Jakou máte představu o LoS světě a jeho fungování?

Admin oznamuje - dotazy - ankety

Jakým světem je/by měl být pro vás LoS?

HP svět jen a pouze
0
Žádná hlasování
HP svět především, ale toleruji i "přivandrovalce"
7
29%
HP svět a ostatní "reality" na stejné úrovni
15
63%
Jiný alternativní svět by měl být hlavní, HP je pasé(jaký?)
0
Žádná hlasování
Originální svět (představu upřesním v odpovědi tématu)
2
8%

Celkem hlasů : 24

Re: Jakou máte představu o LoS světě a jeho fungování?

Příspěvekod Tirage » úte úno 16, 2010 8:39 am

nechte mi už Fabiena na pokoji, nebožátko. je to prostě pako. sama souhlasím, že když tak vkráčel do Slastí a pustil si hubu na špacír, tak mi zatrnulo. žehlila jsem to, jak jsem mohla. přesto myslím, že není třeba dělat z toho exemplární případ. každý někdy šlápne do hovna. sama mám s projevy úcty a poslušnosti potíže, takl ten úlet docela chápu. ale i mě to řišlo trochu moc - uznávám... prostě bych to řešila přes soukromé zprávy asi. a děkuji, že jste ho nesežrali. :)
Ten, co mi kouká přes rameno, je Matouš. Jářku někde lítá.
Tirage
NEaktivní

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

Příspěvekod Eternity » úte úno 16, 2010 8:41 am

je jasně, že svoje postavy milujeme. ale je potřeba trocha nadhledu. jak tu někde víš psala Bea - to, že někdo z mých postav se škrtí s někým na LoSu, neznamená, že se sežereme i ve skutečnosti. jesně, že není náhoda, jaké postavy si vybíráme a že je to osobní - ale pořád je to jenom hra. ALE - vždycky je dobré říct, když se něco děje, někomu něco nelíbí, než si to nechat pro sebe a trápit se tím. a myslím si, že nikdo není "blbej", když si brání svoje zaltíčka - postavy.
„Jakýkoli náhled na realitu, který není zvláštní, je lživý.“ Nail Gaiman
Eternity
VIP Member

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

Příspěvekod D.J. Orlovský » úte úno 16, 2010 9:48 am

No já jsem se tady v tom už naprosto ztratil a silně pochybuji, že se v tom vůbec ještě někdy zorientuju, protože i když mi někdo napíše pár řádek o nějaké postavě, tím že neznám daný fandom, mi to moc užitečné nebude :-)

Přemýšlel jsem o celé téhle debatě. Původně ty nové postavy vstupovali do světa HP, takže jim bylo sděleno, že tady jsou kouzelníci, nějaký Pán zla (kterému skutečně nikdy moc respekt neprokazoval, ale po pravdě přijde mi, že postupem času se nějak celkově přestal brát ohled na postavení postav ve světě HP), nějací Smrtijedi a tak. Nově příchozí se představil jako mudla, upír, drak apod. A očekávalo se od nich, že se budou chovat jako návštěva.

Pokud se ale budeme setkávat na neutrální půdě, neměli by tedy všichni pomlčet před těmi, které neznají, o tom že jsou kouzelníci, upíři a tak, protože to logicky před cizími tají, ne. Nekouzelníci by se neměli dostat na Příčnou ulici nebo by se obchody měli tvářit nenápadně, mudlovsky atd.

Podle mě je úplně jedno, jaký svět bude základem. Chce to jen nějaká pravidla, a prostě kdo je nebude dodržovat, dostane ban. Tak se to dělá ve všech on-line RPG, a tohle je vlastně on-line RPG, takže se můžeme klidně inspirovat jejich pravidly (http://www.labirlab.cz/eq3/hra_na_equilibrii.php http://www.labirlab.cz/eq3/jak_hrat_rp.php)

