Sklípek

Panství Eillen a Creagana Elata

Moderátoři: Creagan Elat, Eillen

Re: Sklípek

Příspěvekod Eillen » pon lis 02, 2009 10:57 pm

Na večírek nás je tu trošku málo, ale příjemné posezení, to si nechám líbit. No a pověz mi něco o sobě. Moc toho nevím a jsem zvědavá. usměje se
I am not insane, my mother had me tested!
Eillen
NEaktivní

Příspěvekod mollyz » pon lis 02, 2009 11:09 pm

No, kde začít..Jsem čarodějka z poměrů spíše chudších. Mám dvě děti, které ještě nejsou dost staré na Bradavice, ale magie z nich stříká na každém kroku. Já sama pracuju u sv.Munga a pečuju o přestárlé kouzelníky. Někdy je to trochu depresivní. Můj muž je kouzelník, který se našel v čistě mudlovské zábavě - natáčení filmů. Co na tom vidí nevím, rozhodně to naši domácnost moc neživí. Jo, moc ráda vařím a čtu dobré knihy. Ve škole jsem měla nejradši bylinkářství a lektvary.Nervózně poposedává, protože neví, jak o sobě mluvit. Je zvyklá spíš naslouchat.[i]A co ty? Víš, všechno je pro mě nové, tak radši vyzvídám.[/i]
Nepropadejte panice!
mollyz
VIP Member

Příspěvekod Eillen » úte lis 03, 2009 8:37 am

Tak to je zajímavé. No, já učím v Bradavicích, ale poslední dobou mi to už leze krkem. Jinak tady vlastním čajovnu. Můj muž pochází úplně z jiného světa, kam navíc teď musel odcestovat zpět, protože sousední zemi, se kterou máme dobré vztahy, hrozí válka a on naše království váže slib pomoci. Ale měl by se brzy vrátit domů. Máme spolu syna, který je ale teď taky mimo hrad. Toho zase vzali na poznávání mudlovských zábav naši dva kamarádi, kteří u nás bydlí. dá se do vysvětlování
Eillen
NEaktivní

Příspěvekod mollyz » úte lis 03, 2009 8:14 pm

Hm, to je nadmíru zajímavé. A co v Bradaviciích učíš? Já teď ještě dokončuji univerzitní studia, abych se mohla stát vrchním léčitelem.Dolévá si víno a znovu si zapaluje.
Nepropadejte panice!
mollyz
VIP Member

Příspěvekod Eillen » úte lis 03, 2009 8:18 pm

No, první předmět byl Magie duše, v prvním ročníku si se studenty jen tak povídáme o tom, co je duše, jak na ní pohlíží mudlové. Druhý ročník je zaměřený už na kouzelnický pohled. Jak nás duše ovlivňuje při kouzlení, jak jí dodávat energii a tak. Třetí ročník zatím schválený nemám, ale pracuji na něm. Budu muset ale udělat nějaké výzkumy. Měl by být zaměřený na problematiku mozkomorů a nevím, jestli mi to ředitel schválí, přeci jen je to takové ožehavé téma. A od letoška jsem po kolegyni převzala Dějiny mudlovských záhad. Pro mudly to záhady sice jsou, ale pro nás je to běžná věc. Každou hodinu vyprávím studentům o nějaké té záhadě a jejich úkolem je pak zjistit, co doopravdy se tehdy stalo a proč to ministerstvo nedokázalo správně vymazat mudlům z hlavy. tak trochu víc se rozpovídá. Nakonec dopije sklenku a dolije si novou.
Eillen
NEaktivní

Příspěvekod mollyz » úte lis 03, 2009 10:12 pm

Tak to je tedy opravdu šťastné setkání! Magie duše! Skvělé! Myslím, že se to výborně dopňuje s mým studiem a prací. Ostatně mnoho přestárlých kouzelníků má o svou duši strach a každodenně řeším problémy s jejím zachováním. Nesmrtelnost naštěstí není v módě, takže mnoho starých kouzelníků chce opustit své tělo, ale nechce se potulovat po světě jako duch. Hledáme nové způsoby, jak duši zachovat, aby mohla být v kontaktu s blízkými, ale zároveň nebyla degradována na ducha. Budeš-li mít zájem, seznámím tě někdy s výsledky svých výzkumů a budou-li tě zajímat, ráda si do nich nechám vnést nový pohled na věc. Konečně se taky rozmluví, rozkládá rukama a dolívá si další víno.
Nepropadejte panice!
mollyz
VIP Member

