Dojo

Nechcete kupovat zajíce v pytli? vyzkoušejte si zbraň, než ji koupíte. Odborný dohled zaručen.

Moderátoři: Postrach, Manori, Rebecca Altamirano, Zbrojíř

Re: Dojo

Příspěvekod Styx » úte lis 22, 2011 5:58 pm

Ne, nečekám, že hned první den uděláš ze mne ninju +uculí se zas, je v nějaké dobré náladě, tak snad jí vydrží+ No... mám se tedy na co těšit... doufejme, že to zvládnu a neodpadnu hned na začátku +ušklíbne se, takovou ostudu před Postrachem by asi nepřežila. Jak ji pobídne k běhu, svlékne se ze sportovní bundy jen do trička, dlouhé vlasy si uváže do culíku a pak na místě párkrát cvičně propne chodidla, aby trochu rozhýbala zraněním ochablé svaly lýtek. Pak se lehkým tempem rozeběhne po obvodu sálu. Pravidelně dýchá, aby se hned nezadýchala a neunavila, je to přece už nějaký ten pátek, co naposled běhala+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » úte lis 22, 2011 7:25 pm

*souhlasně kývne, že se před během protáhla, na to dost lidí zapomíná a dál ji jen sleduje...nechá ji tak chvíli běhat, dokud není s šuměním krve s žilách dostatečně spokojen, pak ji vybídne, že se může zastavit* dobrá..na rozehřátí stačí...počítej s tím, že budu někdy v průběhu zlý a dáme si pár kondičních běhů mnohem delších..výdrž může být životně důležitá..*to už ji začne ukazovat i nějaké další cviky, aby se uvolnily klouby a tak..postupně přidává na složitosti, kam až je schopná ho napodobit...když je konečně spokojen, tak zastaví, narovná se*tak...myslím, že můžem přistoupit k tomu, proč tady vlastně jsi..zacvičit si můžeš dojít i jakékoliv tělocvičny, na to mě nepotřebuješ...podíváme se na tvé reflexy...*vybídne ji, aby přešla doprostřed doja* dělala jsi někdy nějaký bojový sport..nebo, tíhneš k nějakému stylu?*ptá se, zatímco ji volně obchází*
Ukolébej nepřítele, pak ho znič.
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » úte lis 22, 2011 10:03 pm

+na jeho pokyn se zastaví, pro začátek to nebylo tak hrozné, jak se obávala. Trochu se vydýchá a pak se přidá a napodobuje jeho cviky. Zpočátku jí to jde zlehka, jak ale Postrach přidává na obtížnosti, jednu chvíli má co dělat, aby mu stačila. Postaví se doprostřed doja v mírném rozkročení a volně s ním konverzuje, přitom je ale ve střehu, když kolem ní Postrach obchází+ Učila jsem se umění sebeobrany... aikido +mluví klidně, ale smysly má napjaté a svaly stažené, ruce zaťaté v pěst, připravena odrazit nečekaný útok zezadu+ Je pravda, že se mám pořád co učit +přizná skromně+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » stř lis 23, 2011 12:57 pm

*kývne* tak aikido..dobrá..*stále kolem ní obchází, pak provede zkušební výpad z boku, dává si pozor, aby "nepřekročil prolidskou rychlost", zvědav jak zareaguje...a znovu a znovu..postupně přidává na intenzitě, což je o to hůř, že z postavení těla nebo výrazu tváře nelze vyčíst, kdy znovu zaútočí....nakonec kolem ní zas jen krouží, už to vypadá že s pokusnými výpady skončil, ale zdání klame, což se přesvědčí za vteřinku poté, co se ocitne tváří v žíněnce doja*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » stř lis 23, 2011 7:28 pm

+koncentruje se na jeho výpady, útokům neklade odpor, místo toho jejich směr a energii prodlouží, vyvede a ukončí vhodnou technikou. Pákami na nejrůznější části jeho těla, porazy a hody, a když Postrach přitvrdí, tak i údery, kterými ho ale nemá v úmyslu poranit, spíše se snaží vytvořit si správný odstup od něj. Poleví v obezřetnosti, když má pocit, že Postrach už skončil a tím udělá osudovou chybu. Nestačí zareagovat na jeho nečekaný útok a Postrach s ní bez námahy praští na zem. Hekne bolestí a kousne se do spodního rtu, chvíli má pocit, že má zlámané všechny kostičky v těle. Mnohem horší ale pro ni je ta ponižující poloha. Rychle se vyškrábe na nohy a postaví se proti němu+ Říkala jsem, že se ještě mám co učit +zamluví to nenápadně+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv lis 24, 2011 12:57 pm

