Jakou máte představu o LoS světě a jeho fungování?

Admin oznamuje - dotazy - ankety

Jakým světem je/by měl být pro vás LoS?

HP svět jen a pouze
0
Žádná hlasování
HP svět především, ale toleruji i "přivandrovalce"
7
29%
HP svět a ostatní "reality" na stejné úrovni
15
63%
Jiný alternativní svět by měl být hlavní, HP je pasé(jaký?)
0
Žádná hlasování
Originální svět (představu upřesním v odpovědi tématu)
2
8%

Celkem hlasů : 24

Re: Jakou máte představu o LoS světě a jeho fungování?

Příspěvekod Beatrix » úte úno 16, 2010 1:41 pm

Já teda su zásadně proti "dávání pravidel" a podobnýmu. Dokonce mně ani moc nevoní nějaká reorganizace, ale zase se do veřejnýho dění nezapojuju tolik, aby mně to nějak vadilo, obtěžovalo, nebo sem do toho měla co kecat. ALE: Mýtinka je "můj svět" (resp. samozřejmě nááás - všech co tam sme chodíme, ale teď mluvím o sobě) a já si tam dělám co chcu. žiju si svůj život. a jo, občas se vztekám a musím někoho usměrňovat (či chcu...) ale je to tak fajn. Nemusím padnou před Malfoyem na kolena, taky už ho znám jinou dobu a v jiným světle, stejnětak jako Amon nevyžaduje leštění bot. Sou to lidi co se setkávají. A moji mudlovští partneři sou u mě na úplně stejné úrovni, i když si my kouzelníci myslíme, že sme něco víc. Ale tak je to i ve skutečnosti, takže v tom problém nevidím. - Pokud se tam nezačnou prát.

Taky mně tohle trochu připomíná takový to jak se začne strašně snažit, chvílu se šachuje a nakonec...to upadne a máte pocit, že to bylo všechno zbytečný. Víte, Manori se tu s tím bude měsíc srat a pak bude zase v polovině domků mrtvo. Já vím, že je tu hodně lidí co tu tím žijou, ale uvádím to jako extrémní příklad. Dyť kolik krámků na příčné je ladem? Prostě tam sou a je to tak fajn. - Aspoň s mýho pohledu.

Shrnuto a podtrženo - myslím, že sme tu všechny víceméně kamarádky a rozumný osoby, takže bych to tak nehrotila, sme schopný se domluvit i bez tradičních RPG pravidel, tohle totiž není RPG hra, to je můj druhej život. - A kdyby ty pravidla platily, nikdy by nevzniklo to, co tu teď je a co mám ráda. (samozřejmě zase mluvím o jednoznačně daných pravidlech atd, který tu podle mě nejsou.)
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Manori » úte úno 16, 2010 2:21 pm

Bea:jj, ale to je přesně ono, co ty popisuješ v Mýtince jako svůj svět. Ty ho nějak chápeš, máš tam svý zákonitosti, nějak na ten svět nahlížíš a nějak ho "řídíš" (myšleno to, jak chceš, aby tak a tak to vypadalo) a to je právě ono, co se týká těch pravidel (nemám tedy na mysli 20 přikázání a 80 dodatků a běda vám, jak se někdo vysmejkne a bude jet jinak). Jenže především noví a budoucí nebudou vědět, pokud nebude nějaká "organizovanost", proč, když je to HP svět, je tady nějaká Mýtinku a proč se tam dopr..nemůže kouzlit, když jsou tady kouzelníci a ty budeš stále a dokola obhajovat svůj pohled na to, jak to cítíš a chceš. Tak se to napíše jednou a bude klid. A pak se dá jen odkázat na to, že"četls základní pojednání, četl. Tak se podle toho chovej." A nebudou tady situace, kdy se určité postavy budou chovat nevhodně.

Takže pokud vám jde o to, aby zde byla určitá volnost a možnost si LoS přizpůsobovat k obrazu svému. Ano, jsem pro všema deseti. Ale kdybych nedala alespon nějaké shrnutí, tak se tady zblázníme. Chápu to, že když to "překopu" a přerozdělím, tak bude pro některé hůř se v tom orientovat. Ale zase, myslím, že jsme tady všichni inteligentní a pobereme, že je tady více rozvětvený svět a nakonec bude jednodušší se v tom vyznat. Myšleno hlavně po technické stránce. O tu mi jde. NEchci a nebudu vám zasahovat do vašich světů a oblíbených míst, ale musí tady být prostor pro to, aby ty světy mohly existovatvšechny a pro všechny.
Takže shrnuto: nějaký zásady být musejí (jinak těžko můžu adminsky něco spravovat a kočírovat), ale nebude to nic ve stylu ústavy čr.

