Jakou máte představu o LoS světě a jeho fungování?

Admin oznamuje - dotazy - ankety

Jakým světem je/by měl být pro vás LoS?

HP svět jen a pouze
0
Žádná hlasování
HP svět především, ale toleruji i "přivandrovalce"
7
29%
HP svět a ostatní "reality" na stejné úrovni
15
63%
Jiný alternativní svět by měl být hlavní, HP je pasé(jaký?)
0
Žádná hlasování
Originální svět (představu upřesním v odpovědi tématu)
2
8%

Celkem hlasů : 24

Re: Jakou máte představu o LoS světě a jeho fungování?

Příspěvekod Styx » pon úno 15, 2010 8:55 pm

Wenai, to zcela chápu, partnera mít musíš, s kým bys pak zhřešila:). Jak jsem již psala, cizí postavy, pokud to jejich množstvím tady není přeplácáné, jsou takovým zpestřením tohoto života. Ještěrena k tobě neodmyslitelně patří a proto mě ani nenapadlo, že by tady nebyl.
Vím, že všichni jsou tady rozebraní a tak já, když jsem přišla před rokem sem, přivedla jsem si sebou jako partnera Tonyho Dolohova (i když vzhledem k vývoji mých vztahů jsem ho brzy psát přestala, byl zbytečný). Tehdy to bylo takové nouzové řešení, nic jiného mi nezbývalo, pokud jsem chtěla zachovat fandom. Dnes tu postavu zbožňuji.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Manori » pon úno 15, 2010 9:03 pm

Ano, právě proto jsem to téma nakousla...aby každý mohl říct, co a jak...a anketou to pak nějak rozseknout...

I mi přijde, že i když jsem prvotně napsala(a stále to v pravidlech je, dokud a pokud se nedohodnem jinak) že HP hlavně, je patrné, že jiné postavy se k "pravým" postavám HP nechovají tak, jak by tomu skutečně v HP bylo...ovšem nevím, jak jinak to zajistit...ani hájemství pravidel to nezaručilo....možná připustění dalších světů na stejnou rovinu, tak aby si každý "hrál a pouštěl hrůzu atp" na svém písečku a s kým bude chtít...jen se bojím toho, aby tím se nerozpadla jistá pospolitost LoSu... na druhou stranu, LoS je hlavně o lidech, kteří sem píšou a je fuk, za jaký tábor kopou..Já sama mám co mluvit, jelikož kromě pravověrných HP, tady straším opravdu bokem...

čímž mě přivádí Bea svým příspěvkem ještě k něčemu...už mě to napadlo, utvořit někde souhrnou galerii postav...pak jsem to zavrhla, vzhledem k Pentagramu...ale zase, kolik lidí bude pátrat v článcích na jiném serveru, lidi sou líní (má vlastní zkušenost:)), takže by možná něco ve stylu, co kdo jak odkud stačilo...prostě zmapovat LoS (ano, zní to trochu "gestapácky", ale co už)

edit:
ještě, rozhodně nemám v plánu, ať už to tady dopadne jakkoliv, mazat nebo vykazovat již existující postavy nebo jim zabraňovat v "množení" se...S mírou, že... a rozhodně mi nepřijde, že by se tím "boural LoS", prostě se jen vyvíjí...jako všechno.
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Beatrix » pon úno 15, 2010 9:20 pm

Man máš recht ;o) Každej má svý a dokud to má rád, ať si to hraje. Třeba Eternity si přivedla svý postavy a de o to, že se zapojila, dá se domluvit (alias nevraždí na potkání, jak sme v minulých letech párkrát okusily od jiných...) a ty postavy mají smysl. Každej totiž bude mít rád svý postavy a ty, který mu budou sympatický a bude k nim něco cítit. Tudíž je mně úplně ukradený, jestli tu je Brumbál, nebo Xena, hlavně, že má svůj smysl a svý "publikum". Bylo by blbý, aby kvůli daných pravidlům někdo na los nechodil jen proto, že nemůže kopat za svůj tým.

a ten gestapáckej seznam by mohl být i tím stylem, např. McKenzie - zatím nikdo nezjistil nic bližšího...jenom aby se osvětlilo co se veřejně ví, nemusí se přece prozrazovat zase úplně všechno. hmm?

jinak bych ještě ráda zdůraznila, že los beru jako hru, jo, je to můj další život, ale furt je to jenom hra, takže když se s někým hádám na losu, neznamená to, že dotyčnou chci ve skutečnosti zavraždit...
Die Situation ist nicht ausweglos, sondern beschissen.
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Manori » pon úno 15, 2010 9:36 pm

Bea: přesně tak...myslela jsem původně, že by tuhle fci mohl plnit DV, ale nemůžeme po Storm chtít všechno, to by jí ruce upadly....a pak mi příjde zábavnější prostě číst ty drby a trochu zmanipulované články (jaj, ted mě bzučivka sejme:))...pomýšlela jsem takhle zmapovat i sídla, aby prostě na jednom místě byl krátký, fakticky jednoduchý seznam s případným obrázkem postavy či místa, vo co de, co se tam dá dělat, co od toho člověka máme čekat - čím je, s kým tu je a kde ho tady najdem. Nic vykecávacího (kdo chce, ať si dojde na návštěvu, nebo počká na večírek, že). Tak aby stávající nekoukali jak péra z gauče, kdo to kruci tady zas je, a nově příchozí zase lépe věděli, co mají od koho čekat a s tím sem vlezli....

