Dojo

Nechcete kupovat zajíce v pytli? vyzkoušejte si zbraň, než ji koupíte. Odborný dohled zaručen.

Moderátoři: Postrach, Manori, Rebecca Altamirano, Zbrojíř

Re: Dojo

Příspěvekod Postrach » stř lis 24, 2010 11:21 pm

(vždyt to jí právě řekl:) katana je opravdu o výšce majitele a když je prostor menší, než zvládne katana...čili asi úzká chodbička nebo tak, tak jsou ty dva druhé...které ti ukázal...tak teď nevím, proč mu odporuje, když pak řekne to stejné :D a nemusí ho doplňovat ve výkladu v podstatě odbornými názvy délek a podobně, když pak řekne, že to v životě nedržela v ruce...to je nelogické a působí to trochu...divně přinejmenším ;) toho jsem si všimla i u pistolí..na jednu stranu se tváří, že neví , nestřílela a pak na něj chrlí slitiny a typy rámů apod...to fakt nemá moc logiku... a navíc, krucihiml, jak pak mám Postracha psát jako odborníka, když mu vybereš všechny odbornosti..to si to tam může odvykládat sama a on si pude dát asi panáka bloody nebo co:D)

přesně tak, jak říkám...*kývne* a máš pravdu s tou dýkou...používá se především ženami...*zaměří se na ostatní meče* když bys chtěla, mohu ti nějakou vytáhnout..aby sis ji podržela..ale musíš mi slíbit, že si neusekneš ruce..nebo mně..to by mi chvilku dorůstalo...*cuknou mu koutky* jinak já jsem pro jednoduchost a účelnost..asi sis všimla, že moc zdobným věcem nehovím...*mrkne na ni a rozhlídne se po stojanech* když už si mohu vybrat, pak by to byl jedenapůlručák...někdo má rád třeba dva kratší meče, ale je to jak se střelbou..palba ze dvou zbraní je na nic, to je jen do filmu efektní...oběma zbraněmi nikdy nezacílíš přesně...tedy, pokud nejsi upír..*připustí* a stejně nedám dopustit na jednu zbraň ovládanou pořádně..*vydá se na druhý konec ke vzdálenějšímu stojanu pro jeden*
Ukolébej nepřítele, pak ho znič.
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » stř lis 24, 2010 11:41 pm

(já jsem četla o dlouhých katanách, že se pro svou délku používali v otevřených prostranstvích. Proto Styx řekla i tento názor, který není ale odporováním, pouze konstatováním, co četla. Popravdě nezajímám se o to, tak nevím. Omlouvám se za neznalost. Ale beru to, logicky něco na té výšce bude. Nikdy to sice nedržela v ruce, to je pravda, ale zato hodně čte. Takže všechny její znalosti - ryze teoretické - pochází z knih. To se týká i pistolí. Proto si to přišla do Guns prakticky omakat. Ok, už nebude nic komentovat, jenom koukat a poslouchat :) Postrach může začít excelovat ;))
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv lis 25, 2010 12:01 am

(jo, beru, že se jakože připravila teoreticky, aby nebyla mimo, ale tohle nejsou znalosti "teoretika začátečníka"...rámy pistolí nebude nikdo vědět, pokud se vyloženě nezajímá o konstrukce...ale zas klidně, at řekne názor, to jí neberu, ale v tom předešlém příspěvku, když se podíváš, mu opravdu opakuje to, co už jí řekl, jen s větším množstvím odborností...s tím, že teda si to myslí jinak, protože četla to a to..a řekne to stejné..co on pak s tím, co si má myslet, že ho neposlouchala/nepochopila/on se blbě vyjádřil/... zní to jak naučené z encyklopedie... strašně nepřirozeně do skutečnosti, do které se stylizuje...to pak vypadá, že ho zkouší nebo tak, když tvrdí, že neví nic a pak vybalí takovou hromadu informací...já třeba tohle o katanách vím, protože se o Japonsko celkově zajímám, netahám to rychle odněkud...proto se mi to pak strašně blbě píše, když tam naboucháš všechno s přesnými názvy...to fakt musím honem jít pro výpisky, abych to nějak korigovala...takže jo, klidně at mu do toho hopská, i s tím, že četla, viděla..ale pokud nemá fotografickou paměť, tak ale přiměřeně tomu, co mohla čtením pobrat...a momentálně nemá v čem exelovat, taky nevím všechno:D ..zas to nechci přehánět, až z toho tady nemáme přednášku:D to si fakt můžeš něco půjčit v knihovně:D
jo a mmch. /asi jsme se nepochopily/ on nevyvracel, že je katana řekněme do vnitřních prostor, ale že majitel si vybírá délku podle své výšky a né podle toho, jestli s ní bude bojovat uvnitř nebo venku, to nikdo neví dopředu...proto se nosí spolu s ní i ty druhé dvě...a ryze do otevřených prostor je spíš tashi, v podstatě předchůdce katany, původně jezdecký meč, kolem 3 shaku délky ;) a ona je někdy tenká hranice, co je tashi a co katana... proto to i tak kategoricky rozsekl, co je kam...tashi je i v Guns v katalogu, jestli se nepletu)
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv lis 25, 2010 12:07 am

