Dojo

Nechcete kupovat zajíce v pytli? vyzkoušejte si zbraň, než ji koupíte. Odborný dohled zaručen.

Moderátoři: Postrach, Manori, Rebecca Altamirano, Zbrojíř

Re: Dojo

Příspěvekod Styx » úte dub 17, 2012 3:38 pm

Postrach píše:*dýchne ji zezadu u krku tiše, kolenem zapřeným do jejích beder si ji přidrží na zemi*

(a sakra, hlavně, aby neobjevil to její templářské tetování vzadu na šíji, to by jí do beder zapřel něco ostřejšího, než koleno :D Ale Styx to má pojištěné zastíracím kouzlem, nechce zemřít mladá ;))

Kdybych tušila, že se to obrátí proti mně, tak bych nedala tolik síly do toho úderu +zachvějí se jí ramena smíchem, ale přitom ho velice pozorně poslouchá a každou jeho radu si bere k srdci. Když ji Postrach vyzve, aby se z jeho stisku vysvobodila, učiní pár odhodlaných, ale ve výsledku marných pokusů, asi jako když se sumec snaží dostat ze sítě. Po chvilce mrskání to vzdá, situace, ve které se momentálně nachází, je bezvýchodná: zalehlá Postrachem k zemi, v sevření jeho železného stisku, s jeho kolenem v zádech, omezujícím ji v jakémkoliv pohybu+ Už se někomu povedlo vysvobodit se z tvého objetí? +rýpne si s ušklíbnutím+ Dobrá, vzdávám to. Vyhráls +rezignuje a uvolní napjaté svaly+ Tak jak se dá z této situace dostat? +doufá, že jí poradí+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » stř dub 18, 2012 2:16 pm

(hmhm...no to by to vzalo rychlý spád..ale tak myslím si, že to maskuje, když navíc byla v Morgue /jak příhodné místo ehm/ varována, že na to si má dát bacha ;) )

*docela se baví tím, jak se pod ním kroutí* hezký pokus, připadám si trošku jako na rodeu...*sice na něj nevidí, ale z hlasu mu prosakuje potlačovaný smích* Hm..obvykle se nechtějí osvobodit*poznamená* a v práci se neobjímáme, z praktických důvodů...nrad bych si ušpinil sako..*promluví z něj nefalšovaný Postrach* hm...buď na mě musíš dosáhnout volnou rukou a chytit mě tak, abych se musel taky pohnout a nebo mě vyvést jinak z rovnováhy..těžko se s mou váhou na svých zádech zvedneš...pak jen využít nohy, ale nevím, nakolik jsi ohebná...dobrá, řekněme, že jsem obyčejný lidský rváč a myslím si, že mám vyhráno...*stisk povolí a drží ji pro formu, jako by si myslel, že už ji spacifikoval a už mu od ní nic nehrozí*
Ukolébej nepřítele, pak ho znič.
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » stř dub 18, 2012 4:57 pm

(já myslela, že jí svírá obě ruce. To by fakt neměla šanci:). Mohla bys prosím upřesnit, v jaké jsou tedy poloze? On leží za ní na boku, nebo ji zalehl tělem, nebo na ní sedí? :roll: )
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » stř dub 18, 2012 5:26 pm

(hih jsme se zamotali...řekněme, že jí teď prostě drží jednu ruku za zády, a klečí jí tím kolenem na zádech...čili je ona tváří k zemi a leží na břiše a on je nad ní:) aby se mohla z toho taky dostat...)
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » stř dub 18, 2012 8:37 pm

(ok, takže výchozí poloha: Postrach zkroutil Styx levou ruku za záda a zaklekl ji zleva na bedra:))

Tss! +zavrčí do žíněnky, jak se Postrach baví tím, že si neví rady. Je až moc hrdá na to, aby se mu vzdala bez boje a proto, než by si vychutnávala jeho intimní blízkosti:D, vymrští ohnutou pravou ruku prudce dozadu, kde předpokládá cíl. Ostrým loktem trefí Postracha do krku (ideálně do obličeje:D), současně švihne pokrčenou levou nohou nahoru a patou udeří Postracha do ruky, kterou ji drží. Rychle využije toho, že Postrach v instinktivní obraně na zlomek vteřiny povolí stisk a možná i zavrávorá, Styx se zapře volnou paží a pohotově se přešvihne v pravé otočce na záda, její pravé koleno se bleskově mihne vzduchem a zasáhne Postracha do žeber. Její údery úmyslně nejsou silné, není jejím cílem mu ublížit nebo způsobit bolest, ale pouze si dokázat, jestli se sama dostane ze zdánlivě bezvýchodné situace+

(celou sestavu jsem prakticky vyzkoušela s Luckou na zemi a opravdu to jde! :lol: Já byla Postrach a dostala jsem u toho pěknou pecku do brady :nin*)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » stř dub 18, 2012 9:35 pm

(lááách, praktický nácvik, dobře:))

*v podstatě ji nechá pracovat, čeká, co vymyslí a kam až se dostane* to nebylo špatné...*přikývne a zvedne se a dá na chvíli pauzu* za předpokladu, že natrefíš na někoho příliš sebevědomého, co si bude myslet, že tě dostal...jinak je lepší se takhle vůbec nenechat chytit...každopádně síla se ti může hodit, což mi přopomíná, minule jsem tě zaúkoloval výdrží...dneska vyzkoušíme, nakolik jsi silná...boxovala jsi někdy?
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv dub 19, 2012 4:03 pm