A ad to, že to bude celé zbytečná práca apod. Rozhodně nechci, abyste jen proto, aby se náhodou chudince Man nepřidělávala robota, raději nechtěly nix. Jsem admin a jako takový mám určité povinnosti apod. Kdybych to dělat nechtěla tak tady za A nejsem admin, B tuhle diskuzi vůbec neotevírám.
Ano, občas je mrtvo. Ale já myslím, že právě díky tomu, že se vymyslí něco nového (jako naposled Příčná) se LoS oživí a běží. To je onen vývoj. Když nebudeme vymýšlet a vylepšovat a rozšiřovat. Chcípne to. Zakrní. A bude mrtvo na furt. Mrkněte na diskuzi FM. Kromě volných asociací nix. Pusto a prázdno až na pár příspěvků. (a malé aktuální skupinky slash/pros).

Krátce:
-jde mi o zpřehlednění a utřídění - hlavně kvůli nováčkům ("staří" mazáci jsou ostřílení už z bordelu na starém LoS)
-nehodlám dělát obří škatule tak, abyste ani vlastní domek nenašli.Ty zůstanou jak jsou.
-rovněž všechny stávající podniky si pojedou dál dle svého, podle toho, kam zapadnou - do toho kterého úseku LoS. Pouze se veřejně osvětlí, jak to tam chodí.
-jakési hranice ve formě základního pojednání (vyhýbám se pravidlům, taky je nemám moc ráda) tady být musí. Hodlám je uvolnit, jak to jen půjde, včetně toho, že připustím i šarvátky.
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Styx » úte úno 16, 2010 2:31 pm

Taky jsem pro, aby „lidské“ postavy nepodceňovali moc kouzelníků a upírů, respektovali jejich sílu a schopnosti (stačí to Bodiemu jako vysvětlení?). Nezacházela bych až do takových detailů, abychom před novými tajili, že jsme kouzelníci, protože když už se do tohoto našeho světa dostali, musí s tím počítat, že to tady není obyčejné. Přimlouvám se za to, aby se trochu oddělil svět HP od toho mudlovského (t.j. nápad s Příčnou se mi zdá skvělý). Ta pravidla by se měla shrnout do pár základních bodů, žádné velké vykecávání, co se nesmí. Ale mysllím, že každý z nás ví, jak se tady má chovat. Vždyť už to pochopila i Styx:)
Yohi: Ale jo, poučila, ale od té doby se hooodně změnilo:)
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » úte úno 16, 2010 2:41 pm

Man: no jasně, to jsou ale spíš takový..doporučení ;o) prostě pro vlastní bezpečnost. a s tou prácou sem to myslela trochu jinak, ale jasně, že se musí vyvíjet, když se nechce umřít. to ti pak bude celej krásnej los na nix, když to lidi nebude bavit, že. však odvádíš skvělou práci, na kterou si nikdo nemůže stěžovat!
jinak já všem ráda znovu vysvětlím, co je mýtinka zač ;p) (jo, buzerovat lidi mě prostě baví!) 8-)

Styx: problém bude v tom, že každej chce mít něco, čím bude lepší než ostatní - aspoň v tom fantazijním světě. proto se to tu tak "mlátí". ale my to zvládnem ;o)
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Manori » úte úno 16, 2010 2:43 pm

Styx píše: Ta pravidla by se měla shrnout do pár základních bodů, žádné velké vykecávání, co se nesmí. Ale mysllím, že každý z nás ví, jak se tady má chovat. Vždyť už to pochopila i Styx:)

přesně tak. Kdo by se s tím sepisoval. udělat se to musí, protože máme zastaralé věci, které tady už prostě neplatí.

ještě se vrátím k Bei: postoj chápu, taky jsi hlasovala pro poslední možnost, že..:) ale bohužel je to tak, že většina tady více nebo méně nechce úplně opustit hp (vzhledem k dosavadním hlasům, kdy si připočtěte ke 3. hlas Meg) a tedy je třeba vyjít vstříc všem a zároveň bránit každého pohled. Proto se mi zdá nejvhodnější to rozdělení Příčné. A pak mám svůj důvod, zdá se mi už to vlákno příliš dlouhé a nepřehledné, občas prostě nevidím, kde všude mám lidi a oni pak případně "kamenní" než příjdou na řadu.

