Zen Garden

Nechcete kupovat zajíce v pytli? vyzkoušejte si zbraň, než ji koupíte. Odborný dohled zaručen.

Moderátoři: Postrach, Manori, Rebecca Altamirano, Zbrojíř

Re: Zen Garden

Příspěvekod Postrach » pát pro 03, 2010 9:14 pm

*zadívá se na ni, stále nehybným zrakem* pak bys měla vědět, že had není slizký, ale naopak suchý a hladký...vždy připravený k útoku...*pomalu se na ni zaměří, a trochu se přiblíží, takže si může zažít, jaké to asi je, stát proti "hadímu stylu" na vlastní kůži, těsně před útokem... jako malá bílá myška, která ví, že z ní bude svačinka..* hm..vidím, že poznávat opravdu umíš..tedy ještě poslední...*uvolní svaly a nebezpečný "had" je ten tam* poslední je styl tvora, jež představuje dva elementy, vodu a zemi...je nazýván mistrem síly ale také mistrem úniku...tedy přemýšlej...*pousměje se a dá se do předvádění poslední sady..začne se opět pohybovat...tentokrát se dá říct, že vybírá jednotlivé pohyby z předchozích zvířat, jen jsou teď všechny propojeny do jediného harmonického a elegantního pohybu..plynule předvádí jednotlivé údery, dobře promyšlené a jemné, o to víc jsou nenadálé útoky nebezpečné...poprvé také využije vetší potenciál, který mu poskytuje upíří stav, takže místy se může zdát, že chodí i po zdech...využívá veškeré síly svalů..nádechy mezi údery jsou velmi lehké, výdech naopak silný řízený a hlasitý a spolu s ním vede i ty nejničivější útoky rukou i nohou...předvádí ji jemné a překrásné umění kung fu, které je na první pohled životu nebezpečné, ale přesto fascinující...tím spíš, když využívá toho, čím je...saltem skončí až těsně u ní, zastaví poslední úder dlaní těsně u její tváře, tak rychlý, že ho lidské oko nemůže postřehnout...lehce jí přejede prsty po tváři v pohlazení místo smrtícího úderu a stáhne se.* nuže? máš nějaký tip?
Ukolébej nepřítele, pak ho znič.
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » sob pro 04, 2010 2:37 pm

+hledí mu strnule do očí a nedokáže uhnout pohledem, ať se snaží sebevíc. Je trochu vystrašená, jako králíček. Stát tváří v tvář nebezpečnému hadovi není zrovna to, po čem by toužila. Uvolní se, až když Postrach povolí sevření pohledem+ Vím to moc dobře. Držela jsem ho v ruce nesčetněkrát. Bylo to pouze přirovnání, které se o hadech traduje. Nemá to nic společného s jeho kůží +vysvětlí mu, jak to myslela. Úlevně zase vydechne, když od ní odstoupí a začne se věnovat jeho poslednímu sólu. Už při jeho nápovědě o dvou elementech a přirovnání k mistrovi síly a úniku ví, jaký styl předvede. Proto se teď nerozptyluje hádáním, ale upne pozornost pouze na Postracha. Obdivně sleduje jeho soustředěný výraz tváře, neuvěřitelnou sílu, rychlost a eleganci každého jeho pohybu. Je to přímo pastva pro její oči. Je jím tak okouzlena, že poleví na obezřetnosti, zvedne se a pomalu přistoupí blíž, aby si vychutnala tento nejnáročnější styl v jeho podání zblízka. Proto nestačí ani zareagovat, když se Postrach najednou ocitne těsně před ní. Instinktivně se přikrčí před jeho úderem, který však nepřichází, místo toho ucítí nečekaný ledový dotek na tváři. Všechny chloupky na těle se jí zježí v obranném reflexu. Ne proti tomu doteku, ten je jí kupodivu velice příjemný, ale útoku, který ji vylekal. Chvíli mu hledí do očí, ty její jsou rozšířené na maximum. Hluboce se zastydí, když pozná, že se jí ani v nejmenším nechystá ublížit+ Někdy jde z tebe trochu strach... víš to? +řekne trochu rozechvělým hlasem a pousměje se na něj+ Co říct? Byl jsi... obdivuhodný! Svými jemnými, ladnými a plynulými pohyby jsi maskoval prudký útok, který pak přišel jako blesk z čistého nebe. Dokonale bys zmátl soupeře, který by si nedokázal včas zajistit obranný postoj. Jak geniální! +složí mu poklonu+ Vzhledem k promyšlenému, velice tvrdému stylu, využívajícímu vnitřní energii jsem si téměř jista, žes napodoboval... +udělá významnou pauzičku+ ...čínského draka. Uhodla jsem? +mrkne na něj se sebejistým úsměvem+ Moc se mi líbily ty tvé lehounké nádechy a naopak hlasité výdechy.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Styx » sob pro 04, 2010 2:38 pm

