+Vypadá trochu ztracený ve vzpomínkách, ale když na něho promluví přikývne+ Šlo ti to. Budeš muset hodně trenovat, ale myslím že se hrát naučíš. Máš na to zvládnout řemeslo +už si odpustí že o zvládnutí umění pochybuje+ Teď zkusíme druhů tón +jak jí před tím dal trochu prostoru zase se přisune a opět jí přesune prsty tak jak by měli být+ Zkus si ještě tenhle a pak trénuj oba.
(Já mám matiku a fyziku ráda. Zejména matematika je podle mě základ světa. Všechno se dá spočítat. )
Dobře. +přeskupí prsty+ A jak se jmenuje? +zeptá se s pohledem upřeným na loutnu a své prsty a opatrně brnká na struny, pak začne prsty přehazovat, jednou dvakrát to splete, ale nakonec jí to jde+
+Zamrká+ Kdo? Co? Jak se jmenuje. Myslíš ten tón? +koukne na loutnu+ Když jsme na škole probírali teorii tak jsem většinou vyspával opice, takže vlastně nevím. A můj mistr byl.... spíše na praktické ukázky než na správný notoví zápis. Sám měl absolutní hudební sluch, stačilo mu nějakou skladbu či tón slyšet jednou a dokázal to pak zahrát na libovolný z nástrojů kterým vládl +zasměje se+ Divnej brouk to byl. Asi už bych ho nikdy nechtěl vidět, i kdyby byl ještě naživu. Naštěstí je už pod drnem.
+cvičí ty dva tóny+ Ts, takový lidi miluju, já se s tím tady dřu a on má absolutní sluch a přijde si k hotovýmu. +vrtí nad tím hlavou+ Přijde mi to pěkně nefér. +je zaujatá tím cvičením tváří se nanejvýš soustředěně a snaží se hrát co nejlíp+
To si myslím taky +nakrčí nos+ I mě stálo hodně cvičení abych se dostal tam kde jsem, ale někteří to zvládli rychleji a líp... Nikdo ale nedosáhl takového věhlasu jako já! +dodá důrazně, aby si náhodou nemyslela že on není ten nejlepší+ Jde ti to skvěle +pochválí ji znovu+ Nebolí tě už prsty? +zeptá se+ Já nevyžaduji aby sis je rozšoupala do krve.
To zní jako by ses chtěla v jediném večeru naučit hrát všechno co zahrát jde +zasměje se+ Vždyť to neumím ani já! Elán a odhodlání se cení vysoko, ale píle a trpělivost ještě výš +poučí ji, ale přesto si k ní zase přisedne blíž a znovu jí ukáže kam dát prsty+ Už se těším jak ti půjdou vysoké tóny. Ty většinou na poprvé znějí jako přidupnuté kotě +stěží potlačí zazívaní+
Jsem myslela, že umíš všechno. +střelí po něm pohledem+ S vysokýma tónama budem děsit nepřátele a zahánět ty vlky. +řekne jen tak mimochodem a hraje dál nejdřív jen ten akord, co jí ukázal a pak ho střídá s těmi dvěma ostatními+
Umím všechno co člověk dokáže zvládnout, jenže jsou melodie a řady tónů které lidské ucho ani neslyší, tak je těžko může zahrát. Vím že se o to nejlepší hudebníci pokoušení, já se taky pokoušel, jenže kdykoliv to slyší nějaký elf tak se ti akorát vysměje +urve si dlouhé stéblo a zahvízdá na něj, pak ho zauzluje a hodí do ohně+ A nebo přilákáš vlkodlaka +vyhrožuje jí+
+dál tiše brnká+ Vlkodlaci jsou povětšinou slušní lidé. +poznamená+ A stejně není úplněk. +rozhlédne se po okolí, mezi zšeřelými stomy se sem tam zakývá tráva nebo přeletí nějaký pták, už je sice skoro tma, ale ona vidí docela dobře+ Budem držet hlídky? +koukne na něj+ Nebo to risknem?