Mě by se třeba líbilo, kdyby prostředí byl mudlosvký Londýn. Obchody by se tvářili mudlovsky, hospody, před nově příchozí postavou by se všichni tvářili "normálně" a ona před nimi taky a teprve postupně by se vše dozvídala, odhalovala. A taky by starousedlíci neměli mít víc znalostí o nově příchozím, než má on o nich.
Když jsem si sem přivedl Bodieho, tak na něj Lucius s golux vybalili, že jsou kouzelníci - no dobře, řekněme, že mu to možná D.J. řekl, a že se s tím už nějak popral, ale pak na něj Styx vybalí, že je Smrtijedka, že umí zacházet se všemi zbraněmi, že pro ni není žádný soupeř, a že ví o CI5 i o něm. Jestliže starousedlíci o nové postavě všechno vědí, a protože jsou kouzelníci, upíři, draci a já nevím, co všechno, myslí si, že proti nim nemá absolutně ani tu nejmenší šanci, a umí všechno, co umí on, a ještě lépe, pak jaký smysl má tu novou postavu dál hrát? Opravdu si myslím, že bychom se měli inspirovat u on-line her a převést ta pravidla nějak do našeho světa.
Chlap nesmí být blbej ve třech případech: za volantem, u stolu a v posteli. Všude jinde se to snese...
(Jan Werich)
D.J. Orlovský
NEaktivní

Příspěvekod Syriana Spinnel » úte úno 16, 2010 10:54 am

Tak i já se tedy vajádřím :D
LoS pro mne byl vždy místem, kde žijí naši milovaní z HP a sem tam jsem tu mohla potkat osobu, kterou jsem neznala - viz Kosmos, Beccy a spol, kdysi u Man J-C atp.
Souhlasím s tím, že nově příchozí, jelikož vůbec nic neví o osobách se kterýmiu se setkávají, by si měli držet odstup a mít se trochu napozoru. No řekněte, je to tak přece i v normálním životě, když dojdete do spolku lidí, které vůbec neznáte, tak o nich přece nic nevíte. Pak je na daných osobách, kolik vám toho o sobě poví, prozradí, nebo si vás vpustí do svého života.

Souhlasím s D.J. že je už z principu kravina, aby se mudlové procházeli po Příčné ulici. Jsem absolutně tolerantní člověk, a tak mi nevadí ani mudloví, upíři, démoni, a kdo ví co vlastně tady všechno máme. Já osobně píšu sebe a ještě pro mě teď stěžejní postavu, a myslím, že by si ta postava nedovolila nakráčet např. do slastí či podobných institucí, protože je vlastně uplně z jiného světa, tento svět je mu cizí a sám potřebuje zasvětit.

Šmárjá já se rozepsala, takže dala jsem hlas pro trojku, HP by měl zůstat, vždyť tím to celé začalo a mooc by mi chyběl. Jsem pro zavedení přísnějších pravidel společenského chování (kterými se přece řídíme i v normálním životě), jakože nedojdu za Amonem a řeknu mu čau vole, je přece jasné že zelený záblesk by mi asi upravil náhled na život. No tak to je asi vše co jsem chtěla říct, no :D
Nil mortifii sine lucre

HERE WE STAND
Syriana Spinnel
VIP Member

Příspěvekod yohannka » úte úno 16, 2010 11:37 am

Já souhlasím, co tu Man všechno navrhla. Dejme světy dohromady.
Měly by se udělat nějaká pravidla - což je složitější.... a medailonky o osobách + seznam míst jsou dobrý nápad, protože když jsem přijde někdo nový. tak to musí být doslova a dopísmene masakr, se v tom všem zorientovat. Plus popisy vlastností JSOU důležitý. Ale nemusí tam být - jak řekl DJ napsaný všechno, jenom pár větiček, s tím, že se časem, jak se postava bude odhalovat, přidá třeba další....Postavy taky respektuju. Amon je kamarád a přece k němu mám úctu a jistý věci bych si prostě nedovolila... to stejný platí o Luciosovi, Salazarovi, upírech - protože je neznám a je jasný, že se jich bojím, plus smrtijedech, kteří jsou cvičení na zabíjení. (To mi připomělo Styx, jak flákla Markusovi, že hihi - ale poučila ses, nemám pravdu?). Každá akce si nese následky.
Na druhou stranu by se mi nelíbilo, kdyby sem někdo nakráčel novej, vytvořil si postavu, která je mistr v kouzlech, mistr se všema zbraněma, nezranitelná, nezničitelná a začala tu dělat bordel... Tím si třeba vážím upírů, kteří mají to svoje území ve Slastech (a nejdou třeba někoho vysát na mýtinku, s tím, že jestli někoho sežerou ve svým podniku, je mi jedno)