(Merline, zase kilometr:D Asi budeme muset oddělovat jednotlivé scény do více komentářů (např. tady konkrétně hada a draka), jinak to tady budou pořád povídky místo příspěvků:D)
Styx
VIP Member

Příspěvekod Manori » sob pro 04, 2010 2:40 pm

(láách...ale zas velmi, velmi obsáhlé příspěvky...:D ale tak, snad už to bude míň...když se nebude tak předvádět...)
Fantazie nevede k šílenství. Co vskutku k šílenství vede, je rozum.
Fantazie opuštěná rozumem plodí nemožné stvůry. Spojená s ním je matkou všech umění a zdrojem jejich zázraků.
- Francisco de Goya y Lucientes-
Manori
Site Admin

Příspěvekod Postrach » sob pro 04, 2010 2:51 pm

*klidně opětuje její pohled, pak povytáhne obočí* trochu?*poznamená jakoby nic a v očích mu pobaveně zajiskří* opět správně...*přikývne spokojeně* s tebou je radost spolupracovat...*mrkne na ni* ty právě k tomuto konkrétnímu stylu patří...stejně jako větší pohyblivost a podobně...dá se říct, že kromě tréninku a znalostí musíš mít i správné fyzické dispozice, aby se dal zvládnout na takové úrovni. *dopoví, zatímco si zase dopíná košili...přestože se mu hruď zdvíhá v rychlejším tempu, než před chvílí, jinak na něm není vidět známka únavy, dokonce se nezapotil...kůže na hrudi je stále hladká a suchá, stejně jako dlaň, kterou se jí prve dotkl na tváři...což vypadá v kontrastu s tělesným cvičením, které jí tady předvedl...trochu zvláštně*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » sob pro 04, 2010 4:42 pm

Tak dračí styl mi asi nikdy nepůjde. Nemám na to dostatečnou sílu +pokrčí rameny, ale nevypadá, že by ji to bůhvíjak trápilo. Sleduje Postracha, jak si pečlivě upravuje svůj zevnějšek, aby vypadal opět dokonale a snad je jí to i trochu líto, ta nedbalá elegance mu totiž velice slušela. Povšimne si, že přes výkony, které tady podával, vypadá, jako kdyby právě vstal z pohodlného sofa po polední siestě. Ani stopa po únavě, zpocení, nebo námaze. Vrtá ji to hlavou, ale to chvíli počká. Něco ji napadlo+ Díky, žes byl tak ochotný ukázat mi boj beze zbraní. Jsi v tom velice dobrý, byl to pro mne opravdu zážitek +zasvítí jí oči, asi ještě dlouho bude na to vzpomínat+ Možná tě potěší, že jsem byla velice pozorná divačka. Mohla bych ti teď třeba na oplátku... ehm... ukázat... co jsem od tebe pochytila +usměje se trochu nesměle+ Zkusila bych předvést nějaký bojový styl a teď bys pro změnu hádal ty, jaké zvíře napodobuji...
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » sob pro 04, 2010 5:23 pm

*zvedne k ní oči a na chvíli se přestane věnovat knoflíkům...*byla to jen část...*pokrčí rameny* tak pozorná divačka..to bezpochyby...taky se věnuješ kung fu?*mrkne* to jsem tě mohl přibrat jako partnera a necvičit to imaginárně...*usměje se* jestli ne, musím tě upozornit, že tyhle zvířecí styly se učí až teprve po všeobecném základu....ale proč ne..klidně se předveď...*vybídne ji a usadí se ležérně na polštářku a jen kývne hlavou k volnému prostoru*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » sob pro 04, 2010 7:39 pm

