od Styx » sob pro 04, 2010 2:37 pm
+hledí mu strnule do očí a nedokáže uhnout pohledem, ať se snaží sebevíc. Je trochu vystrašená, jako králíček. Stát tváří v tvář nebezpečnému hadovi není zrovna to, po čem by toužila. Uvolní se, až když Postrach povolí sevření pohledem+ Vím to moc dobře. Držela jsem ho v ruce nesčetněkrát. Bylo to pouze přirovnání, které se o hadech traduje. Nemá to nic společného s jeho kůží +vysvětlí mu, jak to myslela. Úlevně zase vydechne, když od ní odstoupí a začne se věnovat jeho poslednímu sólu. Už při jeho nápovědě o dvou elementech a přirovnání k mistrovi síly a úniku ví, jaký styl předvede. Proto se teď nerozptyluje hádáním, ale upne pozornost pouze na Postracha. Obdivně sleduje jeho soustředěný výraz tváře, neuvěřitelnou sílu, rychlost a eleganci každého jeho pohybu. Je to přímo pastva pro její oči. Je jím tak okouzlena, že poleví na obezřetnosti, zvedne se a pomalu přistoupí blíž, aby si vychutnala tento nejnáročnější styl v jeho podání zblízka. Proto nestačí ani zareagovat, když se Postrach najednou ocitne těsně před ní. Instinktivně se přikrčí před jeho úderem, který však nepřichází, místo toho ucítí nečekaný ledový dotek na tváři. Všechny chloupky na těle se jí zježí v obranném reflexu. Ne proti tomu doteku, ten je jí kupodivu velice příjemný, ale útoku, který ji vylekal. Chvíli mu hledí do očí, ty její jsou rozšířené na maximum. Hluboce se zastydí, když pozná, že se jí ani v nejmenším nechystá ublížit+ Někdy jde z tebe trochu strach... víš to? +řekne trochu rozechvělým hlasem a pousměje se na něj+ Co říct? Byl jsi... obdivuhodný! Svými jemnými, ladnými a plynulými pohyby jsi maskoval prudký útok, který pak přišel jako blesk z čistého nebe. Dokonale bys zmátl soupeře, který by si nedokázal včas zajistit obranný postoj. Jak geniální! +složí mu poklonu+ Vzhledem k promyšlenému, velice tvrdému stylu, využívajícímu vnitřní energii jsem si téměř jista, žes napodoboval... +udělá významnou pauzičku+ ...čínského draka. Uhodla jsem? +mrkne na něj se sebejistým úsměvem+ Moc se mi líbily ty tvé lehounké nádechy a naopak hlasité výdechy.
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)