je to taky to, že když si vezmeme FM, taky uhnulo od prvotního záměru, přeorganizovalo se, a ano, chápu v tomto D.J, snaží se prostě udržet aktuálnost, vzhledem k tomu, že někteří jsou už jinde (ať už to je slash, nebo fandom). nechci jen, a to myslím, že každý tady, aby to dopadlo tak, že sem lidi nebudou chodit, protože je to nuda/nemůžou si tu nic svého vymyslet/nikdo je nebere vážně/nechápou to tady. Chci, aby tady bylo živo, aby lidi bavilo tady něco nového vymýšlet...je to hra, odpočinek, únik od starostí. Takový balzám na nervy. Ovšem je třeba opravdu zodpovědne zvážit, koho tady z postav přivézt a proč. Když bude ten člověk chtít obchod/instituci/práci/sídlo, aby ho skutečně využil...

EDIT
-------
pak mám ještě jeden dotazonávrh: založit kromě zmíněného "seznamu hříšníků" něco jako zpovědnici (ano, Vykouzlení vědí:)), kde by se prostě volně byla možnost vyjádřit, proč sem tady tu postavu přivedla, nebo že ted tady nebudu, protože mi vybouch pc, takže nejsem nasraná, změnila jsem sídlo, protože...založila jsem si obchod protože..aby i ostatní měli možnost pochopit motivaci, s kterou tady ten který LoSák bude něco kutit...
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
Manori
Site Admin

Příspěvekod Beatrix » pon úno 15, 2010 9:46 pm

v podstatě takovej strom de Saintclairů co ;o) jo to je vono!
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Wenai Lafayette » pon úno 15, 2010 9:46 pm

Já souhlasím s dotazonávrhem :)
Nil mortifii sine lucre.
Wenai Lafayette
VIP Member

Příspěvekod Beatrix » pon úno 15, 2010 9:55 pm

Jasně, proč ne, ono jedno téma víc, míň, takový multifunkční vykecávací neuškodí!
Beatrix
VIP Member

Příspěvekod Styx » pon úno 15, 2010 9:55 pm

Man, to je dobrý nápad, ta zpovědnice. Takhle se můžeme dozvědět vše o těch nových postavách. Mne osobně to tedy zajímá.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Manori » pon úno 15, 2010 10:12 pm

přesně tak, takové zdůvodňovací multivykecávadlo, kde nebudu muset řvát že jste off topic.

tedy prozatím si to shrňme (s konečným souzením počkám, až se stihnou vyjádřit všichni, kdo sem pravidelně zavítají):

- samotná HP nadvláda je neudržitelná
- ovšem nechceme se zbavit všech reálií, názvů apod. pocházející z HP, čiště po přehlednost a proto, že mají své kouzlo
-nebudeme bránit dalšímu vstupu různých postav z odlišných světů - přiměřeně, abychom se nezahltili..
-změna pravidel, kde se vymezí soužití případných postav odjinud než HP, hlavně v jejich sídlech a podnicích, obecně jak se navzájem ctít a nepozabíjet - tak, aby si každý tady užil a měl zde své oblíbence
- plně respektovat postavení a schopnosti postav (nutno ale veřejně vědět!), které si sem přinášejí - co jsou jinde nás nebude zajímat (to že je např. J-C ve svém úplném světě Vládce neznamená, že se před ním tady ostatní budou plazit, tady je "pouze" obchodník. Co si dělá v soukromém podniku je ryze jeho věc, ovšem veřejně na neutrálních místech, či sídlech jiných, nebude dělat bordel)-ovšem ne, že tadyněkdo příjde jako Bůh a smete ostatní..doslova.
- pro nově příchozí respektovat již zabydlené postavy, které si zde vybudovaly určité postavení
- sepsání "seznamu Losáků" - stručně a jasně - kdo co a jak
-založení zpovědnice
- sepsání míst na LoS - co tam, kdo tam.
----------------
stále platí pravidla pro aktivnost, když chcu sídlo/obchod/atd
slušné chování a zákaz násilí, pokud nebude alespoň mi hlášené jako součast nějaké hry
----------------
možnost vytvořit pro postavy určitý typ hodnosti pro rychlou orientaci: upír, mudla, mafián, kouzelník, žížala...?
Manori
Site Admin

Příspěvekod Eternity » pon úno 15, 2010 11:04 pm

to mi připadá k věci. (zejména žížala :lol: ). jenom doufám, že už se mi nebudou žádné postavy zdvojovat a přibývat - už teď hledám brigádníky na sepsání životopisů. původně jsem chtěla napsat to důležité o nich jako pár povídek, že by si to ten, koho by to zajímalo mohl přečíst, ale mám to rozhrabáno a nestíhám. a jak se mění a vyvíjejí, tak se i trochu mění ty náležitosti... ale budu se snažit to nějak dát do kupy.
„Jakýkoli náhled na realitu, který není zvláštní, je lživý.“ Nail Gaiman
Eternity
VIP Member

Bydliště: Holistická detektivní kancelář D&E, momentálně LoS, Příčná ulice

PředchozíDalší

Zpět na Změny na LoS