Ne, nevěnuji se kung-fu +potřese hlavou+ Na výcviku jsem sice trochu zkoušela základy sebeobrany, ale jde mi to asi jako to střílení +uculí se+ Tos mě špatně pochopil. Nechci ti předvádět žádný konkrétní bojový styl, na to nemám. Líbilo se mi to a chtěla bych to umět. Chci jen zkusit, jestli bych sama zvládla napodobit nějaké zvíře. Bude to improvizace, tak buď shovívavý. A nesměj se mi +uchechtne se+ Radit ovšem můžeš +mrkne na něj a odebere se doprostřed. Odkopne boty z nohou, šaty si vykasá vysoko na stehna a ještě jednou po něm šlehne trochu nervózním pohledem. Usměje se na něj a pak už pohlédne před sebe do vzdáleného bodu a soustředí se. Zaujme bojovou pozici. Zatne ruce v pěst a trochu se přikrčí. Chvíli dělá kradmé úkroky stranou, jako by se plížila při zemi, pohybuje se velice lehce a neslyšně jako velká kočkovitá šelma, sice ne tak velká a těžkopádná jako tygr, zato mnohem hbitější a rychlejší. Je ve střehu, aby včas vykryla případné soupeřovy údery. Obchází nepřítele a číhá na svou příležitost. Najednou nečekaně zaútočí. Kombinuje rychlost a hbitost nožních technik na překonání mnohdy většího nepřítele. Její kopy jsou krátké, tvrdé a rychlé a cílené na slabá místa soupeře, kvůli nepohodlnému oblečení a nedostatku cviku však nesměřují moc vysoko. Tento nedostatek si vynahrazuje skvělou stabilitou, naučenou z výcviku. Snaží se využít veškeré své tvrdosti k nekompromisnímu útoku, díky své nezkušenosti však není tak tvrdá, jak by si přála. Provede závěrečný výkop, který by strhl soupeře na kolena a rukou s ohnutými prsty, připomínajícími vystrčené drápy šelmy sekne do vzduchu. Připaží, trochu se vydýchá, otře si pot z čela a vrátí se zpátky k Postrachovi+ Tak nevím, jestli tohle uhodneš. Spíš než bojový styl to připomínalo pantomimu +zasměje se svému výkonu+ Chce to trénink a dobrého učitele.
Styx
VIP Member

Příspěvekod Postrach » sob pro 04, 2010 7:52 pm

tak improvizace..no prosím...*pomalu mrkne na souhlas a pak už ji pozoruje, tvář nečitelnou, když dopředvádí své zvíře, jen se pousměje* nevím přesně...kromě toho, že nejsem zahradník, nejsem ani zoolog...ale tipoval bych nějakou menší kočkovitou šelmičku...která si musí poradit s větším nepřítelem a útočí proto spíš ze zálohy...něco jako..ocelot, třeba?*navrhne s úsměvem* tak..pantomima to byla docela hezká...a pro ty, co by se přiblížili neopatrně moc i bolestivá...ale jinak se mi odtud koukalo docela hezky...*mírně ji popíchne* to ano...všechno chce své...postupný trénink především...jen pozor..učitelé kung fu bývají hodně nekompromisní...aspoň se to říká...zeptej se Man, ta brblá pořád kvůli něčemu...*tváří se mírně nechápavě i přesto, že tím učitelem je on*
Postrach
Upír

Příspěvekod Styx » sob pro 04, 2010 8:25 pm

Tak můj výkon musel být opravdu hrozný, když jsi v něm nepoznal leoparda. +rozesměje se upřímným smíchem+ Slibuji, že příště to bude mnohem lepší a že poznáš, i kdybych předváděla třeba němou rybičku +zachechtá se+ Učitelé kung-fu musí být přece nekompromisní a tvrdí na své žáky, o tom bojové umění je. O vytrvalosti a tvrdém tréninku +kuře poučuje slepici+ Mimochodem... neznáš nějakého, který by byl ochotný se mi věnovat? Abych tě mohla příště oslnit... +mrkne na něj+ Který mistr vlastně učil tebe?
Styx
VIP Member

PředchozíDalší

Zpět na Zkušebny