přidává interiéru na malebnosti. Uvnitř je srdečně přivítá i druhý obyvatel domu a žena hosty okamžitě uctí pohoštěním, a jelikož neočekávali návštěvu, je to jen to, co mají zrovna sami doma... mahši, což je cuketa s masem a rýží a k tomu typický humus, kaši z cizrny a olivového oleje. A nepostradatelnou arabskou chlebovou placku místo příboru. A samozřejmostí je čerstvé ovoce. Altair poděkuje a ulomí si kousek placky a nabere si s ní jako se lžící jídlo+ 
Syřané jsou velmi přátelští a pohostinní lidé. Každého, kdo vstoupí do jejich domu, s úctou přivítají a pohostí vším, co mají +vysvětlí Bei a pobídne ji, aby si něco vzala taky+ Dávej si pozor, abys nabírala pravou rukou +upozorní ji nenápadně na důležité muslimské pravidlo a pak lehce konverzuje s Araby a rozhlíží se nostalgicky po místnosti, kde se narodil+
Krédo Assassínů:
"Žijeme v temnotě, abychom sloužili světlu. Jsme Assassíni. Nic není pravda, vše je dovoleno."
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 06 bře 2016 12:55

(Po té návštěvě můžeš dělat přednášky na univerzitě :D )

Je to úplný opak toho, na co jsem zvyklá. Máte tu dost náročné prostředí.
+Ochotně se ho chytne a nachvílu si přijde, jako by byli úplně normální pár jen tak na procházce+ Musí to být zvláštní pocit vracet se sem...+že tam měl předpokládám ještě oba rodiče a tak+
Jistě...+počká a drží se tak nějak nenápadně u zdi, aby si jí lidi moc nevšímali+ Vážně? +usměje se potěšeně, že to půjde a pozdraví paní+ Jo? A co si pamatují? +zvědavě, jde dovnitř a nenápadně se tam rozhlíží - je to pro ni jako úplně jiný svět+ Je to tu pěkný. +pozdraví se i s panem manželem a sedne si kam jí ukážou+ Ale to ani nemusí být... +no udrží úsměv i když se trochu bojí, že až tak domácí jídlo úplně nestráví, ale nabere si po vzoru Atlaira a pokýve hlavou, jakože je to dobrý+ Doufám, že z toho nebudou mít nějaké trable...+šeptne Altairovi, když jsou domácí zrovna zrovna pryč pro nějaký to pohoštění - přece jen zrovna ona a Assassín...+ Jistě...+cuknou jí koutky nad tou pravou rukou a dodržuje to+ Takže...tady v téhle místnosti jste všichni žili? +snaží se nedat najevo, jak smutno jí z těch chudých poměrů - vůbec v celé běžné Sýrii - je+
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 06 bře 2016 19:34

(můžu dělat průvodkyni po Sýrii:D)

Ano... je to moc zvláštní pocit... jsem rád, že jsem se sem vrátil... s tebou +přikývne na souhlas+
Řekli, že znali moji matku i otce. Pamatují si, že matka umřela u porodu a že jsme se pak s otcem odstěhovali do Masyafu. Dům byl pak nějakou dobu opuštěný, ale když bylo jasné, že se sem můj otec už nikdy nevrátí... +zadívá se někam do dálky+ nastěhovali se do domu jeho nynější majitelé.
+staří manželé si Beu s uctivým úsměvem prohlížejí a konverzují s Altairem+ Trable? To určitě ne +zavrtí hlavou+ I když jsi cizinka, udělala jsi na ty starce dojem tím, že jsi projevila úctu naší zemi tím, že nosíš hidžáb. A pokud myslíš to, že by mohli mít potíže, protože přijali pod svojí střechou assassína, nemusíš mít obavy. Chudí, obyčejní Syřané, stejně jako i ti, co nemají svědomí zatížené žádnými zločiny, se assassínů nebojí. Právě naopak, jsme pro ně jakousi prodlouženou rukou spravedlnosti a váží si nás. Takže jsem si jist, že pro tyto dva dobré lidi je naše návštěva opravdu velkou ctí +pousměje se+
Ano, žili jsme přímo v téhle místnosti. Po smrti matky mě vychovávali staří rodiče a otec sem za námi pravidelně jezdíval z Masyafu +zahledí se na ni zkoumavě, snad trochu i s obavou, jak si to tam prohlíží+ Jsi zklamaná z toho, odkud pocházím?
+stará žena se Altaira na něco zeptá a ten jí chvíli něco vysvětluje, pak se otočí k Bei+ Byla by pro ně velká čest, kdybychom přijali pozvání přespat pod jejich střechou. Vysvětlil jsem jim, že musíme být do večera zpátky... ale záleží to jen na tobě... +cukne mu pobaveně ret, což zahlédne jenom ona+
Krédo Assassínů:
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 06 bře 2016 20:00