+zůstane sedět na zemi, opíraje ruce o kolena a využije chvilku na odpočinek+ Vezmu si z toho ponaučení +přikývne na jeho rady+ Naštěstí ve většině případů mě soupeři vzhledem k mé postavě podceňují a polevují v obezřetnosti. Což se mi hodí +poznamená s úsměvem a vyskočí na nohy. Sepne si vlasy do culíku, je v klidu, protože se pojistila, aby templářský kříž na krku nebyl vůbec vidět, a napije se vody+ Cože.. box? +pozvedne překvapeně obočí+ Ne, nikdy jsem to nezkoušela. Podle mně to s bojovým uměním nemá nic společného. Je to výraz agrese a síly, typický znak rváčů a provokatérů. Popravdě... ještě jsem se s tím v boji nesetkala, aby mě chtěl někdo sejmout úderem pěstí.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv dub 19, 2012 4:29 pm

*pobaveně ji poslouchá* nesetkala? Tos měla štěstí..ale nenech se mýlit, neměl jsem na mysli ani tak anglický box, který si asi ted představuješ ty....ale jeho asijské varianty...souhrně nazývané jako kickbox...i při něm se používají tebou nezakusené údery pěstí, ale můžu tě ujistit, že to s bojovým uměním má společného hodně. Tohle nadhazuju proto, že právě při nich se bojuje na full contact a tedy je síla nanejvýš důležitá...Takže pozor na to není box jako box...ale pokud jsou ti tyhle techniky pěstí proti srsti...*pokrčí rameny* vymyslím si jinou záležitost na sílu tvých úderů...opravdu to není zrovna elegantní varianta, spíše surová záležitost, v tom máš pravdu...a ne každý tomu holduje.
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv dub 19, 2012 7:52 pm

Ach tak.. takový druh boxu máš na mysli. Tak teď chápu, proč jej chceš zařadit do naší výuky, thajský box právem patří mezi bojové sporty. Musím se ti ale přiznat, že ranám pěstí jsem nikdy nepřišla na chuť. Je to na mně až moc agresivní a neotesané. Postrádá to tu eleganci a ladnost třeba.. aikida. Kromě toho si nemyslím, že bych v tom dosáhla dobrých výsledků +zatne své drobné ruce v pěstičky+ Na druhou stranu je ale pravdou, že v boji si člověk nemůže vybírat. Je dobré znát všechny techniky, aby se člověk ubránil útoku. Nikdy nevíš, s čím soupeř na tebe zaútočí +chvíli si ho s lehkým úsměvem prohlíží+ Možná.. možná kdybys mi předvedl nějakou krátkou ukázku thajského boxu, třeba bych na něj změnila názor +blýskne jí lišácky v očích+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv dub 19, 2012 10:45 pm

Není to jen thajský box, i když muay thai je asi dneska nejznámější...agresivní..to ano..neotesané...to až tak ne..není to o tom, že praštíš někam a nějak..to vůbec ne...*kývne* pravda, oproti aikidu to je velký rozdíl..ale taky si musíš rozmyslet, co a jakou cestou se budeš brát..můžeme cvičit i jen aikido, ale to je spíš sebeobrana. Pokud se chceš věnovat boji, který občas musíš i začít...tak musíš přejít na agresivnější typ bojových umění*zadívá se na ni* I když to není třeba tak hezké na pohled. Takže máš pravdu v tom, že čím víc technik poznáš, tím lépe pro tebe...ale to celé ti nenavrhuju ani tak kvůli tomu, že bych tě chtěl směřovat k něčemu takovému, navíc když k tomu nemáš dobrý vztah..ale právě proto, abys získala sílu. A tu ti trénink kickboxu dodá...*zavrtí hlavou a povzdychne si* nebudu tě na něj lámat, ale něco ti přece ukážu...*poodejde ke stěně doja s nářadím a různými pomůckami, chvíli hrabe a hledá..nakonec vyndá tlustou desku, která se ve světle zářivek matně leskne, vytáhne na ni i stojánek a s tím se vrátí, deska vypadá jako pořádná fošna z tvrdého dřeva, tu zasadí svisle do stojanu* žádný trik...*klepne klouby do dřeva, ozve se zvuk poctivého dřeva* malá demonstrace, proč je síla v úderech dobrá...*poznamená a sevře ruku v pěst, stoupne si před desku do lehkého kung fu postoje a s výdechem pravačkou prorazí desku skrz, jen to práskne, na druhou stranu vypadnou třísky a nějaký bordel...* ale na silný úder nepotřebuješ nijak velký prostor, pokud jej technicky zvládneš..proto tvrdím, že to není jen takové mlácení hlava nehlava...*posune se kousek od díry v desce k neporušené části a znova natáhne pravačku, tentokrát na délku dlaně vzdálenou od povrchu desky, a v podstatě nepatrným pohybem vyrobí další díru, opět vyletí sprška na druhé straně spolu s jeho pěstí* stále si myslíš, že je to neotesané?*koukne po ní a přejde na druhou stranu* kdybys chtěla namítnout, že pro mě jako upíra je tohle snadné ...*podá ji kus vyražené desky, která je v ruce o dost těžší než by měla být, navíc se na profilu něco chladně leskne* je vyztužená plechem...proto ji mám takhle bokem, aby si na ni při tréninku lidi nelámali ruce..
Postrach
Upír

PředchozíDalší

Zpět na Zkušebny