(já jsem jen někde něco pobrala z netu, taže nechám to zcela na tobě, ty tomu rozumíš;))

Žasnu nad tvými znalostmi o zbraních. Budu si muset na tebe něco vymyslet, co tě konečně zaskočí +zasměje se a pak zavrtí hlavou+ Ne, díky. Stačí mi to vidět takhle za sklem. Neumím s nimi zacházet a je velká pravděpodobnost, že bych si něco ufikla +zašklebí se+ Jenže mně to bohužel už nedoroste +přesune se za ním k mečům+ Jednoruční nebo obouruční bych pochopila, ale jedenapůlručák? Co to znamená? +přemýšlí, jaký to může mít význam ta jedna a půl ruky+ Souhlasím, že je lepší pořádně ovládat jednu zbraň než dvě tři povrchně +zkouší odhadnout, který meč si Postrach vybere+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv lis 25, 2010 12:33 am

(uf..by mě ranila mrtvice, psát tolik schíz a ještě nahánět informace všude možně... :D :D )

no, tak to ti ji nebudu nutit, když nedoroste...na to asi nemáte nějaké kouzlo, co?*zeptá se* drobné zranění a zlomeniny už jsem viděl rovnat, ale jinak...*zatváří se, že jemu pořád ten svět kouzel...neleze do té logicky srovnané hlavy* překvapivě, je to něco mezi těmi dvěma...*vytáhne nakonec jeden spíš schovaný, cha i se lvem, ehm:) vlastenec* v podstatě efektivní a univerzální verze, která si bere z obou to lepší...je dostatečně dlouhý a průrazný a zároveň lépe ovladatelný...jeden a půl ruky proto, že ho můžeš držet v jedné ruce a v případě potřeby i přidržet levou rukou za prodloužený jílec *což jí ukazuje hned na meči, co drží v ruce, pravou chytne meč hned u záštity a levou ho přidrží za hlavici, pak lehce přehmátne i naopak, vypadá to docela lehce* vidíš, když se s ním naučíš manipulovat, můžeš bojovat jak jednou rukou, tak obouruč... jestli jsi někdy narazila na spojení "mistr dlouhého meče" je to právě někdo, kdo umí dobře zacházet s tímhle...

(co to teda drží:)
Obrázek
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv lis 25, 2010 5:29 pm

(lách, český lev:D)

Kouzlo na dorůstání useknuté ruky není, alespoň já jej neznám. Dá se vytvořit umělá ruka, která plní všechny funkce, ale netuším, jestli je v ní i cit. Zatím mám svoje vlastní ruce +ušklíbne se a zaměří pozornost k meči, který Postrach vytáhl. S nepředstíraným zájmem si jej pozorně prohlíží a potlačuje nutkání dotknout se ho+ Tak tohle se mi líbí mnohem víc, než ta katana. Zbraně východu jsou sice krásné, ale pro mne nepoužitelné. Tohle je mi takové... +hledá to správné slovo+ ...bližší +uculí se a se zájmem sleduje Postrachovu názornou ukázku s mečem+ Jde ti to opravdu výborně +pochválí ho s uznalým úsměvem+ Ano, v nějaké knize jsem četla o mistru dlouhého meče. Zajímám se totiž o středověké evropské zbraně. Čistě teoreticky +dodá rychle+ Mám k nim kladný vztah, proto mě tvůj výběr opravdu potěšil +zvedne hlavu a podívá se mu do tváře+ A ty jsi... Mistr dlouhého meče? +na tváří se jí objeví vyzývavý úsměv+
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv lis 25, 2010 6:04 pm