Je blbost aby se nekouzelníci nedostali na příčnou.. kde budou postavy nakupovat? Spíš aby se Příčná, nebo ta Šedá zoona.. tvářila tedy mudlovsky. Třeba naše mýtinka se mudlovsky tvářila vždycky, tak je to spíš hospoda pro mudly a kouzelníků tam najdete pomálu... Je jasný, že na každýho nevybalím - ahoj já jsem kouzelník a co ty?

Zpovědnice je zlatá věc, jak vás znám, bude tam narváno!
Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí...
- Solomon Short -
yohannka
VIP Member

Příspěvekod Wenai Lafayette » úte úno 16, 2010 11:50 am

Já bych to zas tak nehrotila. Líbí se mi jak to tady je, tedy kouzelníci z HP vycházíme. Nechce se mi před někým tajit že jsem kouzelník (a vůbec, vybijem mudly! čistá krev!, ehm :mrgreen: ) mám dost problémů utajit v normálním světě to, že jsem divná, aby mě hned neposlali někam do blázince, tady to můžu vybalit. Tady si můžu snít svý sny.
Taky chci svý kouzelný knihkupectví na Příčné, líbí se mi že je zvláštní. A přece nemůžu vyhodit starou Gerdu, víte kolik jí je let?

Všeobecně jsem pro nějaký pravidla, ale velmi doufám, že to nebudou dvacetistránkový romány, jak na nějakej LARP. Toho si užiju dost v normálnim životě, ještě s tim tady začínejte. Vlastně mám strach z toho, že to tu bude tak sešněrovaný, že se člověk nebude moct ani pořádně nadechnout. Jestli víte jak to myslim.

Co jsem to ještě? Jo, Geralt. Když přišel, tak jsem nevěděla kdo to je (jistě, měla jsem o něm nějaký mlhavý tušení, ale k Sapkowskimu jsem se prostě ještě nedostala, nelákal mě). Ale když jsem ho poznala, zašla jsem do knihovny a vypůjčila si ty knížky, prostě mě donutil poznat další svět. (není to hezký?). Ty knížky jsou sice rozpůjčovaný, ale těším se na ně a dál poznávám svýho Geralta tady a líbí semi. Mám ho ráda. Howk. Konec emocinálních výlevů.
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Manori » úte úno 16, 2010 12:00 pm

D.J. v klidu, taky mám co dělat, udržet si nějakou představu co a jak...je pravda, co říkáš o tom, že když někdo příjde nový, tak i když to je známá postava kterou já znám z běžného světa (tedy čučím na Profíky v telce), tady hraju čarodějku a tedy těžko budu vědět o nějakým oddělení všechno...možná jako bystrozor můžu vědět, že mudlové mají nějaké své speciální oddělení, ale rozhodně nemám životopisy na stole, že...ale to je jen příklad, týká se to samozřejmě i nových upírů apod.

S tím, že by na Příčnou nemohli nikdo jiný, než kouzelníci nemůžu souhlasit, i když chápu - jasně - je mudla, tak by ju prostě nenašel za boha sám- ale zas, když by ho tam někdo z kouzelníků zavedl...čili se nabízí dvě možnosti: buď v podstatě Příčnou prohlásit ta běžnou nákupní zónu (jelikož se tam stejně neprodává žádné extra kouzelnické harampádí, kromě Nemetonu a i dneska je už "čerodějných" krámů všude tři prdele..), čímž se posuneme z HP pryč. A nebo ji skrýt před mudly s tím, že když si vybudují u někoho důvěru, tak ho tam vezme na nákup...(což by se asi týkalo převážně nově příchozích,stálí už tam všichni byli)

