od Regulus Black » stř led 25, 2012 10:20 pm
Meg: Anglický pudink je pěkně hnusný. Zakaboní se. Každé Vánoce jsme jej měli na stole, v rámci zachování tradic. Odfrkne si. To se vůbec nedivím, že ani bráchovi nechutná, i když jinak sní všechno, co vidí. Myslím, že si k němu utvořil stejný odpor jako já. Nakloní se nad koláč, který Meg přinesla. Tak tohleto vypadá mnohem líp. Zatváří se spokojeně. Díky, dám si kávu. Se smetanou, prosím. Vezme si od skřítky šálek s horkou kávou a odsune ji zatím dál z dosahu malé. Chceš zase krmit od strejdy, zlato, nebo mi ukážeš, jak umíš papat sama? Přisune k ní talířek s dortem, ať si vybere.
Sirius: Když Sirius polemizuje nad čistokrevností Blacků, Regulus chvíli mlčí a krájí malé dortík na talířku, aby si pohodlně mohla nabírat na lžičku. Víš..., odpoví nakonec, já jsem je tehdy docela chápal. Byl jsem stejný jako oni. Taky jsem lpěl na čistokrevnosti kouzelnického rodu. Tak mě vychovali a já tomu věřil. Opatrně volí slova, nerad se k tomu vrací, protože to byl zrovna ten důvod, proč se tehdy se Siriusem neshodli a nakonec rozešli ve zlém. Musel jsem si nejdřív projít peklem, abych pochopil, že to není to nejdůležitější v životě člověka. Přesto jsem i dnes hrdý na to, že jsem Black. Jen už vyznávám jiné hodnoty, než naši rodiče. Usměje se a volnou rukou si zamíchá smetanu do kávy.