(jj, jsem se u toho culila, jak to na mě vyskočilo, tenhle meč.. i když přímo Postrachův osobní jsem nahnala trošku jiný...:))

hm..umělá ruka...* ta představa mu nejde moc pod fousy* no taky si myslím, že když jsme v Evropě, měli bychom si vážit svého, přece jen je to dlouhá tradice, těchto chladných zbraní...navíc, tenhle meč má i větší dosah než katana, takže se dá docela využít proti nějakému pojídači rýže...*cuknou mu koutky* tak bližší? a co tě vede k zájmu o středověkou zbraň....*zajímá se* já....šermuji už hodně dlouho...vlastně to byl takový relax mezi prací...a jeden z historických mečů se i předává v rodině stejně jako tradiční přezdívka...ale jestli jsem už hoden toho titulu...*zadívá se trochu zamyšleně na čepel, pak si ji opře o rukáv košile a meč ji nabídne* co tenhle, ten si do ruky troufneš vzít? Když je to tvá oblíbená kategorie...*pousměje se*

(lach..mě napadlo, k čemu bývá slovo meč využíván jako metafora v různých textech...ehm...docela hezky to mění význam otázky:D)
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv lis 25, 2010 8:07 pm

+pohlédne na něj s úsměvem+ Pocházím ze starého rytířského rodu a po celá staletí se v naší rodině dědí rytířské meče, dýky a jiné středověké sečné a bodné zbraně jako majestátní památka na vítězné bitvy našich předků. Nejsou to zbraně, vyrobené jen na okrasu, čepel každé z nich zkropila krev desítek, možná stovek nepřátel. A moje rodina je na to patřičně hrdá. Takže se ode mne samozřejmě očekává, že k nim budu mít nějaký vztah. Od dětství je mi to vštěpováno +uculí se+ Kupodivu – i když jinak nenávidím vše, co je mi vnucováno – tohle mi vůbec nevadí +když jí Postrach nabídne meč, sevře jílec v dlani a pomalu, jako by jej vytahovala z pochvy (tak teď už ta otázka skutečně dostala zcela jiný význam:D) si jej od Postracha vezme. Svírá rukojeť v obou rukou a drží vztyčený meč před sebou, pomalu jím otáčí a sjíždí zrakem po lesklé oceli až k jejímu špičatému hrotu. Lesklá čepel odráží oslepující odlesky světla ze zářivek jako v zrcadle. Pár krát švihne jen tak naprázdno do vzduchu, aby zkusila jeho váhu a pak skloní jeho špičku k zemi a změří se s ním+ Tak tenhle meč je na mne trochu „velký“ +uculí se+ Sahá mi až nad solar.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » čtv lis 25, 2010 8:19 pm

tak proto...*přikývne* tím se tedy chlubit nemohu...i když jistých privilegií od králů se mým předkům dostalo...vždycky jsme bývali spíše skryti, vždy připraveni k boji se vším, co mohlo přijít, žádný skvělý aristokratický rod...*pozoruje ji s mečem* to opravdu je, potřebovala bys o něco kratší čepel...*změří si ji s mečem v ruce:)*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » čtv lis 25, 2010 11:39 pm

Nemysli si, není to vždycky výhoda mít takový rodokmen. Někdy je lepší být nenápadný +ušklíbne se+ Bavíš se dobře? +zaksichtí se na něj, když si ji tak prohlíží s tím velkým mečem, ale koutky rtů se jí vlní do úsměvu. Ještě chvilku se pomazlí s mečem, než mu jej podá zpátky+ Tak ukaž, co s ním dovedeš +provokuje ho+
Styx
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Zkušebny