Hm..to tedy ano.*přikývne a znovu začne kroužit, tentokrát využívá jiných technik, aby si vyzkoušel, jak je schopná i improvizovat...zároveň se s ní přestane definitivně mazlit a tak si prohlédne žíněnku párkrát zase zblízka...o to hůř, že nečeká, až se sebere ze země, takže ji nedá šanci se vzpamatovat...při posledním úderu si ji přidrží u země, lehce, jen jednou rukou, ale drží ji ve specifickém tlakové místě, takže jí končetiny přestanou poslouchat* jen jsem chtěl vědět...hodláš se učit boj pro efektní styl, nebo pro přežití...někteří to berou jen jako sport...ale to nebude asi tvůj případ...*promluví nad ní, ale povolí jen tolik, aby mohla zvednou hlavu a odpovědět*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv lis 24, 2011 7:31 pm

+rychle si zuje boty, než se zase na ni vrhne. Bosá je hbitější a rychlejší, což jí i chvíli vychází, než ji Postrach svými téměř stoprocentně úspěšnými výpady vyvede z omylu. Po náročné sestavě, kdy jí její učitel nedá ani vydechnout, a to doslova, na vlastní kůži pozná, že i se svým výcvikem má proti němu téměř nulovou šanci. I když má po dlouhé sérii důvěrného seznamování se s tatami docela dost, nevzdává to, ani kdyby tady měla vypustit duši. Bojovně se pokusí o něco, co se v aikido neučí; v těch několika málo vteřinách, kdy se jí povede postavit se, prudce vykopne pravou nohu proti jeho hrudnímu koši. Hned poté už leží na zemi, ani neví jak a jediné, co vnímá, je, že se nemůže hnout. Zatne zuby a stiskne víčka, je nad slunce jasné, že s tím, co se doteď v životě naučila, jí pro přežití zdaleka nestačí+ Proč... myslíš... že jsem asi tady +procedí namáhavě mezi zuby+ Tančit aikido můžu doma v tělocvičně.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv lis 24, 2011 8:34 pm

To můžeš...*kývne a povolí stisk, takže ji po chvíli mravenčení se vrátí cit do končetin* pokračujeme...doteď ses spíš bránila a já útočil..vyměníme si to..*stoupne si do středu on, volně a jen ji kývnutím vybídne, že může začít kdykoliv bude chtít...sám stojí nehybně, ani se neotáčí, nedělá nic, přesto zachytí každý úder, jako by ji četl myšlenky...jen ji od sebe odstrkuje tak, aby to mohla zkoušet znova a znova*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » pát lis 25, 2011 1:54 pm

Začínám chápat, proč Man říkala, že to s tebou není fér +zafuní pod tlakem jeho ruky. Když jí přestanou brnět končetiny, vydrápe se nahoru, v předklonu si opře dlaně o kolena a krátce se vydýchá+ Dáváš mi sakra zabrat +podívá se na něj a uculí se+ ale přesně tohle jsem potřebovala... dostat pořádně do těla +narovná se, proklepe si ruce i nohy, aby se jí do nich vrátil cit a pak opět zaujme bojovnou pozici+ Tak jdeme na to... uvidíme, jestli se ti dostanu na kobylku +je to jenom taková provokace, protože moc dobře ví, že s tím, co umí, si proti Postrachovi nevystačí. Pro začátek udělá pár zkušebních výpadů, které jí on bez námahy odrazí. Přitvrdí a provede na něj sérii útoků, ale s Postrachem to ani nehne, jakoby bušila do napevno stojícího boxovacího panáka+ V útocích mám docela velké mezery... jak sis jistě všiml +konstatuje zadýchaně mezi kopy, aikido je hlavně o obraně+ Až doteď jsem si myslela, že mou předností je sebeobrana... +udělá jeden opravdu povedený výpad s docela neočekávanou rychlostí a silou+ ...než jsi mě dostal do rukou ty.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » pát lis 25, 2011 2:30 pm

*jen se úderům vyhýbá, některé odrazí* tenhle nebyl tak zlý...*komentuje poslední výkop, ale to už je Styx zase na zemi* cos to povídala o té sebeobraně?*znovu ji pustí a nechá vydechnout* jsi pomalá..a slabá...měla jsi pravdu o to, že se potřebuješ dostat do formy.*řekne bez obalu, zatímco si dávají pauzu* Ale to změníme...*nabídne jí vodu, aby doplnila tekutiny* asi dostaneš vědro s vodou na záda a budeš s nim běhat po schodech..pater tady máme dost*poznamená tonem, že není úplně jasné, jestli si dělá legraci nebo to myslí vážně*
Postrach
Upír

PředchozíDalší

Zpět na Zkušebny