Příspěvekod Eillen » úte lis 03, 2009 10:18 pm

Velmi ráda se začtu do tvých výsledků. Zatím jsem nenarazila na nikoho, kdo by se o duši takto zajímal. Většinou jde lidem jen o to, jak vypadá a ne jak ji zachovat, aniž by tak utrpěla její základní podstata. je ráda, že našly společnou řeč. Aby pak nemusely přerušovat rozhovor, dojde pro další lahve vín, aby je měly po ruce, až jim ty první dojdou. A jak si se vůbec k takovému oboru dostala?
Eillen
NEaktivní

Příspěvekod mollyz » úte lis 03, 2009 10:36 pm

No, vlastně to všechno začalo jen normální pečovatelskou prací o staříky kouzelníky. Ale postupem času jsem zjistila, že je to zcela neprobádaná oblast. Náš hlavní léčitel je dost konzervativní a o zachování duší a jiné nadstandartní metody nemá zájem. Jsme tam ale dva mladší nadšenci, kteří zkoumáme všechny maličkosti a snažíme se o výzkum. Jak už jsem říkala, dálkově kvůli tomu studuju. Až budu víc opilá, patrně se přiznám, že chci nahradit našeho neschopného šéfa ve funkci, ale zatím jen říkám, že mi záleží na pracovním postupu, abych se dostala k utajovaným materiálům, které sv.Mung archivuje. A jak ty jsi vlastně přišla na duše? A jak je tvoje výuka přijímána v Bradavicích. Funguješ jako povinný předmět nebo jen jako seminář?Je zcela ve svém živlu. Už zase kouří a v duchu začíná mít obavy, že se dneska pěkně rozjede. Nenápadně prohlíží kapsy, zda-li má přibalený lektvar proti kocovině.
Nepropadejte panice!
mollyz
VIP Member

Příspěvekod Eillen » úte lis 03, 2009 11:05 pm

No vlastně to byla taková náhoda. Při jednom studentském výzkumu jsme měli použít obraceč času a podívat se do budoucnosti a hned být zpět. Měla to být jen vteřina. Šla jsem první, otočila obracečem a najednou se kolem mě utvořila bublina. Všichni tam pořád stáli a koukali na mě a já jsem zestárla. Sice jen o sedm let, ale zestárla. Nakonec se přišlo na to, že byl obraceč zakletý a tak ho zničili. Nicméně už nebyla možnost, jak ten proces zvrátit, tak jsem se s ředitelem dohodla, že na rok odcestuji na východ a budu se vzdělávat. Až se vrátím, doufal, že budu mít možnost vyučovat v Bradavicích. Bral to jako svoji povinnost mi zaměstnat, když se tohle stalo. Dostala jsem neomezený účet a vyrazila jsem. Docela brzy jsem narazila na Šalamounův palác, kde jsem našla staré svitky, kde se o duších psalo. Začalo mi zajímat, jestli moje duše také zestárla, nebo je to pořád duše holky o sedm let mladší, než jsem já. Nakonec jsem tomu celému propadla a zjistila si i vše z mudlovského světa. Ačkoliv tam je většina vlastně převzatá od nás, jen trošku jinak je to řečené... Nakonec jsem se vrátila zpět do Bradavic, kde jsem složila řádnou aprobaci na svůj předmět a ten se zařadil mezi volitelné. Ale je docela oblíbený, za což jsem ráda. zase se pěkně rozpovídala a v průběhu dlouhého monologu se alespoň dvakrát napila, aby neměla sucho v puse.
Eillen
NEaktivní

Příspěvekod mollyz » čtv lis 05, 2009 9:38 pm

No, to je teda vážně pěkně divokej zvrat v životě! Přijít o sedm let! Divím se, že to nemělo vliv na tvoje magické schopnosti - tedy v tom negativním slova smyslu. Obraceče času jsou pěkně nebezpečný věcičky. Jeden z mých pacientů si chtěl obracečem vrátit mládí, no..a trochu to přepískl. Představ si šestileté dítě se zkušenostmi stočtyřicetiletého muže. Byl to horor, navíc ho museli dočasně umístit v siročinci, kde působil vedení nekonečné potíže...Nakonec se nám ho podařilo přece jen vrátit zpátky. A víš co ten nevděčník udělal? Vzteky se rozplynul!!Prohlíží si lahve vína a zobe občerstvení.[i]Ale prosím, pověz mi něco o lidech, které tu znáš. Kdo vlastně k tobě chodívá?
Nepropadejte panice!
mollyz
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Wildaran