Já taky. +přikývne - sem se utla, sem myslela, že měl mamku dýl...+ Aha...+chvílu nad tím ještě přemýšlí, no pak si všimne, že na ni tak nějak divně koukají, tak docela zrudne a nervozně si zkontroluje šátek, jestli není nějaká odhalená+ Dojem? +převapeně, ale potěšeně+ ...toho si moc vážím. Pro mě je taky ctí, že jsem se sem mohla podívat.
O prarodičích jsi nikdy nemluvil...+koukne na něho dost zvědavě+ Zklamaná? +koukne na něho, že to ani omylem+ To určitě nejsem! Jen...+kousne se do rtu+ už chápu proč na mě koukáš tak, jak na mě koukáš... +jak vždycky říká, že to není to na co je zvyklá... Podívá se na něho poněkud smutně, ale o to víc láskyplně+ Měl jsi těžké dětství.
Přespat? +chvílu kouká z jednoho na druhýho, jestli nedošlo k nějaké chybě v překladu+ Jako...ale no...+je tím dost zaskočená+ Mh... +neví jak se zachovat a neví jak by se správně měla zachovat, ale v tu chvíli má pocit, že je asi už možný úplně všechno+ Vlastně...proč ne? +koukne na něho, jestli on nemá nic proti a přivře zkoumavě oči nad tím jeho pobavením+ Sice Jerryho nejspíš šlehne, ale...já jsem pro.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 06 bře 2016 23:48

+jo, to jí už kdysi říkal o té matce, a otce mu setli, když mu bylo jedenáct:)+
Ano, o prarodičích jsem nikdy nemluvil. Nepředpokládal jsem, že by tě zrovna tohle mohlo zajímat +pokrčí rameny+
Opravdu? Tak to mě těší, že nejsi zklamaná. Trochu jsem se obával, jak na to budeš reagovat, až uvidíš, kde a jak jsem žil. Přesto jsem chtěl, abys to viděla. Jsem rád, že ten můj život teď vidíš i z jiné stránky +pousměje se+ Těžké dětství? To bych ani neřekl... dnes se v Sýrii žije mnohem hůř, než když jsem byl kluk.
+chvilku se baví tím, jak je Bea zaskočena návrhem přespat u nich a ani náhodou by nečekal, že by s tím mohla souhlasit+ Cože? Ty chceš tady vážně zůstat přes noc? +teď je úplně zaskočen on, ale ne nepříjemně, právě naopak+ Jsem... jsem tím vážně poctěn, Beatrix +vydechne překvapeně+ Moc to pro mne znamená +chytne ji za obě ruce a dívá se jí do očí+
Můžeš Jerrymu zavolat, že se zdržíš do zítra, aby nevyhlásil po tobě mezinárodní pátrání +uculí se+
Krédo Assassínů:
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 07 bře 2016 13:40

(Bea to určitě víí, jen já už sem to zapomněla!)

