+zvedne se na nohy, ale pak se zamračeně podívá na První+ Já myslím, že to nepůjde. Že nebudem moct odejít, dokud nás nepustí, že?
+jeden z Prvních jí to potvrdí+
Tak jo. Tak jo. +zablábolí+ Tak si to dítě vemte a já půjdu. Najdete si pro něj náhradní matku. +ukáže na svoje břicho+ Tak prosím.
To nejde, musíš to dítě porodit. A pak nám ho dát.
Porodit?! +teď vypadá vyděšeně+ Víte co to je, porodit dítě?! Vždyť mi to zničí tělo, zblázněj se mi hormony, změní se mi úplně všechno a nějakej zasranej mateřeskej pud by mi ještě tak chyběl! +už na ně skoro ječí+
Wenai. +řekne jeden z prvních+ Když nám to dítě pak dáš, tak ti můžem zajistit +koukne na ostatní a ti kývnou+ aby jsi byla jako dřív. Ale s tím, že jsi matkou teď už nic nenaděláš.
+vyvalí na ně oči+ To bylo u těch stromů za Zdí s Jonem Sněhem! Chudák kluk, proč to musel být zrovna on, už tak byl dost vyplašenej, když jste ho přiměli se se smnou vyspat.
Protože on má v sobě zbytky prvních lidí. A jeho krev je dost vznešená pro dítě, které se má narodit.
A co mám jako dělat? To tu mám takovou dobu sedět a nudit se k smrti s váma? Já prostě půjdu domů.
+zavrtí hlavou+ Průchod je nyní uzavřen až do doby, kdy porodíš. Pak si můžeš jít, kam se ti zlíbí.
+Wenai se na ně podívá, v očích má vztek+ A co za to? Tak já vám porodím dítě a co mi za to dáte, hm? Zadarmo ani kuře.
+pokrčí rameny+ Přišla jsi, aby jsi zjistila kdo jsi. To už víš. Ale... něco ti dáme, neboj se.
Ne, že to bude nějaká sračka, jako třeba plodnost, já jsem byla doteď dost spokojená, děkuju pěkně. Když se mi to nebude líbit, tak mi dáte něco jiného.
+První kývne hlavou+ Dáme. Nyní můžeš jít. Můžeš se pohybovat po Západozemí i za možem, ale až nastane tvůj čas, tak se k nám vrátíš. Neboj, my tě zavoláme.