od Styx » čtv bře 24, 2011 1:06 am
Ale to se pletete, nejste sám, před časem tady krátce žila Afrodita. Odešla však dřív, než jste se tady objevil. Škoda. +zaposlouchá se, co jí prozrazuje+ S tím bych moc nesouhlasila. Mám to chápat, že ne bohové stvořili člověka, ale člověk bohy? To mi připomíná tu nerozluštitelnou hádanku, co bylo dřív, jestli vejce nebo slepice +zasměje se+ Na Olymp se obyčejný smrtelník nedostane, takže všechny ty intriky, co se tam dějí, máte na svědomí vy, bohové, nevymlouvejte se na nás. Měli byste si tam nejdřív udělat pořádek +uculí se na něj pobaveně+ Zkoušíte mně? +zvedne jeden koutek rtu v mírném úsměvu, ale odpoví, aby viděl, že se v dějinách vyzná+ Když nejvyšší bůh Zeus povstal proti Kronovi, svému otci, postavila se Styx na jeho stranu i se svými syny a dcerami. Zeus je zato vzal k sobě na Olymp a učinil je svými stálými průvodci. Je to tak? +zkouší ho, jestli zná osudy svých současníků+ Máte pravdu, ženy mají rády mocné muže +sjede ho pohledem, jestli nekecá, že on je pořád při síle+ Opravdu? Ještě nikdy jste nezklamal? +zadívá se na něj podezíravě, ale v očích jí hrají pobavené ohníčky. Bůhví, co kde slyšela+
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam
Ne nám, Pane, ne nám, ale jménu svému dej slávu
(heslo templářského řádu)