takže to opravdu asi bude lepší udělat jako klasickou "online hru", ovšem nějako jednodušše. S tím, že kromě veřejných prostor (obchody) takto stanovených, by si speciální podniky mohly prosadit vlastní podpravidla (Mýtinka a nekouzlení). A to, kam by určitý charakter postavy půjde nebo ne, je na tom, kdo ho bude hrát a jak(jakože Van Helsing asi nepoleze do Slastí, pokud to nezdůvodní tím, že je v důchodu, a že vlastně má upíry rád)
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod yohannka » úte úno 16, 2010 12:14 pm

jak wen říkala... nový postavy - člověk si pak o nich něco vyhledá, nebo přečte nový knížky o kterých neměl potuchy, což je podle mě velký plus

man: příčná - byla bych pro, aby tam ty mudly někdo zavedl... když tu budou, tak se určitě velice znají s nějakým kouzelníkem, že... nebo se seznámí
(a van helsing ve slastech - lááách!!!!! v důchodu!) Ale je to jak říkáš. Žádný složitý pravidla nemají cenu, protože je nebude stejně nikdo číst - co si budem povídat.
Život je těžký. Potom zemřeš. Potom ti hodí do tváře prach. Potom tě sežerou červi. Buď rád, pokud k tomu dojde v tomto pořadí...
- Solomon Short -
yohannka
VIP Member

Příspěvekod Manori » úte úno 16, 2010 1:18 pm

jj, a když už je někdo přečte, chci vidět, jak je budou všechny postavy dodržovat...i tak jednoduchou věc, jakože občas napsat něco do sídla byl problém...

jj, taky myslím, že "degradovat" Příčnou na obyčejnou ulici v Londýně by byla škoda...alespoň částečně bych ji zachovala to magično....s tím, že by třeba byla možnost udělat některé obchody více skryté, popřípadě některé z jejich nabídky nebo částí by byly přístupné kouzelníkům nebo pouze s doprovodem kouzelníka...aby to bylo zajímavější a zároveň, aby to bylo přístupné...nechci prostě jak psala Wen někde výše, omezit možnost s vyblbnout s různými druhy postav jen proto, že si člověk řekne: tak, musím být jako kouzelník z HP jinak si na Příčné nenakoupím...nebo budu upír, protože jen tak budu mít volný stup do slastí...atp. je tady ještě možnost, trochu pošachovat s obchody na Příčné..tedy že by se Slasti, které jsou evidentně z jiného fandomu, odstěhovaly mimo Příčnou...stejně tak obchody s ryze mudlovským zbožím by měly svou ulici...takže bychom měli dělení řekněme na kouzelnický, mudlovský, upíří/ne HP kouzelnický...a obecně by se definovalo co a jak..s tím, že by měl každý jednak možnost volby (tedy jsem mudla a kouzel se bojím/nedůveřuji/atp., tak se holt budu pohybovat na mudlovské ulici, Mýtince a u sebe doma..a do "divných" půjdu jen s někým, kdo se tam vyzná. Tím bychom měli LoS různorodější a zajímavější a více by vyniklo ono působení různých světů na stejné úrovni.
EDIT:
Nemuseli bychom tedy tolik omezovat HP (jen proto, že nám tady pomnožili mudlové), a zároveň by i noví odjinud měli vlastní prostor a možnost si vybrat. Každý by si našel svou oblast, ve které by si mohl lebedit a užívat toho kterého světa a zároveň by měl přístupny (podle jistých zásad krátce sepsaných v pravidlech - které zviditelním, trochu je dle mého v základních bordel - ale to je spíš můj technický problém) i ostatní světy a mohli tedy komunikovat se všemi svými přáteli. (abychom se vyhli tomu, že tady budou vedle sebe uzavřené skupinky, které by k sobě nemohly).

A ostatní je taky na domluvě mezi námi a toleranci. A myslím, že tohle zvládneme hravě:)
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Rebecca Altamirano » úte úno 16, 2010 1:33 pm

Joo, to se mi líbí, to je fakt dobrej nápad:) Bude zajímavější a takový "uhlazenější" bo jak bych to řekla:)
Ortus non est initium vitae, mors non est eius finis...

Narození není začátek, smrt není konec...
Rebecca Altamirano
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Změny na LoS