Mně zajímá všechno, co se tě týká. +zatváří se trochu dotčeně, že ju ochuzuje o informace :D +
Jak jsi čekal, že budu reagovat? +zvedne trochu obočí+ Že se otočím na podpatku a už mě nikdy neuvidíš? Za to, kde se narodíme přece nikdo nemůžeme. Záleží na tom, co se svým životem uděláme pak. A tady je to sice...jiný, než běžně vidívám, na druhou stranu je to střecha nad hlavou, někdo nemá ani tu. A jsem si jistá, že Ti rodiče dali to nejlepší, co mohli.
To vidím...+a pomyslí si, že si o ní musí vážně myslet, že je hrozná fiflena+
Mhmm...+přikývne a uculí se+ Ale prosímtě, o nic přece nejde! +je hrozně rudá a zauvažuje o tom, že by teď nepohrdla tou jejich záclonou před obličej+ Altaiiir! +musí se smát, jak ho tak vidí a chytne se ho+ Jenom teda nevím, jak to hodláte provést...+poznamená pobaveně, když je tam jedna místnost+ Cos jim o nás vůbec řekl?
Co pátrání, našel by si mě sáám! Půjdu mu zavolat, tady není signál...+vyběhne před dům, rozhlídne se, jestli tam někdo není moc blízko a telefonuje Jerrymu+
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Altair » 07 bře 2016 22:05

Že se otočíš na podpatku... možná +připustí, nechce jí lhát+ Ale že tě pak už nikdy neuvidím, toho jsem se nebál... znám tě dobře a vím, že kvůli tomu, že pocházím z chudých poměrů, bys mě neopustila +usměje se+
Ne, ne... +zasměje se taky+ opravdu si toho moc vážím, že chceš tady zůstat +políbí ji na tvář a neruší ho ani přítomnost těch dvou starých lidí+ To necháme na našich hostitelích, kam nás uloží. Já se klidně vyspím i na zemi.
No... +zaváhá+ řekl jsem jim, že jsem ti chtěl ukázat můj rodný dům. A taky jsem jim řekl +zatváří se trochu provinile, ale šibalský úsměv mu nezmizí ze rtů+ že jsi moje manželka...
Tak mu ale hlavně neříkej, kde jsi... aby se tady náhodou neobjevil +zamračí se, poslední, co by teď uvítal, je Jerryho obtěžující přítomnost+
Krédo Assassínů:
Altair
Člověk

Příspěvekod Beatrix » 07 bře 2016 23:23

Je tu čisto. A docela útulno. Nemám se proč otáčet na podpatku. Navíc jsem tu s tebou, takže kdyby se tu náhodou objevil nějakej hmyz, tak ho chytneš za nožku a vyneseš ven. +usměje se, že to je to jediný, co jí dělá starost - havěť+ V zemi jako je ta vaše jsou důležité jiné věci, než peníze.
Altair! +úplně se stydí, jak se k ní má - jako né, že by jí to nebylo příjemný, to je - a moc! Ale je si jistá, že je to tady považováno za minimálně zvláštní...možná i nevhodný, aby se k ní takhle choval+
+Musí se začít vyloženě culit+ Já si říkala, že se chováš nějak podezřele! +pohladí ho po tváři a zbožně na něho kouká+ To je od tebe moc hezký, žes řekl něco takovýho... +přes tvář jí probleskne jen na chviličku takovej ten nostalgickej smutek, hned je ale pryč+ V tom případě...pokud to místní nepohoršuje...budu na dnešní noc ráda tvou manželkou.
Neboj! +houkne a už Jerrymu vysvětluje, že se ubytovali v hotelu...no ten je z toho na prášky, ale Amon ho odláká na nějaký chlapský aktivity, tak to Bei teda dovolííí a jde...+ Hotovo! +vrátí se zpátky s úsměvem+
Beatrix
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Styx Universum