Mám ovšem jeden dotaz na Beu a yohi ohldně umístění Mýtinky. Když by se dělal přesun, vadilo by, kdybyste nebyly na hlavní stránce? (tedy aby to bylo podobně jako Ministerstvo, které má záložku na hlavní stránce, ale není tam samotné řazeno) on je to vlastně dotaz i na ostatní, jelikož na Mýtinku choděj všichni, myslím..ale majiteli jste vy, tak proto se ptám...
Stejně tak dračí čajovna Eil. Ale ta mi nepříjde tak vytížená, jako Mýtinka..
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
Manori
Site Admin

Příspěvekod Beatrix » úte úno 16, 2010 2:48 pm

Man já hlasovala pro poslední, protože si myslím, že tam už sme. Jinak bych hlasovala pro trojku, protože v mé hlavě to tak je - všechno na stejné úrovni a zároveň už je to úplně jinej svět, než HP. takže né, že bych ho chtěla úplně někam zakopat. tudíž v jádru su s váma ;o)

No Mýtinka...tak zvyknu si, žejo. Takže mě to asi nezabije, hlavně aby bylo poznat, že budou nový příspěvky ;o)
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod yohannka » úte úno 16, 2010 2:53 pm

mýtinka... že by byla pod odkazem? Šedou zoonou? No... to se mi moc nelíbí, jsem ráda, že ji máme hned na hlavní stránce. Přecejenom je to taková hlavní hospoda. Navíc není tam kde jsou ostatní obchody a ministerstvo... jako v londýně, ale v rakousku, že.

ale podřídím se, jenom znáte to, čím dál se musíte proklikávat, tím je to víc nahouby
Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí...
- Solomon Short -
yohannka
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » úte úno 16, 2010 2:59 pm

pod to se můžu podepsat...ale když se budou stěhovat všichni do svých zooon, tak zase nechcu, abysme pak měli něco extra, třeba by to mohlo někomu vadit..
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod yohannka » úte úno 16, 2010 3:03 pm

já klidně budu chít něco extra hihi..
né záleží na tom, jak to man chce všechno překopat, ale... i tak bych se za mýtinku přemlouvala aby byla vpředu... než se pak doklikáte do pokojíčků, tak lidi ani nebudou vědět, že tam nějaký pokojíčky jsou. navíc, je to takový místo pro nováčky, kam můžou nakukovat a učit se....
Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí...
- Solomon Short -
yohannka
VIP Member

Příspěvekod Manori » úte úno 16, 2010 3:12 pm

přemýšlím nad Mýtinkou, přemýšlím...asi bych v jejím případě přece jen udělala výjimku a nechala ji tedy zvlášť (nový příspěvky by byly vidět i kdyby byla o stupeň "hlouběji") přece jen, když tak na to koukám, tam choděj opravdu drtivá většina...a je to specifikum. Dobrá tedy. Ovšem Draky bych tedy přesunula, ti tak frekventovaní nejsou...on je to vlastně pozůstatek doby, kdy žádná Příčná nebyla...no, tak zatím tak...

Heh, tak fajn, Beu taky máme na svý straně...čímž pádem jsme v podstatě všichni za jedno:):)

a ještě mám..to: nápadonávrh, když tedy bychom všichni přistoupili na světy na stejné úrovni, plus příslušné rozškatulkování v rámci přehlednosti. Jestli by každý okruh (rozumějte Mudly, HP kouzelníky, Upírstvo a ostatní "potvorstvo") vzal někdo tak nějak pod patronát.
Ne, neděste se, že budete muset celou číst horu příspěvků, popřípadě dělat velkého bratra, který každý nevhodný příspěvek bude komentovat. to ne. Jen bych ráda přenesla trochu pozorování a patronace na jednotlivé lidi, kteří by si tak nějak vzali hájení daného okruhu na starost. Tak, aby případně mohl přijít s nápadem pro daný fandom/okruh, když byl nějaký problém, aby mě on upozornil...protože kdybych měla oblítávat všechno a všechny, tak ležím pod stolem a mám záchvat jen z pohledu na pc.
oslovila bych tyto:

HP svět - někoho, kdo je zastáncem a bude tedy dobrým patronem a je tady déle a ví co a jak - golux?

Mudlovský svět - někoho z Mýtinky - Beuš? yohi?(jak se kdo uvolí) - myslím, že když už jste "jinde":), tak by bylo hezké, kdybyste patronovali naše "obyč"lidi

Upíři a jiné příšernosti kouzelného a hororového charakteru: Beccy?

Myslím, že každý navržený se v té oblasti pohybuje a ví o ní dost. Nejde o nic extra náročného, prostě byste mi nahradili tak trochu oči v daných okruzích a mohli se případně na vás ostatní z daného okruhu obracet a řešit drobnější dotazy či problémy. Nejde taky o žádné extra privilegium v duchu "vedu celý upíří svět, jsem nedotknutelný", aby nedošlo k nějakým nedorozuměním. Navrhla jsem tyto čistě proto, že tady jsou dlouho, osobně je znám a vím, že tohle je jejich parketa.
Manori
Site Admin

PředchozíDalší

Zpět na Změny na LoS